Tweede klasse C- RCL sloot het seizoen af met een gelijkspel tegen Westlandia (1-1). Voor die ploeg betekende dat lijfsbehoud in de tweede klasse C (op doelsaldo kwam het goed voor de Westlanders, red.). Voor de Leiderdorpers stond er niets meer op het spel. Toch klommen de roodwitten nog een plaats op de ranglijst en eindigden als derde. Alle prijzen gingen evenwel aan de neus voorbij. Ook volgend seizoen komt de Racing Club uit in de tweede klasse.

Ben Kottenhagen nam afscheid als trainer van de ploeg waarmee hij vorig seizoen degradeerde uit de eerste klasse. ,,Ik heb een fijne tijd achter de rug. RCL is een leuke club en de spelersgroep was prima om mee te werken. Helaas hebben we ons vorig seizoen niet kunnen handhaven en zijn we dit seizoen te wisselvallig geweest. We hadden er meer van verwacht, maar het is er helaas niet altijd uitgekomen. Als ik zie waar we zoal punten hebben weggegooid en ik pak de stand erbij dan moet ik wel even slikken. Maar het is wat het is. We zijn met zijn allen niet bij machte geweest om er meer uit te halen. Natuurlijk waren er vorig seizoen aanwijsbare redenen en ook dit seizoen kan je een aantal zaken aanstippen. Maar we moeten het vooral bij onszelf zoeken. Het was te instabiel.”

Hoewel RCL het betere van het spel had, ontbrak de ware scherpte bij de thuisploeg. Zo meende Kottenhagen. ,,Eigenlijk was het een draak van een pot. Zij speelden voor een punt. Wij wilden wel, maar we creëerden simpelweg te weinig. We kwamen nog op voorsprong via Nick Scheurwater, maar helaas oordeelde de scheidsrechter van grote afstand dat een inzet van Westlandia de lijn zou hebben gepasseerd. Tja, of dat klopt weet ik niet. Zo werd het in elk geval gelijk. Maar goed; we hadden het beter moeten doen. Het was uiteindelijk wel een uitslag die hout sneed. Het is jammer dat we als nummer drie overal naast grijpen. Er zit echt wel muziek in deze groep. Hopelijk lukt het ze volgend seizoen onder een nieuwe trainer. Voor mij was dit slotstuk best emotioneel, want ik vertrek uiteindelijk niet met ruzie of zo. Verre van.”

Note red: er volgt nog een terugblik op het seizoen. Zie ook eerdere berichten daarover op de website.