Tweede klasse C (zaterdag)- Wanneer de wedstrijd zal moeten worden uitgespeeld is nog niet bekend. Feit is dat VDL en RCL op herhaling zullen moeten vanwege een blessure bij de scheidsrechter van dienst. Een vervanger kon niet worden gevonden en dus prijkt er voorlopig een tussenstand van 0-3 op het scorebord na 41 minuten spelen. RCL zit dus op rozen, maar zal dus later nog eens moeten afreizen naar Maassluis.

Stefan Luykx vond het uiteraard jammer dat de drie punten niet meteen meegenomen konden worden, maar dus al wel klaar liggen voor een volgende ophaalopdracht. ,,Dat soort dingen gebeuren en je hebt er geen grip op. De beste man had een spierverrekking in het bovenbeen en kon onmogelijk verder. We zien wel wanneer we de klus moeten klaren nu. Maar voor alle duidelijkheid: we zijn er nog niet he. Vorige week stonden met 1-0 voor tegen GHC en voetbalden we tegen tien man. En je weet wat de uitslag werd (1-2, red.).”

Luykx gaf voorts aan dat het niet alleen maar van een leien dakje ging. ,,Voor hetzelfde geld staan we na twee minuten met 1-0 achter. Daar redt Andrew Jansen ons. Wel waren we meteen wakker en namen vervolgens het heft in handen. Op een splijtende pass van Robin Brasker (18) kon Thom Wijnalda de 0-1 binnen werken en dat gaf vleugels. Het is ook leuk dat een andere jongeling, Mickey Tromp, vervolgens tweemaal betrokken is bij de andere twee goals. Alweer was het Wijnalda die ze erin kreeg trouwens. Dan sta je er natuurlijk wel goed op en dat ondanks dat we Nick Scheurwater en Nick Permanand misten.”

De trainer waakt dus wel voor te vroege euforie, maar RCL mag in potlood in elk geval drie punten bijschrijven. ,,In theorie wel, maar laten we dit duel voor nu verder maar even laten rusten. Dat heeft ook wel te maken met mijn teleurstelling van vorige week. Van die nederlaag baal ik eigenlijk nog steeds. Dat hadden we veel slimmer moeten uitspelen. Maar goed; deze voorsprong staat voorlopig op het scorebord en dat geeft een positiever gevoel dan vorige week.”

Wordt vervolgd..

Opstelling RCL: Jansen, Koet, Barokzay, Kharbouch, Tromp, Sinteur, Brasker, Hillebrandt, Van Westrienen, Wijnalda, Vijlbrief.