HomeZaterdagDerde klasseRCL laat weer een kans lopen (plus podcast)

RCL laat weer een kans lopen (plus podcast)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL kwam zaterdagmiddag uit tegen de koploper in poule 2C, te weten Westlandia. De ploeg van Stefan Luijkx kon na lange tijd weer volledig van de verdedigende krachten van Ali Barokzay gebruik maken, die na een schorsing n.a.v. een rode kaart zijn rentree maakte.

Met naast hem Frank Hillebrandt, Gwen Koet en Mickey Tromp had de achterste linie van RCL het in het eerste kwartier zeer zwaar en lukte het niet behoorlijk van eigen helft te komen. Westlandia probeerde de Leiderdorpse club te overrulen en zette flink druk op de roodwitten, die slechts tegen konden houden.

Al in de vijfde minuut gaf arbiter Attaya een vrije trap in het voordeel van de Westlanders op de rand van het zestienmetergebied. Keeper Andrew Jansen had hier geen enkele moeite mee en plukte de bal uit de lucht. In de 17e minuut veranderde het spel na een prima doelkans van Thom Wijnalda. Na deze gemiste kans ging het spel tussen Westlandia en RCL over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen en kwam RCL zichtbaar beter in de wedstrijd.

Ook Nick Permanand kwam vaker aan de bal en zag, net als Nick van Bemmel, een kans net naast de goal verdwijnen. Nadat routinier Joost van Schie voor Westlandia de 1-0 in kopte, werd een handsbal van één van hun spelers niet door de arbiter bestraft maar gaf deze even later wel een vrije trap i.v.m. het oppakken van een terugspeelbal door de keeper van Westlandia. De prima door Nick van Bemmel genomen vrije trap verdween via een tegenstander nipt boven het hok van de Westlandse sluitpost. In de resterende fase van de eerste helft nam de druk voor RCL weer fors toe.

In de tweede helft liep Leroy van Westrienen een bloedneus op maar de nummer tien kon na opgelapt te zijn de wedstrijd vervolgen. RCL kreeg de zaakjes weer goed voor elkaar en de geringe achterstand bood mogeljkheden om terug te keren in de tweestrijd. In de 56e minuut wisselde trainer Luijkx eerstejaars senior Nicky Guyt en kwam Kai Vijlbrief er in om de aanval te versterken.

Nadat ook Ruben Leugering voor Robin Brasker het veld ruimde en deze laatste direct aan de bak kon voor een te nemen corner kopte Ali Barokzay deze moeiteloos in (1-1). RCL kwam na deze gelijkmaker flink onder druk te staan van de koploper. Geheel onnodig werd een vrije trap weggegeven en dat dode spelmoment leverde de Leiderdorpers een hernieuwde achterstand op.

In de laatste minuten werd vol naar voren gevoetbald door RCL, zelfs goalie Jansen trok naar het front. Nick Permanand viel na een flinke overtreding van de razendsnelle, laat ingebrachte Rico de Haas, geblesseerd uit. Hierop kwam Tommy Sinteur nog binnen de lijnen.

RCL liet bij tijd en wijlen goed voetbal zien en deed beslist niet onder voor de Westlandse ploeg. Verdedigende uitblinker was tijdens deze wedstrijd Mickey Tromp. Een gelijkspel had meer dan verdiend geweest maar zat er op deze druilerige, koude zaterdagmiddag niet in.

Trainer Luykx baalde hevig van de nederlaag. ,,Ik ben van mening dat we in de eerste helft zeer matig hebben gespeeld. Dan mag je blij zijn dat het maar 1-0 is. Na de rust deden we het aanmerkelijk beter en rond de 1-1 lagen er kansen voor ons om een verrassende uitslag neer te zetten. Vervolgens geven we het echter weer weg. Dat is al de zoveelste keer dit seizoen en daar word ik wel enigszins moedeloos van, ja.”

Basisopstelling RCL: Jansen, Koet, Hillebrandt, Barokzay, Tromp, Leugering, Van Bemmel, Guijt, Van Westrienen, Wijnalda, Permanand.