Racing Club Leiderdorp (RCL) is de vijfde amateurvereniging die zich als Academy Partner aan Feyenoord heeft verbonden. Dit betekent dat Feyenoord en RCL hun kennis op het gebied van het opleiden van jeugdvoetballers op regelmatige basis met elkaar gaan delen. Feyenoord sloot eerder al soortgelijke overeenkomsten met VELO, RBC Roosendaal, Alphense Boys en vv Spijkenisse.

RCL werd opgericht in 1926 en telt momenteel circa 1200 leden. De club uit Leiderdorp heeft als doelstelling om met het eerste elftal binnen vijf jaar in de eerste klasse te spelen. Daarnaast streeft RCL ernaar om met alle selectieteams in de jeugd Hoofdklasse te spelen. In totaal beschikt RCL over liefst 61 jeugdteams, waaronder acht meisjeselftallen.

2014-2015

,,Wij zijn zeer gelukkig met de samenwerking met RCL als Academy Partner”, zegt Damien Hertog, hoofd jeugdopleiding van Feyenoord. ,,Wij geloven in de organisatie en visie van RCL en zien de club als een aanwinst als Partner. RCL is volop in ontwikkeling en als Partner willen wij daar onze bijdrage aan leveren.”

,,Feyenoord en RCL zijn twee traditionele volksclubs waar de beste jeugdopleiding, verzorgd voetbal en passie hand in hand gaan”, zegt Kees van der Burg, voorzitter van RCL. ,,RCL is bijzonder trots om partner van de Feyenoord Academy te mogen zijn en om op die wijze met de mooiste club van Nederland te zijn verbonden.”

Voor Feyenoord is de samenwerking met de Academy Partners een middel om nog meer binding met het achterland te krijgen en haar maatschappelijke rol in de samenleving een zinvolle invulling te geven. Verder maakt de samenwerking het mogelijk dat talenten sneller onder de aandacht komen van Feyenoord, terwijl de club zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding van de betreffende verenigingen.

Remco Heerkens
Coördinator Academy Partners
Feyenoord Rotterdam N.V.