Tweede klasse C (zaterdag)- De klad zat er enige tijd flink in bij RCL. Het voetbal was er uit, zoals dat werd omschreven, en blessures van bepalende spelers brachten de Leiderdorpers in de wachtkamer. Dit even wel met steeds meer andere ‘patiënten’. De laatste weken herpakte RCL zich weer en na de 22ste speeldag gloort er weer hoop. RCL won relatief eenvoudig van VDL, ook al een concurrent bovenin, en de uitslag bij Vitesse Delft versus BVCB was uitermate gunstig (1-1).

 
Ondertussen zijn er nog vijf ploegen in de race voor de titel, waarbij het verschil slechts drie punten bedraagt. Een uitgesproken favoriet is er nauwelijks, want geen enkele ploeg weet een serie neer te zetten. Nick Scheurwater daarover. ,,Daarom denk ik dat als wij een goede kans maken op de hoofdprijs wanneer we in staat zijn de vier resterende potten goed af te sluiten. Een serie van ons of een andere club wordt beslissend.”

 
Scheurwater deed nadrukkelijk van zich spreken, net als zijn maatje voorin overigens. ,,Door het wegvallen van Thom Wijnalda (de oorspronkelijke spits haakte enige tijd terug af met een blessure,red.) zijn we een ander spelsysteem gaan hanteren. Jonas Farih en ik staan nu samen in de spits en daarachter hebben we nu een viermansmiddenveld. Thomas Goebel staat vlak achter ons en hij loopt zich ook suf en dat sorteert nu effect. Het loopt steeds beter en zou wel eens de sleutel tot succes kunnen zijn in de finale. Jonas prikte er drie in tegen VDL en ik kon hem daarbij helpen met drie assists. Jammer dat ik geen goaltje kon meepikken, maar uiteraard zou ik van tevoren getekend hebben voor een uitslag als deze.”

 
Al na drie minuten was het raak. Scheurwater vond Farih en zo zat RCL meteen goed in de wedstrijd. Een minuut of vijf later werd het echter alweer 1-1. Doelman Andrew Jansen was een fractie te laat en de bal ging op de stip. In de ogen van Scheurwater een terechte penalty. RCL liet zich niet van de wijs brengen, maar moest wachten tot vlak voor rust om weer aan de leiding te komen. Scheurwater ging weer diep, stuitte op de doelman maar de afvallende bal was voor Farih: 1-2. Scheurwater kreeg in die fase zelf ook nog een ‘megakans’, zoals hij zelf zegt, maar de aanvaller raakte het leder verkeerd.

 
Na een uur kwam de derde Leiderdorpse treffer toch op het scorebord. Nu was Scheurwater op links doorgebroken en hij vond het hoofd van Farih voor een marge van twee doelpunten. Van Der Lely ging vervolgens va-banque spelen, maar kon RCL niet verontrusten. Een kwartier voor tijd zette Ronald Mink zijn handtekening onder de vierde goal van de Racing Club en en daarmee was het boek in Maassluis dicht.

 
,,Misschien had de score nog wel hoger moeten uitvallen, maar als we wat goals hebben bewaard voor volgende week is dat ook goed, hoor. Ik denk dat we de dip achter ons hebben gelaten en dat we over de klap van het gemis van Thom heen zijn. Het spel werd hoofdzakelijk aan hem opgehangen en dus moet je wat anders verzinnen om weer boven het maaiveld uit te kunnen komen. Ik ben blij dat de groep zich herpakt heeft. Dat is ook weer niet zo gek, want eigenlijk zijn we een veredeld vriendenteam. Enkel spelen we op niveau. De sfeer is nooit minder geworden. Ook na een nederlaag of mindere dag dronken we een biertje na afloop en dat is een belangrijke basis voor succes. Nu zijn we samen uit een mindere fase gekomen.”

 
RCL heeft drie punten minder dan BVCB en Vitesse Delft verzamelde twee punten meer dan het team van Ben Kottenhagen. ,,Maar we zien ze weer en ons programma is niet ongunstig. Natuurlijk kan je daar niet alles over zeggen, want in de eindfase is het juist ook lastig om te winnen van ploegen die strijden tegen degradatie. In elk geval hebben we volgende week een appel te schillen met Die Haghe. Die ploeg staat laatste en thuis verloren we redelijk kansloos van ze. Zij wonnen pas drie keer, waaronder dus van ons. Dus dat kunnen we nu rechtzetten en vervolgens weer kijken naar de andere uitslagen. In deze vorm hebben we weer een reële kans. Uiteraard wil ik liever kampioen worden dan nacompetitie spelen. Tegen die tijd zit ik liever op een terrasje bij een graad of 25 tot 30. In elk geval is duidelijk dat een nederlaag fataal zou zijn geweest. Hoewel deze competitie krankzinnig blijft van aard. Geen ploeg wint zomaar drie wedstrijden op rij. We tellen nog vijf ploegen die kampioen kunnen worden en dat vier wedstrijden voor het einde van de competitie. Moet ik nog meer zeggen?”

 
Basisopstelling RCL: Jansen, Koet, Barokzay, Van der Spoel, Leugering, Van Westrienen, Mink, Goebel, Van Bemmel, Farih, Scheurwater.