vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRCL wint eindelijk weer eens en er gloort weer hoop

RCL wint eindelijk weer eens en er gloort weer hoop

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het was alweer een tijdje geleden. Na vijf duels zonder zege stapte RCL tegen CWO eindelijk weer eens als winnaar van het veld. De laatste zege was van halverwege februari toen de Leiderdorpers met 2-1 wonnen bij DWO. Daarna volgden twee nederlagen en drie puntendelingen. Tegen CWO was het echter al bij rust beslist in het voordeel van de rood-witten.

De thuisploeg begon iets anders aan de wedstrijd dan voorgaande weken. Nick Scheurwater en Jonas Farih vormden samen de aanval, terwijl RCL normaal gesproken in 4-4-3-opstelling speelt. De gewijzigde formatie wierp z’n vruchten af in de eerste helft. Scheurwater was twee keer trefzeker en ook Farih pikte zijn doelpuntje mee, waardoor de ploeg van Ben Kottenhagen bij de thee al met 3-0 leidde.

Middenvelder Ruben Leugering, die noodgedwongen op de linksbackpositie stond, was de aangever bij het eerste doelpunt van Scheurwater. ,,We wisten van tevoren dat er veel ruimte achter de verdediging van CWO lag’’, aldus Leugering. ,,En daar hebben we goed gebruikt van gemaakt. Twee goals maakten we na ballen in de diepte.’’

Alleen de 1-0 was een aanval vanaf de zijkant. Ik kon mee opkomen en gaf de pass op Nick (Scheurwater, red.). Ik kreeg sowieso veel ruimte de hele wedstrijd. Dat was wel lekker, want eigenlijk vind ik het leuker om op het middenveld te spelen. Maar de trainer had mij achterin nodig, dus dan sta ik daar natuurlijk.’’

Bij rust was de wedstrijd dus al min of meer gespeeld. RCL kwam in de tweede helft nauwelijks meer in gevaar, behoudens dan de enige tegengoal na ongeveer een uur spelen. ,,We bleven het spel maken’’, vertelt Leugering. ,,En we maakten ons geen zorgen. Natuurlijk werd het allemaal wat minder. Maar dat weet je bij een 3-0 voorsprong. Op één of andere manier is het dan moeilijk om hetzelfde op de mat te leggen als voor rust. We hebben nog wel kansen gehad om nog meer doelpunten te maken, maar dat lieten we na. De tweede helft was gewoon matig. Gelukkig zijn de drie punten wel eindelijk binnen.’’

Over het geheel was het spel redelijk. ,,We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd, denk ik. Het zag er weer veel beter uit dan de afgelopen weken. Dus dat is positief. We waren rustig aan de bal, maakten de juiste keuzes en konden makkelijk de vrije man vinden. Hopelijk kunnen we dit een vervolg geven.’’

RCL stijgt dankzij de zege naar de vierde plaats. Koploper BVCB, dat vijf punten voorsprong heeft op de Racing Club, maakte geen fout in eigen huis tegen Lyra door met 1-0 te winnen. Ook nummer twee Vitesse Delft pakte drie punten bij Die Haghe (0-2). Een kampioenschap moet eigenlijk uit het hoofd worden gezet. Toch hoopt Leugering nog op misstappen van de concurrentie.

,,Het zal lastig worden. Maar het is een gekke competitie. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen. Dus als wij de komende paar wedstrijden winnen, wie weet wat er dan nog mogelijk is. We zijn in ieder geval weer op de goede weg.’’

Trainer Ben Kottenhagen toonde zich een tevreden trainer. ,,We hebben de aansluiting weer gevonden. Een overwinning zegt meer dan duizend woorden. We zaten een tijd lastig, maar dit hadden we nodig. We hebben altijd geloof gehad in ons concept en de groep is prima omgegaan met tegenslagen en teleurstellingen. Daarom noem ik dit een passende teamprestatie. Komende donderdag oefenen we tegen Teylingen en dan staan we een weekje stil. Vervolgens mogen we tegen VDL, dat net boven ons staat, laten zien dat we klaar zijn voor een vervolg op deze belangrijke overwinning.”

Basisopstelling RCL: Jansen, Tromp, Barokzoy, Koet, Leugering, Van Bemmel, Mink, Van Westrienen, Farih, Goebel, Scheurwater.