Tweede klasse C (zaterdag)- Niet voor het eerst dit seizoen speelde RCL voor goedheiligman. DSO profiteerde dankbaar en liet de Leiderdorpers puntloos huiswaarts keren: 3-2. Eerder waren er al interviews te beluisteren met verdediger Mickey Tromp en doelman Andrew Jansen, maar ook trainer Stefan Luykx deed nog een duit in het zakje.

,,We hebben het weer simpel weggegeven. Als we dit soort fouten blijven maken, houdt het op. Dit is water naar de zee dragen. Natuurlijk horen het maken van fouten bij een spel en ik zal er niemand persoonlijk op aanvallen. Maar we moeten wel trachten die onnodige fouten eruit te slopen, want anders lopen we vaker tegen nederlagen aan die af te wenden zijn. DSO heeft echt wel een aardige ploeg, maar wij zorgen er zelf voor dat ze nog met 1-1 gaan rusten.”

Thom Wijnalda had zijn ploeg op voorsprong gebracht vanaf de kalkstip. Dit na voorbereidend werk van Nick Guijt. RCL werd daarna wel naar achteren gedrongen, vooral door de sterke as van de Zoetermeerders. Toch was er op zich niet heel veel aan de hand. Vlak voor rust moest Frank Hillebrandt naar de kant vanwege een gescheurde wenkbrauw. Even was de organisatie weg en prompt werd Jansen verslagen. Die gelijkmaker was pijnlijk te noemen omdat de 0-2 even daarvoor ook zomaar had kunnen vallen.

Na de rust speelde RCL wat meer van het eigen doel af en het liep aardig volgens Luykx. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong bij een uitbraak, waarbij de buitenspelval niet goed functioneerde. De Racing Club hoefde evenwel nog niet te wanhopen, want de thuisploeg ontving een rode kaart, waardoor de verhoudingen anders kwamen te liggen. Opnieuw Wijnalda was de maker na een fraaie pass van achteruit van Robin Brasker, die een passend vervolg kreeg waarop de spits kon scoren. Erop en erover, zou je zeggen. Dat gebeurde echter niet. DSO scoorde.

,,We schoven de bal tot drie keer toe in hun voeten en dan vraag je om narigheid. Daarna hebben we alles op alles gezet en raakten we de lat nog. Helaas werd de rebound gemist. In die fase moet een bal goedvallen, maar dat zat er dus niet meer in. Al met al verliezen we door teveel fouten en daar moeten we dus weer mee aan de slag. We moeten vooral blijven werken en ervoor zorgen dat het voetballend beter wordt. Wat dat betreft moeten we volgende week knallen bij VDL. Zij zullen gaan komen bij die 0-3 tussenstand op het scorebord en dus moeten we niet weer in de fout gaan. Ik vind nog steeds dat we zat creativiteit in de ploeg hebben en ik wil dan ook niet al teveel somberen. Met winst in Vlaardingen ziet de ranglijst er in elk geval weer wat beter uit voor ons.”