Tweede klasse C (zaterdag)- Vijf weken terug werd het eerste deel van de tweeluik tussen VDL en RCL gespeeld. Op dat moment was het al 0-3 voor de Leiderdorpers, maar kon het treffen niet verder vanwege een blessure van de scheidsrechter van dienst. Een vervanger werd destijds niet gevonden. Afgelopen zaterdag werd het tweede deel (vanaf de 42ste minuut) uitgespeeld. Zoals te verwachten viel trachtte VDL het doel van Andrew Jansen te bestoken, maar de gasten hielden stand. Sterker nog; uiteindelijk won RCL met 1-5 en klom zo naar de negende plaats.

Thom Wijnalda was op de oorspronkelijke speeldag drie keer trefzeker. Dit keer was de spits nog eenmaal succesvol, waarbij invaller Jonas Farih de aangever was. De 1-5 was kort daarvoor (lees: in de laatste pakweg zeven minuten, red.) vooraf gegaan door de 1-3 van VDL en de 1-4 van Nick van Bemmel.

Wijnalda kwam dus tot totaal vier goals en daarmee bracht de van Noordwijk overgekomen en weer op het oude nest teruggekeerde spits zijn seizoenstotaal op al negen treffers. ,,Ik houd dat altijd wel in de gaten in de media en dus weet ik dat ik in de buurt kom van de eerste plaats. Voor mezelf is dat leuk, maar het teambelang gaat uiteraard voor. Deze overwinning was hard nodig, omdat we al te vaak onnodig punten hebben laten liggen. We zijn nu weer wat gestegen op de ranglijst en wanneer we de komende weken een serie kunnen neerzetten, zit er zo weer een forse positieverbetering in. De verschillen in deze klasse zijn nog minimaal. Neem VDL bijvoorbeeld. Die wonnen er drie op rij en stonden voor deze pot plotseling op de derde plaats. Dus deze overwinning is niet verkeerd. Eigenlijk hebben we dus met 0-3 en 1-2 gewonnen.”

Voor RCL was het hoofdzakelijk overleven. ,,Het hoefde niet mooi, nee. Ik denk ook niet dat onze trouwe volgers verrukt waren van ons spel, maar de punten waren nu toch echt even belangrijker. We hebben ook al wat wedstrijden gespeeld waarin wij het allemaal voetballend wilde oplossen, maar soms werkt dat niet of is dat niet handig gezien de tegenstander.”

VDL kreeg voor de rust een grote kans en dat was wel even schrikken. ,,Wanneer ze die maken, gaan ze nog meer pompen natuurlijk en was het zwaarder geworden voor ons. Na die pak’ m beet vier minuten was het rust. We bleven trouwens gewoon op het veld en zijn snel weer verder gegaan. Dat was voor iedereen natuurlijk wel een nieuwe situatie. Na de korte onderbreking stond het prima bij ons. Ze hadden wel wat voorzetten en schoten wat op ons doel, maar we bleven die marge houden van drie goals. Na hun 1-3 scoorden we meteen 1-4 dus eigenlijk is er niets aan de hand geweest.”

Bij RCL mocht Ali Barokzay meedoen, omdat hij niet voor deze pot geschorst was. De verdediger zit nog een forse schorsing uit, maar zijn deelname aan de wedstrijd met VDL kwam goed van pas. ,,Hij stond zijn mannetje en werkte veel weg. Onze ‘jonkies’ doen het trouwens sowieso goed. Barokzay speelde vorig seizoen al een deel van de wedstrijden mee, maar hij vormt met Mickey Tromp, Jessin Kharbouch, Robin Brasker en Nick Guijt de groep van jeugdige spelers. Ik vind het knap dat zij zich zo goed staande houden. Ook al omdat we best wat pech hebben gehad in de beginfase van de competitie. Barokzay werd zelf zwaar gestraft en onze buitenspelers Nick Scheurwater en Nick Permanand kregen te maken met blessures. Hun wapen is onder meer hun snelheid en dat mis je dan toch wel. Maar Guijt is het voorin goed aan het invullen. Hij werkt net als de andere ‘ broekies’ er hard voor en hij heeft al een keer gescoord. Ik vind het een positieve ontwikkeling dat de jeugd de kans en het vertrouwen krijgt van deze trainer. Verzuipen doen ze allerminst en ze hebben stuk voor stuk hun plekkie verdiend.”

Wijnalda roemde ook de volwassenheid van de ploeg om met de ongewone situatie om te gaan. ,,We kwamen niet om te voetballen dit keer. Okay, dan is het niet oogstrelend maar het spel wordt vast weer beter wanneer we de punten pakken. Dat is de eerste prioriteit.”

De puntspeler probeerde het dus bij de huidige hoofdklasser Noordwijk, maar kijkt niet meer achterom. ,,Ik heb nog wel leuke contacten met wat spelers, maar voor het overige ben ik bezig met RCL. Die club past mij prima en zo is het goed. We willen hier wat neerzetten en als ik met doelpunten mijn bijdrage mag leveren dan voelt dat goed voor mij.”

Basisopstelling RCL: Jansen, Koet, Barokzay, Van Westrienen, Tromp, Hillebrandt, Van Bemmel, Brasker, Leugering, Wijnalda, Guijt.