Tweede klasse C (zaterdag)- Op de dag dat werd bepaald dat het sportcomplex van RCL een rookvrije zone is geworden, werd tegenstander Be Fair volledig opgerookt door een ontketend RCL. De Leiderdorpers waren halverwege al zeker van de zege, maar bleven ook na de rust gretig om uiteindelijk uit te komen bij een score van 8-1. Het leverde RCL een gedeelde vierde stek op, waar enkele weken terug nog de voorlaatste positie werd ingenomen. Het kan verkeren.

Mediaterplaatse_rcl_thuis_leiderdorp_31102015_Image00008 (Small)

Thom Wijnalda was de laatste weken al in goede vorm en scoorde er lustig op los. Ook nu kwam de spits tot drie doelpunten. De op 10 spelende Leroy van Westrienen prikte tweemaal raak, terwijl Kai Vijlbrief, Nick Permanand en Nick van Bemmel ook met ieder een treffer zorg droegen voor twee kwartetten aan doelpunten.

Bij de doelpuntenmakers dus geen Robin Brasker, maar de jongste telg van de equipe van Stefan Luykx bracht wel twee assists op zijn naam en is ook niet bij de selectie gehaald voor de doelpunten. Brasker speelde dit keer centraal achterin als vrije man, waar ook hij ook al regelmatig uitkwam op het middenveld. Een linie waarin hij vorig jaar nog uitkwam in de A1. Eerder dan verwacht werd Brasker overgeheveld en vooralsnog heeft Luykx louter basisplaatsen voor de bevlogen speler in petto, die gezegend is met een uitstekende trap en inzicht.

Mediaterplaatse_rcl_thuis_leiderdorp_31102015_Image00004 (Small)

 

De aangever van twee goals over het ‘grote werk’ wat al haast gewoon begint te worden. ,,Dat laatste misschien voor anderen, maar ik vind het niet zo gewoon. Ik wist dat ik kansen zou krijgen, maar het hele proces is heel snel gegaan. Ik wilde mijn kans pakken en heb vertrouwen gekregen van de trainer. Vooralsnog ben ik telkens in de basis begonnen in de competitiewedstrijden en dat geeft mij wel een gevoel van trots. Het is voor mij nu zaak om mijn plek te handhaven. Maar ik geniet er telkens weer van, want zo vanzelfsprekend is het niet dat ik nu opeens een vaste waarde lijk.”

Brasker komt uit een familie met een RCL-hart, waarvan er niet al teveel rondlopen in de Bloemerd. Vader Marcel is jarenlang een rots in de branding geweest in 1 en traint al jaren jeugdelftallen. Broer Pascal speelt ook in de selectie (de C in dit geval, red.) en zijn moeder stelt het gezin in staat om een groot gedeelte van de week met voetbal bezig te zijn en ziet zelf ook zoveel mogelijk wedstrijden van haar beide zonen. En dan  zijn daar ook nog eens opa, oom en neefjes die RCL als tweede huis hebben.

Mediaterplaatse_rcl_thuis_leiderdorp_31102015_Image00010 (Small)

De middenvelder/verdediger traint zelf de jeugd en doet alles met even veel plezier. RCL is ‘zijn’ club en dat is ook de reden van zijn trotse gevoel om nu al eerste elftalspeler te zijn. Brasker en zijn teamgenoten hadden dit keer weinig te duchten van de tegenstander en vooral de aanhoudende gretigheid gedurende de wedstrijd voelde goed aan voor de 18-jarige speler.

,,Ik denk dat wij een goede dag hadden en zij een bepaald mindere. Dat maakte dat we zo’n score konden neerzetten. We waren ontzettend effectief en dat is eerder wel anders geweest dit seizoen. Na de eerste twee goals waren zij het spoor bijster en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Ik bemerkte ook dat het gevoel heerste om door te drukken. Normaal gesproken valt de concentratie weg of gaan spelers voor eigen succes bij een grote voorsprong na 45 minuten, maar we bleven elkaar wat gunnen. Dat maakt dat we er nu acht hebben gemaakt. Lekker voor het zelfvertrouwen, het teammoraal en het doelsaldo uiteraard. en we hadden een feestavond op de club, dus dat viel allemaal prettig samen.”

Mediaterplaatse_rcl_thuis_leiderdorp_31102015_Image00007 (Small)

Na de rust werd Brasker gewisseld, hetgeen al vaker het geval was dit seizoen. ,,Daar had ik nu geen moeite mee. Dit was gewoon een tactische wissel, omdat zij 1 op 1 gingen spelen. Daar ligt niet per se mijn kracht. Natuurlijk is het niet altijd leuk om gewisseld te worden, maar wat zou ik mopperen? Ik ben al verder dan verwacht en denk ook dat ik nu een aardige wedstrijd heb gespeeld. Aan het begin van mijn inbreng in het eerste speelde ik sober en dat is de basis om verder te komen. Ondertussen maak ik ook meer acties, maar het kan altijd beter. Ik durf wel te stellen dat ik erg leergierig ben. Dat helpt zeker. Ik word prima begeleid door de ouderen van ons team. Overigens ben ik zeker niet de enige jonge speler bij ons. De club heeft er voor gekozen om veel jonge spelers de kans te geven en er staat nu een leuke mix op het veld. Dit smaakt in alle opzichten naar meer. Voor mezelf, maar nog meer voor deze groep. Hopelijk kunnen we wat stabieler gaan presteren en dit succes verder uitbouwen.”

Mediaterplaatse_rcl_thuis_leiderdorp_31102015_Image00006 (Small)

Luykx beschikt verder onder meer over Ali Barokzay (20), Max Glasbeek (19), Nick Guyt (19), Jessin Kharbouch (20), Tommy Sinteur (21), Mickey Tromp (20) en Kai Vijlbrief (20). Een hoog ‘puppy-gehalte’ derhalve in Leiderdorp.

Basisopstelling RCL: Jansen, Koet, Hillebrandt, Brasker, Tromp, Van Bemmel, Van Westrienen, Leugering, Vijlbrief, Wijnalda, Permanand.

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/