Tweede klasse C (zaterdag)- De winter staat nog voor de deur, maar bij RCL kan het dit gehele seizoen al vriezen en dooien. Aan de prestaties van de ploeg is geen touw vast te knopen. De competitiestart was matig, maar vervolgens leek het lek boven. Na een paar klinkende zeges volgden echter opnieuw teleurstellende resultaten. Aanstaande zaterdag ontvangt het team van coach Stefan Luykx het hooggenoteerde SVC’08. Linksachter Mickey Tromp kijkt ernaar uit.

,,Hoe het komt dat we zo wisselvallig zijn kan ik niet echt verklaren. Het enige dat ik kan noemen is dat we niet veel ervaring hebben. We hebben een heel jong ploegje. Een paar spelers zijn rond de vijfentwintig. De rest is erg jong. Eigen jongens krijgen een kans en dat is mooi voor mij. Vorig seizoen heb ik vijf of zes wedstrijden meegedaan, maar nu speel ik vannaf het begin al mee. Het is natuurlijk ook leuk dat we elkaar allemaal goed kennen. We vormen een soort vriendenteam. Op donderdag blijven we ook allemaal gezellig met elkaar een tijdje in de kantine hangen. En op het veld gaan we voor elkaar door het vuur en durven we elkaar ook de waarheid te vertellen”, vertelt de 20-jarige Tromp.

Als linksachter vormt de rechtspoot dit seizoen een stabiele factor in de Leiderdorpse defensie. ,,In de jeugd heb ik zowel links- als rechtsback gespeeld. Ik sta het liefst op links. Dat ligt me beter. Het is gewoon een gevoel. Ik probeer altijd om de rechtsbuiten de wedstrijd uit te spelen. Dat is ook m’n sterke punt. Af en toe ga ik mee in de aanval, maar daar moet ik het niet van hebben. Dat moet ik de komende tijd nog verbeteren.”

IMG_0319 (Small)

Een verbeterpunt voor de gehele Luykx-brigade lijkt het omgaan met dode spelmomenten van de tegenstander. Afgelopen zaterdag deed een vrije trap – in dit geval van koploper Westlandia – de Racing Club weer eens de das om. Zo werd het 2-1 in Naaldwijk.

,,Organisatorisch staat het op zo’n moment niet goed, maar er komt ook bij dat we duelkracht in de lucht tekortkomen. We hebben niet echt bomen van mannen. We zullen nog moeten leren dit beter aan te pakken. Daar staat wel tegenover dat we een elftal hebben dat elke wedstrijd veel kansen creëert. We hebben veel scorend vermogen”, meent de Leiderdorper.

Dat laatste leidde ertoe dat RCL, mede dankzij de inbreng van de teruggekeerde Thom Wijnalda (14 goals), tot het voorbije weekend met 26 treffers uit tien duels de productiefse ploeg van de tweede klasse C was. Dankzij een 7-0 overwinning op SEV mag SVC’08 zich nu dat predikaat toe-eigenen. De als tweede op de ranglijst genoteerde Wassenaarders scoorden tot nu toe 28 keer. Het aantal tegendoelpunten is gering: slechts zeven. De bewoners van het Oostersportpark verloren dan ook slechts tweemaal, beide keren op bezoek. Daaruit zouden Tromp en de zijnen, nu bivakkerend op plek zes, moed kunnen putten.

,,Ach, ik ken de ploeg helemaal niet. In de jeugd heb ik een aantal keren tegen SVC gespeeld. Dat waren altijd leuke teams om tegen te spelen. Vandaar dat ik er nu ook weer veel zin in heb. Hoe het ook uitpakt, ik weet zeker dat we de aansluiting met de top straks gaan maken. Onze doelstelling is om zo hoog mogelijk te eindigen. Promotie zou natuurlijk heel lekker zijn, maar of dat er nu al in zit…”, besluit Tromp.

IMG_0859 (Small)