Voor UVS eindigde het vorige seizoen in een schitterende apotheose. Alle vier de play-off wedstrijden werden gewonnen en promotie was dan ook dik verdiend. Afgaande op de transfers deze zomer is de club uit de Kikkerpolder er ook nog eens sterker op geworden. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het vernieuwde complex en een mooi en succesvol seizoen lijkt voor de hand te liggen.

 
Trainer Hans van Leeuwen tempert die verwachtingen enigszins. ,,Een mooier slot dan dat van vorig jaar is nauwelijks denkbaar. We boekten in de competitie goede resultaten, maar het spel liet te vaak te wensen over. In de nacompetitie vielen opeens alle stukjes op zijn plaats. Mede doordat we ons ontzettend goed konden concentreren en focussen werd ons voetbal wel goed. De laatste en gewonnen uitwedstrijd tegen DUNO blijft me ook door de spanning bij. En dan nu de tweede klasse. Een niveau dat past bij een club als UVS. Ik weet dat we het aan kunnen. We zijn vaste kracht Bart-Jan Neuteboom kwijtgeraakt. Daarmee verliezen we kopkracht, maar we hebben een paar prima spelers mogen verwelkomen. Zo ook oud-UVS’ers ook zoals Bart van der Weijden, Ronald Mink, Rico Westdorp en Niels van den Burg. Dat doet me deugd. In de breedte zijn we zeker gegroeid. Ik constateer dat we een groep van een man of achttien hebben die allemaal in de basis zouden kunnen staan. Ze vechten onderling maar uit wie daarvoor in aanmerking komt; een luxe voor een trainer.”

 
Van Leeuwen, ook komend seizoen samenwerkend met de bevlogen Arnold Overdijk, verwacht een heel sterke competitie met een paar krenten in de pap. ,,DSO en HVC’10 hebben grootse plannen voor dit seizoen heb ik gehoord. Ik denk dat zij een hoofdrol gaan spelen. Met RCL hebben we de nummer drie van vorig seizoen en SEV was ons vorig jaar uiteindelijk de baas. Naar de kracht van GHC ben ik ook nieuwsgierig natuurlijk. Moeilijk in te schatten op dit moment.”

 
Als je puur naar de uitslagen van de oefenwedstrijden kijkt, dan zijn de blauwwitten ijzersterk begonnen. Eersteklasser Valken’68 werd in het prille begin van augustus met 1-5 teruggewezen en DoCoS, uitkomend in 3A, werd met 8-0 overlopen, om er twee duels uit te lichten.

 

 

,,Die resultaten zeggen niet alles. Je weet niet hoe serieus de tegenstander was, tenslotte waren het oefenwedstrijden om van alles uit te testen. Toch ben ik zeker niet ontevreden met wat ik tot nu toe gezien heb. Wat dat betreft geeft de serie bekerwedstrijden tegen Katwijk 2, Lisse zondag en vooral de amateurs van Feyenoord een beter beeld. Vooral naar het treffen tegen de laatste kijk ik uit. We gaan zeker niet een uur in een file naar Rotterdam staan om ons daar willoos te laten wegspelen. Voetballen tegen dat soort ploegen kunnen het voordeel hebben dat zij je zwakke punten blootleggen. Voor ons dan iets om daarna aan te gaan werken. Als je nu vraagt waar we eindigen, dan zou ik de onderkant van het linkerrijtje zeggen.”

 
Het wordt een buitengewoon interessant seizoen voor de trainingsstaf van het Leidse UVS en de achterban. Een deels nieuw complex, een nieuwe klasse met dito tegenstanders en met dus enkele oude gezichten terug op het vertrouwde nest. UVS start de competitie met meteen een kraker. RCL komt op bezoek. Een week later wacht SEV uit. Twee flinke graadmeters dus voor de blauwwitten in de beginfase van de competitie.

 
UVS
Gekomen: Niels van den Burg (GHC), Bart van der Weijden (GHC), Rico Westdorp (FC Boshuizen), Ronald Mink (RCL), Gert-Jan Jonk (geen club), Thomas van Rest (HBS), Gino Opdam (Oegstgeest), Cenny Scheffer (UDO)
Vertrokken: Bart Jan Neuteboom (FC Boshuizen), Thomas Piket (Woubrugge), Gregory Limon, Nigel en Dave van Otten (allen Football Factory)