HomeZaterdagDerde klasseEenvoudige zege UVS op stadsgenoot Roodenburg

Eenvoudige zege UVS op stadsgenoot Roodenburg

-

Derde klasse A (zaterdag)- In Leiden-Noord stond er een kraker van weleer op het programma in de derde klasse A. Roodenburg ontving op Sportpark Noord buurman UVS voor een ware stadsderby. Voor beide ploegen stonden er belangen op het spel. Roodenburg enerzijds verkeerd in acute degradatienood en UVS anderzijds wil aansluiting houden met de top van de ranglijst.

In de heenwedstrijd vertoonden de blauwzwarten uit Noord fris spel en hadden toen meer verdiend dan één schamel punt. Tijd om orde op zaken te stellen voor de ploeg van trainer Patrick Heijmans. Zover kwam het niet. In een zeer matige wedstrijd ging UVS er met de winst vandoor. Het werd 1-3.

Beide ploegen konden niet aantreden met de sterkste basiself. Roodenburg moest het stellen zonder onder meer routinier Michael van Kooperen, die de hele week ziek was geweest. UVS moest het stellen zonder de licht geblesseerde Bart-Jan Neuteboom en de geschorste Joeri Onderwater.

Het eerste deel van de wedstrijd was een gelijk opgaande strijd. UVS kreeg de betere kansen moet worden gezegd. Met name aanvaller Ferry Kort kreeg een aantal mogelijkheden om doel te treffen. Een attent keepende Mike Armitage versperde hem meerdere malen de weg. Aan de andere kant kreeg Roodenburg een aantal kleine mogelijkheden om op voorsprong te komen door middel van vrije trappen net buiten het strafschopgebied. Onzorgvuldig werden deze ballen overgewerkt en zo werd UVS-doelman Danny de Groot nimmer op de proef gesteld.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Kikkerpolderbewoners een licht overwicht. Dit resulteerde in een dot van een kans voor Mark Hermenet. Met een hard schot net buiten het strafschopgebied probeerde hij Armitage te verschalken. Met een goede reflex wist de goalie zijn doel schoon te houden. Kort hierna ontstond er een mogelijkheid voor UVS uit een vrije trap van de zijkant. Kort kwam een teenlengte tekort om bij de tweede paal binnen te tikken om zo zijn ploeg op voorsprong te zetten.

De druk van de blauwwitten hield aan en dat zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor het Roodenburgse doel. Op slag van rust was het juist Roodenburg dat op voorsprong had kunnen komen. Een strakke voorzet van Wesley Lancel werd door Abdel Elbaroudi ingekopt. Het ontbrak echter aan kracht achter de bal en zo ging deze kans in rook op. Doelpuntloos gingen beide teams de rust in.

Kort na de onderbreking kwam UVS op voorsprong. Na een vlotte aanval werd William van Vliet neergelegd in het zestienmetergebied en werd er een penalty toegekend aan de bezoekers. Rob van der Plaat mocht achter de bal gaan staan en benutte dit buitenkansje met een zuiver schot. Roodenburg dat nog maar net van de schrik bekomen was keek nog geen twee minuten later tegen een grotere achterstand aan. Verdediger Daniel Fleuren wilde de bal uit het doelgebied wegwerken, maar raakte de bal verkeerd met een eigen goal als gevolg.

Roodenburg probeerde de rug te rechten maar was niet in staat om de aansluitingstreffer te maken. Een schot van Elbaroudi werd gesmoord en in de tegenstoot viel het beslissende doelpunt. Kenneth Maaskant veroverde de bal op Erwin Verkuijlen, waar de scheidsrechter weliswaar had moeten fluiten voor een overtreding op Verkuijlen. Met een zuivere trap wist Maaskant invaller Evert te Rest te vinden die helemaal vrij stond. Onzelfzuchtig legde hij de bal breed op Van der Plaat die beheerst scoorde met een onhoudbaar schot in de verre hoek.

Hiermee was de wedstrijd dan ook gespeeld. Roodenburg deed nog wel iets terug. Verkuijlen, die zichzelf goed had vrijgespeeld, schoot de bal met een snoeihard schot in de kruising. Een doelpunt voor de statistieken zo gezegd. Hierna werd de wedstrijd grimmig van Roodenburgse kant. Eerst deelde Welsey Lancel een elleboogstoot uit aan William van Vliet. Met slechts een gele kaart werd Lancel licht bestraft en Van Vliet moest door deze overtreding het veld duizelig en bebloed verlaten. Vlak voor het verstrijken van negentig minuten ging Mohammed Elhamami in de fout. Met een harde tackle werd Kris Menken gevloerd en kon hij met rood de kleedkamer opzoeken. Voor de arbiter dan ook het sein om het duel voor gezien te houden en af te blazen.

Roodenburg zit nu echt diep in de problemen. Zeker gezien het feit Gouda een overwinning wist te boeken op LSVV’70. Het verschil is nu opgelopen tot maar liefst acht punten waarbij de blauwzwarten wel een wedstrijd minder hebben gespeeld. UVS houdt door deze overwinning aansluiting met de top van de ranglijst.

Roodenburg sluitpost Mike Armitage over het verloop van de wedstrijd: ,,In de eerste helft had UVS een licht overwicht en creëerden ze een aantal goede kansen. Ondanks die hachelijke momenten wisten we toch de nul te houden. Dit had vertrouwen moeten geven voor de tweede helft. Niets bleek minder waar helaas. Binnen pakweg twee minuten na de hervatting kwamen we achter. En kort daarna ligt de tweede er al in door dat eigen doelpunt. Je zag toen dat de koppies gingen hangen en we niet de kracht hadden om terug in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk verliezen we volledig terecht 1-3. Ook wordt de wedstrijd nog ontsierd door een rode kaart en een elleboogstoot. We raken verder achter op onze naaste concurrenten. Het gaat een moeilijk verhaal worden.”

Trainer Heijmans vult aan:,,We hebben vandaag belabberd voetbal getoond. Ik weet echt niet meer waar we het moeten zoeken. In de voorbespreking weet iedereen wat hem te doen staat. In de wedstrijd echter komt het er totaal niet uit. UVS heeft gewoon verdiend gewonnen en wij hadden gewoon niets in te brengen. Ook heb ik me zwaar geïrriteerd aan die grove overtredingen. Ik heb me na afloop van de wedstrijd met het schaamrood op de kaken dan ook verontschuldigd bij Hans van Leeuwen voor deze charges.”

UVS aanvaller Evert van Rest met zijn opinie:,,Het begin van de wedstrijd was evenwichtig. Wij kregen alleen wel de betere kansen via Ferry. Naarmate de eerste helft vorderde werden we wel sterker. Ik zat toen nog op de bank en was aan het wachten op de openingsgoal voor ons. Na het uitvallen van Mark Hermenet mocht ik mijn opwachting maken. Helaas konden we de eerste helft geen doelpunt forceren. In de tweede helft kwamen we snel op voorsprong. Binnen vier minuten stonden we 0-2 voor en wisten we dat we dit niet meer uit handen zouden gaan geven. Uiteindelijk winnen we terecht met 1-3. Jammer genoeg werd de wedstrijd ontsierd met een elleboogstoot en een rode kaart. Nergens voor nodig want iedereen op het veld had het gevoel dat de wedstrijd wel gespeeld was.”

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Mike Smit, Benny Rhious (Michael van Kooperen), Daniel Fleuren (Mohammed Elhamami), Jeroen van Hooidonk, Giovanni Koelink, Sipan Khalid, Chafik Ochan, Erwin Verkuijlen, Abdel Elbaroudi, Wesley Lancel.

Opstelling UVS: Danny de Groot, Mark Hermenet (Evert van Rest), Koen Hogenboom, Jordy Klaassen, Ferry Kort, Kenneth Maaskant, Kris Menken, Rob van der Plaat, Vincent de Vrind, Tim van de Voort, William van Vliet (Bart-Jan Neuteboom).

Note redactie: van deze wedstrijd is weldra nog een samenvatting te zien op deze website!