Tweede klasse C (zaterdag)- Na de 4-1 zege op TAVV is UVS geklommen naar de derde plaats op de ranglijst. De blauwwitten krijgen daarnaast op de slotdag van de eerste seizoenshelft de kans om de kloof met één van de twee koplopers, Westlandia, terug te brengen naar twee punten. Een warme kerst zou daarmee lonken voor de ploeg van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen.

UVS-TAVV_8762_061215

Het was in dit seizoen met de regelmaat van de klok vallen en opstaan bij UVS, maar geleidelijk aan komt er meer vet op de botten om wellicht een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Vooralsnog blijft dat een voorzichtige inschatting, maar de zesde overwinning van het seizoen gaf wel fiducie voor de toekomst. Temeer omdat er werd gewonnen van een ploeg die, gedurende vijftig minuten, aanspraak had mogen maken op meer dan de nul punten.

Vooral voor rust was de formatie van Niels Slottje brutaler en dat ging ook nog eens gepaard met prima combinatiespel, voor zover dat mogelijk was met de straffe en koude wind. Niet dat UVS zich geheel onbetuigd liet, maar de thuisploeg had in elk geval veel moeite met onder meer de beweeglijkheid van vleugelaanvaller Yassine El Mariami, de doortastendheid van spits Lyndon de Bruijn en regisseur Randy Verwoerd. De middenvelder nam zijn ploeg op sleeptouw, maar legde naast zijn voetballende vermogen ook nog eens een indrukwekkend portie arbeid op de mat. Medespeler Jordi van de Hoorn werd in al zijn enthousiasme zelfs een keer ‘geschept’ door de nummer zes, maar kon verder spelen.

UVS-TAVV_8805_061215

Niet toevallig maakte Verwoerd met een ‘streep’ de 0-1 en vanaf die fase, na iets meer dan een kwartier spelen, waren de bezoekers nadrukkelijk in de wedstrijd. Even na rust kreeg De Bruijn zelfs een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg de garantie te geven voor een beter resultaat dan de 4-1, maar hij faalde oog in oog met Niels van den Burg.

UVS-TAVV_8831_061215

Het was voor UVS het teken om ook alle remmen los te gooien, waarop de tweestrijd nog boeiender werd dan het al was. Kort na de gemiste kans voor de Ter Aarse spits knikte Bart van der Weijden de 1-1 binnen en dat leidde nog nadrukkelijker tot een open wedstrijd, waarin twee ploegen vol voor de winst gingen.

Die kwam er uiteindelijk voor de Leidse gastheer via drie uitstekend uitgevoerde uitbraken. Cenny Scheffer, weer Van der Weijden en Isi Adima vormden het eindstation bij de drie treffers in het laatste kwartier.

UVS-TAVV_8846_061215

Adima (18) had eerder die dag nog een helft gespeeld met de A-jeugd in Breda tegen NAC. Halverwege die pot werd hij in allerijl teruggereden om de hoofdmacht te voorzien van aanvallende impulsen. Een beslissing die prima uitpakte gezien de uiteindelijke uitslag en zijn inbreng. Met Jeroen Boogmans, de niet spelende Dailey Hoogkamer en Mo Matoug kloppen de youngsters op de deur van het eerste elftal.

In dat opzicht hoeft TAVV ook al niet te wanhopen. Ook daar is genoeg jeugdig talent aanwezig om niet in de verdrukking te komen in deze klasse. ,,Enkel moeten we de trekker eens eerder en vaker gaan overhalen”, meende trainer Slottje met realiteitszin.

UVS-TAVV 4-1 (0-1). 18.Verwoerd 0-1, 52.Van der Weijden 1-1, 72.Scheffer 2-1, 78.Van der Weijden 3-1, 90.Adima 4-1. Scheidsrechter: Duindam. Toeschouwers: 200.

UVS: Van den Burg, Maaskant, Boogmans, Van Vliet, Van der Voort, Mink, Van der Weijden, Smit, Adima, Scheffer (90.Jonk), Van der Plaat (87.Ligtvoet).

TAVV: Vis, K.van Wijk, Van der Pijl, Otto (79. M.van Wijk), Vreeken, Verwoerd, Van der Voorn, Van der Hoorn (79.Vogels), Vrijlandt (79. Drost), De Bruijn, El Mariami

UVS-TAVV_8777_061215

 

Bron: LD/HK

Foto’s: Hidde de Meij