HomeZaterdagDerde klasseKenneth Maaskant (UVS): ,,Helaas een terechte nederlaag"

Kenneth Maaskant (UVS): ,,Helaas een terechte nederlaag”

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In de ogen van de rechtsback van UVS is Westlandia de titelfavoriet van dit seizoen. De Leidenaren verloren het uitduel tegen de hernieuwde koploper met 3-1 en daarop is volgens Kenneth niets aan te merken. UVS had de mogelijkheid om het gaatje tot twee punten te reduceren, maar kwam na een bezoek aan het Westland juist weer op acht punten achterstand te staan. De blauwwitten maken weer pas op de plaats.

De vrijetrappen specialist aan het woord. ,,De eerste helft ging gelijk op en we kwamen op een 0-1 voorsprong door een treffer van Cenny Scheffer, nadat Rob van der Plaat eerst tegen de keeper had aangeschoten maar de rebound betekende de 0-1 voorsprong.” UVS kwam ook niet onverdiend op voorsprong, vond trainer Hans van Leeuwen. ,,We speelden goed en Westlandia had daar amper een antwoord op. Na de rust werd het fysieker en verloren we meer en meer duels. Op onze beurt hadden wij daar geen oplossing voor.”

Kenneth Maaskant is gewaarschuwd door Nick Scheurwater

Na de thee trok de koploper de zaken recht. ,,Het is jammer want in de eerste helft hadden we toch de betere kansen”, blikt Maaskant terug. Gedane zaken nemen geen keer. De blauwwitten moesten het met een terechte nederlaag doen in een duel waarin de UVS’ers in de tweede helft niets hadden te vertellen volgens de teleurgestelde Maaskant. ,,Maar als Illy (Isi Adima, red.)  in de tweede minuut na de rust de tweede had gemaakt, had het allemaal anders kunnen lopen.” Als, ja als? Hoe anders kan een wedstrijd dan lopen? De grootste titelfavoriet en thuisclub Westlandia stelde orde op zaken en de Leidenaren kwamen er niet meer aan te pas. Maaskant: ,,Ik vond dit ook de beste ploeg waar tegen we hebben gespeeld en in mijn ogen is dit ook de voornaamste titelkandidaat. Zij zetten behoorlijk veel druk en het is gewoonweg een goed team. Het was een ongelukkig momentje waarop zij de wedstrijd beslisten”,  blikt Maaskant terug. Maar in alle openhartigheid: ,,De nederlaag was terecht.”

Ook Arnold Overdijk, samen met Van Leeuwen verantwoordelijk voor de hoofdmacht, moest erkennen dat er niet meer in zat. ,,In de eerste helft hebben we het voortreffelijk gedaan, maar we wisten ook dat het na de rust moeilijker zou worden. Ze staan niet voor niets bovenaan. Het is een uitgebalanceerde tegenstander en we kregen vooral geen grip op die Van Schie (Joost, red,). Wat een goals maakte hij.”

Van Schie boog de stand hoogstpersoonlijk om van 0-1 naar 3-1 en daarmee moesten de bezoekers genoegen nemen. Wel kreeg UVS de complimenten, want het was lange tijd een echte wedstrijd geweest met twee ploegen die aardig wat inhoud in de rugzak hadden zitten. Voor UVS was het niet genoeg en dus is de subtop vooralsnog het maximaal haalbare.

Maar goed, de Westlanders mogen in de visie van Maaskant wel titelkandidaat zijn maar zijn team doet nog volop mee in de strijd om de tweede periodetitel. ,,We staan er voorlopig goed voor na vijf wedstrijden”, weet hij ook. Daaruit kunnen de Kikkerpolders moed putten. ,,Maar voorlopig is het even lekker relaxen tot na de winterstop”, zucht de verliezende verdediger. Dus de focus van de Leidenaren zal in eerste instantie zijn gericht op het behalen van de tweede periodetitel. Op zich zou dat al een mooie prijs zijn. ,,Daar gaan wij er dan ook voor”, klinkt het luid en duidelijk vanuit de mond van de gedreven en zelden verzakende UVS’er. Voorlopig time-out en even de wonden likken van de vierde nederlaag van het seizoen.

Basisopstelling UVS: Van den Burg, Maaskant, Boogmans, Van Vliet, Van der Voort, Smit, Van der Weijden, Mink, Van der Plaat, Scheffer, Adima.