Derde klasse A (zaterdag)- UVS leek in de eindfase de zege weg te grissen uit Koudekerk, maar nog in dezelfde minuut kwam de gastheer alsnog op gelijke hoogte en kregen de kemphanen waar ze recht op hadden: een punt.

Beide teams zijn er klaar voor
Beide teams zijn er klaar voor

Voor het moment zal Floreant het meest content geweest zijn met de 2-2 die er aan de Gruttolaan uitrolde tussen concurrenten Koudekerk en UVS. De Boskoopse lijstaanvoerder heeft de beste papieren voor de titel, maar de weg is nog erg lang. Daarnaast toonden zowel de manschappen van Alex Redel enerzijds en Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk anderzijds aan nadrukkelijk werk te willen maken van het ophalen van een prijs aan het einde van de rit.

Vanaf de eerste minuut werd de intentie duidelijk: spelen om drie punten bij te laten schrijven. Wanneer twee ploegen een dergelijke insteek hebben, kan het leuk worden en niets was minder waar op het druk bezochte plaatselijke sportpark.

Al aan het begin kregen Tim van der Voort en Ferry Kort kansen namens UVS. Ploeggenoot Koen Hogenboom kreeg daarna de beste gelegenheid om te scoren, maar ruziede in vrijheid met de bal. Koudekerk vocht zich evenwel snel in de wedstrijd en Redel was na afloop zelfs de mening toegedaan dat zijn ploeg bij vlagen heer en meester was. Misschien was dat enigszins overdreven gesteld, maar de thuisploeg had de zaakjes in elk geval wel beter op orde voor de rust. Yvar de Groot zorgde dan ook terecht voor de openingstreffer, waarna Roy van den Berg de score zelfs vergrootte, maar dat doelpunt werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Rob van der Plaat kopte op slag van rust fraai de 1-1 binnen
Rob van der Plaat kopte op slag van rust fraai de 1-1 binnen

Toch stapte UVS uiteindelijk met een beter gevoel van het veld af, want op slag van rust kopte Rob van der Plaat uit een hoekschop de gelijkmaker binnen. ,,We deden het voetballend op zich prima en ook met de verrichte arbeid kan ik tevreden zijn. Die goals tegen uit een standaardsituatie blijven me echter wel kopzorgen bezorgen. Dikwijls zijn we dan te lief. Daar kwam ook de 1-2 uit.”

Redel legde daarmee de vinger op de zere plek, want uit een vrije trap, en dus wederom een standaardsituatie, kwam inderdaad de 1-2 tot stand. Mark Hermenet vond Bart Jan Neuteboom, die de in het volledig blauw gestoken UVS’ers aan de overwinning leek te helpen. Daar dacht de ingevallen Mike van Velzen kort daarop anders over en dus kwam er geen winnaar tevoorschijn, na een eveneens onderhoudende tweede helft waarin wel veel meer fout ging aan beide kanten.

Dat laatste werd ook onderschreven door Van Leeuwen, maar hij nam het terecht op voor de beide ploegen. ,,Voor het niveau van de derde klasse was dit een zeer acceptabele pot. Zowel bij ons als bij Koudekerk zit er een idee achter en ik denk niet dat iemand zich heeft hoeven te vervelen.”

UVS heeft de 1-2 te pakken via Bart-Jan Neuteboom, maar nog niet de triomf
UVS heeft de 1-2 te pakken via Bart-Jan Neuteboom, maar nog niet de triomf

Niet toevallig blijft Koudekerk in het spoor van de koploper en misschien lonkt er wel wat moois aan het eind van de horizon. Het woord ‘titel’ wordt niet direct uitgesproken, maar er zijn meerdere wegen die naar de tweede klasse leiden. Ook UVS, dat kort achter Koudekerk staat op de ranglijst, heeft een van die wegen op de TomTom staan. Afgaande op het gebodene lijken het geen irreële  routebepalingen.

Koudekerk- UVS 2-2 (1-1). 30. De Groot 1-0, 45. Van der Plaat 1-1, 88.Neuteboom 1-2, 88. Van Velzen 2-2. Scheidsrechter: Van der Hul. Toeschouwers: 300.

Koudekerk: Goudkuil, Zijderveld, Ruben van den Berg, De Schepper, Roosenbrand, De Best, Roy van den Berg, Van Heerdt, Jansen (62.Pennin), De Groot, Van Leeuwen (82. Van Velzen).

UVS: De Groot, Maaskant, Neuteboom, Onderwater, Van der Voort (70.Smit), De Vrind, Van Vliet, Hogenboom, Hermenet, Kort (90.Pison), Van der Plaat (89.Van der Rest).

Gerechtigheid na 90 minuten boeiend voetbal
Gerechtigheid na 90 minuten boeiend voetbal