Derde klasse A (zaterdag)-Het al gedegradeerde LSVV’70 kondigde op de eigen website een mogelijke monsterscore aan in de thuiswedstrijd tegen UVS dat op jacht is naar de derde periodetitel en liefst meer. Maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Slaager op het hoofdveld van het Wim Mugge sportpark konden de aanwezige supporters een bescheiden 0-3 op hun al dan niet meegenomen eigen telraam noteren.

Deze clean sheet kwam UVS prima uit voor de stand in de derde periode. Samen met SEV voeren ze die ranglijst aan, beiden met achttien uit zes. Maar het doelsaldo van de Leidenaren in deze periode is aanmerkelijk beter (19-3) dan van hun sportieve rivalen uit Leidschendam (15-5). ,,Met nog drie wedstrijden te gaan, allen een finale, had de uitslag tegen LSVV’70 groter moeten zijn. Goed, technisch verzorgd voetbal was op deze grasmat ook niet echt mogelijk. Het was echt een groot verschil met ons vertoonde spel tegen WDS en Floreant die we echt van de mat speelden. Maar de drie punten zitten in de knip en geen doelpunt tegen”, aldus de enthousiaste spits Ferry Kort van UVS.

Waar Rob van der Plaat en hijzelf met respectievelijk elf en negen doelpunten een mooie bijdrage hebben geleverd aan het doelsaldo (59-22) na 23 wedstrijden waar ook 53 punten kunnen worden genoteerd, was het nu de beurt aan andere spelers. Kort: ,,De 0-1 werd gescoord door Tim van der Voort, nota bene een verdediger, die thuis ook tegen LSVV’70 had gescoord. Hij tekende toen de 2-0 aan in die met 6-0 gewonnen wedstrijd. En Bas Smit, die op alle posities heeft gestaan dit seizoen behalve tussen de palen, tekende vandaag voor de 0-2 en 0-3. En laat hij nu in die thuiswedstrijd ook hebben gescoord, hij zorgde toen voor de 3-0.”

Een trouwe LSVV’70-supporter had er vooraf een hard hoofd in: ,,Eerst al die berichten over de zoektocht naar een keeper (uiteindelijk keepte aanvaller Neal Petersen, red.) voor ons vlaggenschip. Het is dat ik 63 jaar ben en versleten knieën heb, anders was ik zo met wat bandages om, mijn spiergroepen zijn immers niet meer aan gras en kalklijnen gewend, tussen de palen gaan staan. Dan lees ik afgelopen week op de website van LSVV’70 dat ‘we nog vier potjes aanrommelen en dan is het seizoen voorbij’ en ‘een monsterscore wordt verwacht’ met als uitsmijter ‘dat we dolblij zijn om weer lekker in de vierde klasse te kunnen ballen’. Sportief gezien heb ik moeite met die teksten, maar ik begrijp het wel. Die jongens doen elke week hun stinkende best. En ze moeten maar afwachten wie er nu weer meespeelt. Soms lijkt het team op het Franse vreemdelingenlegioen.”

Kort: ,,Ik heb zelf maar een klein kansje gehad in de wedstrijd. Maar ik moet ook zeggen dat die knapen van LSVV’70 ook sympathiek zijn. Ze blijven sportief en met elkaar heb je ook nog wel lol in het veld.” Misschien was het feit dat er niet veel druk op deze wedstrijd stond mede met de toestand van het veld de reden van de magere 0-3 eindstand.”

Justin Maaskant, broer van verdediger en vrijetrappen specialist Kenneth viel in en maakte zijn debuut.
Justin Maaskant, broer van verdediger en vrijetrappen specialist Kenneth viel in en maakte zijn debuut.

 

In deze wedstrijd gaf UVS trainer Hans van Leeuwen de jeugd een kans. Jeroen Boogmans, centrale verdediger in de A1, startte in de basis. Later in de wedstrijd liet hij ook Justin Maaskant, eerstejaars A-junior, invallen en daarmee zijn debuut in de Leidse hoofdmacht maken.

,,Komende zaterdag spelen we thuis tegen Zwammerdam, een moeilijk ploegje. Die moeten we pakken. SEV, onze concurrent, moet uit tegen Kagia en dat is altijd lastig. Zouden ze verliezen dan staan wij bij winst zaterdag nog maar twee punten achter. En met nog twee wedstrijden dan te gaan, gaat het mogelijk om meer dan de strijd om de derde periodetitel. Het gaat dan om het kampioenschap van deze derde klasse A,” aldus Kort, zoon van Bert die jarenlang uitkwam voor de blauwwitten. Hopelijk komt UVS dan geen doelpuntje te kort want SEV heeft na zaterdag 18 april een positiever doelsaldo (+ 42) dan de Leidenaren (+ 37). Dan denken ze, mocht het op doelsaldo mislopen, vast en zeker terug aan deze gezellige uitwedstijd tegen LSVV’70.

Van Leeuwen, die de scepter zwaait met Arnold Overdijk, deed ook nog een duit in het zakje over de wedstrijd. ,,Het was best nog lastig. Zij bouwden een muur op en dat is hun goed recht. Ze hadden geen zin om zich te laten slachten. Meer nog dan de tegenstander was het veld onze opponent. Een balaanname is nauwelijks mogelijk en dat betkent dus automatisch dat je meer tijd nodig hebt voor de controle. Ook hier is kunstgras meer dan wenselijk. Gelukkig hebben we geen averij opgelopen. Het was wat dat betreft lekker om snel te scoren en na de 0-2 was het helemaal klaar. We proberen de druk erop te houden de komende weken. Je weet maar nooit.”

Basisopstelling UVS: De Groot, Maaskant, Hogenboom, Boogmans, Van der Voort, Klaassen, Van Vliet, Smit, Kort, Van der Plaat en Van Rest.

LSVV’70 – UVS 0-3 (0-1). 0-1 Van der Voort, 0-2 en 0-3 Smit. Scheidsrechter: J. Slaager