Tweede klasse C (zaterdag)- Acht weken was het talent uit de roulatie door een enkelblessure. Zaterdag keerde hij terug in de basis om de voorhoede van UVS wat meer stootkracht te geven. Hij kon zijn heroptreden echter niet opvrolijken met een doelpunt. Scheffer daarover: ,,Ik baal echt. We verliezen en ik speelde voor mijn gevoel niet goed. Ik miste twee kansen die ik gewoon had moeten afmaken. Ik de voorbereiding ging het scoren juist zo gemakkelijk.”

De blauwwitten hadden, alleen gelet op de ranglijst, een te nemen horde in HVC’10 dat  slechts zeven puntjes bijeen had gesprokkeld. ,,De trainer had ons al gewaarschuwd de ploeg niet te onderschatten. Zij zijn gedegradeerd uit de eerste klasse en ze verdienden een hogere positie hoorden we. Uiteindelijk bleek het ook een goed team te zijn. Ze leunen achteruit en spelen goed en fysiek voetbal. Daar hadden we geen antwoord op. Het eerste kwartier ging het nog wel goed. Via William van Vliet kwamen we op 1-0, terwijl daarna er kansen waren op de 2-0. Na een minuutje of twintig kantelde de wedstrijd echter. Zij kregen de overhand en we verloren veel te veel duels. Echt erin kleunen als HVC dat deed zat er bij ons niet bij iedereen in. Het leek wel of zij meer gemotiveerd waren dan wij. De 1-1 was dan ook een logisch gevolg van hun betere voetbal.”

UVS startte in de tweede helft goed, maar kon dat niet volhouden. HVC toonde zich de ploeg met de meeste inzet en strijdlust. UVS bleef het antwoord schuldig en leed een 1-2 nederlaag. ,,Eerlijk gezegd was het verdiend”, vervolgt Scheffer. Ook ik haalde mijn niveau niet en toen ik na tien minuten een tik op mijn enkel kreeg was mijn zelfvertrouwen ook minder. Bij het draaien en kappen voel ik die enkel nog steeds. Ik kan er veilig mee spelen, dat wel, maar in je achterhoofd speelt die kwetsuur nog een rol. Hard trainen en veel spelen is de oplossing.”

In de tweede klasse C is het verschil tussen de nummer drie en twaalf slechts drie punten. Bij winst had UVS de derde plaats ingenomen, nu moet het tevreden zijn met de achtste plaats. Scheffer besluit: ,,Misschien gaan we over dit verlies nog even napraten. Het is zo zonde dat niet iedereen honderd procent kan geven, ook fysiek. Het was mijn eerste wedstrijd sinds tijden en ik werk ook aan een terugkeer naar mijn werkelijke niveau. Ik hoop dat te laten zien volgende week tegen Be Fair.”

De strijdlustige Scheffer is logischerwijze nog zoekende. Een doelpunt kan hem wellicht zijn zelfvertrouwen helemaal teruggeven. Trainer Arnold Overdijk houdt ook vertrouwen op herstel, maar kon wel leven met de nederlaag. ,,Het komt ons niet aanwaaien en dat dachten we misschien wel na onze sterke openingsfase. Natuurlijk speel je makkelijker wanneer je er een tweede of derde in prikt, maar dat gebeurde dus niet. Daarna glipte de wedstrijd uit onze handen. We spelen nog te wisselvallig en dat zal er uit moeten. Met twee nederlagen zak je een stuk op deze ranglijst. De verschillen zijn heel klein en dus moet je er elke week staan.”

Zoals gezegd kreeg Scheffer ook kansen, waarbij hij eenmaal werd tegengehouden van succes door een fabelachtige redding van de doelman van de Hoek van Hollanders. Tim van der Voort had eerder de 2-0 kunnen maken en Ferry Kort miste in de slotfase nog een grote kans op de gelijkmaker.

Basisopstelling UVS: De Groot, Maaskant, Westdorp, Van Rest, Van der Voort, Van der Weijden, Mink, Smit, Van Vliet, Scheffer, Van der Plaat.