,,Met dit puntenaantal zouden we in heel veel klassen kampioen zijn geworden, maar wij hadden de pech dat SEV nog meer punten heeft binnen geharkt. Maar goed; ons vertrouwen is groot en we willen allemaal naar de tweede klasse. Als dat lukt is UVS in korte tijd twee sporten geklommen op de ladder en krijgen we weer meer aanzien en komen er ook graag weer spelers het shirt dragen van UVS.”

Verdediger Tim van der Voort (foto) ziet de toekomst van UVS rooskleurig tegemoet. MVV’27 en DUNO of Floreant moeten er de komende weken maar aan geloven. Komende zaterdag komt MVV’27 op bezoek in de Kikkerpolder. De ploeg uit Maasland werd op doelsaldo geklopt in 2C en moet het vege lijf dus zien te redden tegen Uit Vriendschap Saam. Van der Voort komt terug van een blessure en is klaar voor de eerste tweeluik. ,,Precies drie weken terug raakte ik geblesserd aan mijn enkel. Door er heel intensief mee aan de slag te gaan, heb ik geprobeerd om klaar te zijn voor de nacompetitie. Van de week heb ik mee getraind en ik heb geen terugslag gekregen. Ik ben er klaar voor, maar snap als er andere keuzes worden gemaakt. Wel is het zo dat we Joeri Onderwater en Kris Menken missen omdat die jongens op vakantie zijn. Daarnaast is Koen Hogenboom geblesseerd. Ik speel graag, maar ik heb er ook geen moeite mee wanneer er andere keuzes worden gemaakt. We zijn een vriendenteam en gunnen elkaar heel erg veel. Dat is ook een kracht van ons.”

Tim van der Voort
UVS redde het niet ten opzichte van SEV, maar morste niet al teveel punten onderweg en werd tweede achter de Leidschendammers. ,,We hadden thuis van de de uiteindelijke kampioen moeten winnen. We speelden nota bene op kunstgras. In die wedstrijd lieten we het liggen. Als je naar onze series kijkt en het puntenaantal kan je moeilijk zeggen dat we een verkeerd seizoen hebben gedraaid. Nee, ik vind het onzin als men zegt dat we het wel zouden zijn geworden wanneer we alleen maar op kunstgras hadden gespeeld. Ja, op die ondergrond komen we beter tot onze recht, maar juist op een dergelijk veld verloren we thuis van SEV. Wel denk ik dat we er volgend seizoen, wanneer het hoofdveld is omgetoverd, baat bij hebben. Voor nu moeten we niet achterom kijken en volledig gaan voor de tweede klasse. Het zou prachtig zijn om met UVS veel verloren terrein goed te maken. Van de hoofdklasse op zondag kan het binnen enkele jaren tweede klasse op zaterdag worden en dat trekt weer spelers aan. Jongens als Bart van der Weijden, Ronald Mink en Niels van den Burg zouden niet zijn teruggekomen als we nu nog vierde klasse zouden hebben gespeeld.”
Van der Voort kijkt uit naar de nacompetitie. ,,Het gaat al tijden goed en de sfeer is relaxed. We doen niet anders dan anders. Een aantal jongens van deze groep hebben al eerder beslissingswedstrijden meegemaakt en dat scheelt een slok op een borrel. Zij weten wat ons te wachten staan. We moeten onze speelwijze niet veranderen. Spelen vanuit de organisatie en de tegenstander vervolgens pijn doen. MVV’27 is tweemaal bekeken door UVS en ze schijnen een leuke linkermiddenvelder te hebben en een aardige aanval. Daar staat tegenover dat ze achterin kwetsbaar zijn. Daar liggen zeker kansen voor ons, zeker ook omdat wij aanvallend veel kunnen brengen. We denken er zeker niet te makkelijk over, maar de juiste focus is er wel. De club zit weer in de lift en die flow kunnen we een zet geven en dat willen we graag. We spelen zoals gezegd met vrienden onder elkaar en dat zie je terug in de prestatiecurve.”
Van der Voort ziet de eerste wedstrijd thuis als een voordeel. ,,We spelen op ons tweede veld en daar ligt kunstgras. Daar moeten we voordeel uit zien te halen. Komende zaterdag moeten we de basis leggen om deze ronde te overleven. Daarna zijn we heel dichtbij, maar dat is van latere zorg. Al met al zie ik meer dan reële kansen voor ons en het zou een enorme boost geven wanneer we van de vierde naar de tweede klasse gaan. Wie weet komen we dan terecht bij GHC, RCL en wellicht Koudekerk. Prachtige affiches toch? Ik woon zelf in Leiderdorp en RCL zou dus een tegenstander zijn om naar uit te kijken. Zo ook een Leidse derby tegen de mannen van de Vliet. Dat hebben we dit seizoen bijvoorbeeld ondervonden tegen DoCoS. Meer publiek en duels om naar uit te kijken.”