,,Slechts twee wedstrijden verloren in de competitie, tegenover kampioen SEV drie; twee keer gewonnen tegen MVV’27 en DUNO in de nacompetitie. Duidelijke cijfers en uitermate verdiend dus dat wij promoveren”, aldus een vermoeide Mark Hermenet na afloop van de wedstrijd tegen DUNO.

Mediaterplaatse_UVS_wint_uit_tegen_DUNO_06062015_image00099
In het tweeluik tegen de Hagenaars liet UVS er geen twijfel over bestaan wie recht had om in die tweede klasse uit te komen. Zaterdag werd DUNO weer verslagen, dit keer met 2-3 na de 1-0 in Leiden. Wat de uitslagen al bevestigden: UVS was simpelweg beter. De snelle 0-1 voorsprong op het sfeervolle sportterrein Haagsche Dynamiek door Ferry Kort was een niet geringe steun in de rug. Hermenet: ,,We wisten dat het hier kon spoken. Het vroege doelpunt voelde als een bevrijding. We konden vrijer gaan voetballen. DUNO moest nu wel afstappen van hun tactiek van afwachten en ons spel proberen te ontregelen. Helaas gebruikten we de geboden ruimte te weinig.”

Mediaterplaatse_UVS_wint_uit_tegen_DUNO_06062015_image00100

 

Een kritische noot, maar eentje die hout sneed. Weliswaar maakten de beide flankspelers Rob van der Plaat en William van Vliet het een zeer vervelende en moeilijk middag voor hun directe tegenstanders, maar verder konden de blauwwitten weinig potten breken. Voetballend gezien ging het wel soepeler dan bij DUNO, dat het moest hebben van krachtvoetbal en niet meer dan wat speldenprikjes kon uitdelen. UVS bleef in de eerste helft dan ook vrij makkelijk overeind.

Mediaterplaatse_UVS_wint_uit_tegen_DUNO_06062015_image00101
Pas in de zesde minuut van de tweede helft moest keeper Danny de Groot zijn eerste echte redding van de dag verrichten op een inzet van Paul Droppert. Even later kreeg Jordan Rolink een joekel van een kans na enorm geknoei in de defensie van UVS. De bal ging echter huizenhoog over en belandde bijkans op het dak van de school achter het doel. Aan de andere kant toonde UVS zich efficiënter: een corner van Mark Hermenet werd schitterend ingekopt door Bart-Jan Neuteboom: 0-2.

Mediaterplaatse_UVS_wint_uit_tegen_DUNO_06062015_image00102

 

Geen reden voor DUNO om de moed op te geven, integendeel. De botte bijl werd niet geschuwd en de grenzen werden opgezocht. UVS liet zich echter noch intimideren noch imponeren. Verdediger Bas Smit hierover: ,,Het was hard, ja. DUNO wilde echt alles doen om de achterstand goed te maken. Ik geef ze groot gelijk. Dat zou ik ook doen. Je staat in het veld om hoe dan ook te winnen. Ik vind het wel leuk om flink de beuk erin te gooien. Mijn directe tegenstander, hoewel een kop groter, heeft weinig te vertellen gehad, dacht ik.”

Mediaterplaatse_UVS_wint_uit_tegen_DUNO_06062015_image00103
De niet aflatende strijdlust van de thuisploeg bracht halverwege resultaat en schrik in de harten van de Leidenaren. Na een gekraakt schot viel het leer voor de voeten van invaller Elyseo van de Graaf, die van dichtbij intikte. De 1-2 betekende echter nog steeds dat DUNO twee keer moest scoren om minimaal een verlenging af te dwingen. Die taak werd hopeloos na de 1-3 van UVS. Van der Plaat soleerde overtuigend het strafschopgebied in. Het leek te verzanden in schoonheid, echter, op curieuze wijze belandde de bal bij Kort die de bal in het doel van de tegenstander frommelde. UVS kon het niet laten wat te dollen en te provoceren. Van Vliet onderscheidde zich hierin, kreeg wat (verdiende?) beuken, maar liep met een grote grijns op zijn gezicht van het veld toen hij gewisseld werd. Het typeerde het UVS van nu: voetbaltechnisch als het kan, strijd leveren als het nodig is.

Mediaterplaatse_UVS_wint_uit_tegen_DUNO_06062015_image00104
Het moedig vechtende DUNO verkleinde nog eenmaal de marge, 2-3, maar dat was het dan. UVS gaat volgend seizoen een klasse hoger spelen en komt alweer aardig in de buurt van de verlaten eerste klasse op zondag.
Hermenet was helemaal gesloopt na afloop: ,,Wat was het zwaar vandaag. Je stelt je in op een fysiek pittige wedstrijd en felle duels. Het was meer dan dat. Eigenlijk ben ik ziek. Ik kan zo’n wedstrijd net aan dankzij vitamine B12 prikken. Maar opgeven? No way. Hier speel je het hele seizoen voor. Volgend seizoen in een afdeling met GHC en RCL. Ik kijk daar naar uit. We kennen die gasten, dus dat geeft iets extra’s rondom die wedstrijden.”

Mediaterplaatse_UVS_wint_uit_tegen_DUNO_06062015_image00105
Ook Smit kijkt verlangend uit naar het volgend seizoen. ,,Om welke positie we zullen strijden, ik durf het niet te zeggen. Dit jaar gingen we voor een periodetitel en je ziet waar het eindigt. Als we in ieder geval maar boven RCL en GHC eindigen. Dat worden leuke prestigepotjes.”

DUNO UVS deel 3
Kenneth Maaskant blikt ook nog een keer terug op de wedstrijd: ,,Het was de teamgeest die vandaag en eigenlijk het hele seizoen al, de doorslag gaf. En het feit dat we een strijd als vandaag durven en kunnen aangaan. Wat een mooi slot van een lang seizoen.”
DUNO-UVS 2-3 (0-1). Scheidsrechter: Spaans. Toeschouwers: 800. 10. Kort 0-1, 56.Neuteboom 0-2, 68. Van de Graaf 1-2, 78. Kort 1-3, 86. Van de Graaf 2-3.
DUNO: Van Vliet, Steinvoort (60. Kos), Van Weeren (46. Van der Zwan), Lodder, Toet, Heikoop, Rolvink, Roeleveld, Van der Harst (60. Van de Graaf), Droppert, Draaisma.
UVS: De Groot, Hoogkamer, Hermenet (65. De Vrind), Hogenboom, Kort, Maaskant, Menken, Neuteboom, Van der Plaat (82.Karpuz) , Smit, Van Vliet (85. Van Rest).

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/

 

En met dank aan DUNO-TV:

http://tinyurl.com/p3lhm7v