Tweede klasse C (zaterdag)- UVS had zich een betere start gewenst als nieuwkomer in de tweede klasse. Vorige week werd met 2-3 verloren van RCL en vielen er twee rode kaarten te noteren voor de Leidse ploeg. Tegen SEV eindigde de ploeg van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen wel met elf man, maar tevens met een 2-0 nederlaag. Een verliespartij die overigens niet nodig was geweest.

Trainer Van Leeuwen kwam tot de volgende analyse na de nederlaag in Leidschendam. ,,Er zat meer in en we hebben onszelf tekort gedaan. Het was niet allemaal even goed, maar we hadden wel de controle over de wedstrijd. We hielden SEV makkelijk weg bij ons doel en Koen Hogenboom had de 0-1 op zijn pantoffel. Hij miste van dichtbij voor een leeg doel.”

Met de 0-0 ruststand was er nog steeds weinig aan de hand voor de Leidenaren, maar na de rust ging het toch fout voor de bezoekers. De medepromovendus kwam vlak na een grote kans van Rob van der Plaat, een puntertje verdween net naast de voor UVS verkeerde kant van de paal, op 1-0 via Rob van Min. Een speler die al jaren sterk voor de dag komt op sportpark ‘ de Kastelenring’ . Van Leeuwen: ,,Dat was niet eens een kans. En eigenlijk de eerste keer dat ze in de buurt van ons hok kwamen. Verder werden we eigenlijk niet getest, maar je staat wel gewoon achter. Ik denk dat het van twee kanten onnauwkeurig was, waarbij wij zeker de kansen kregen op de gelijkmaker. Mark Hermenet en Van der Plaat hadden een mogelijkheid daartoe, maar helaas viel die bal niet binnen. Op de counter kwamen ze vlak voor tijd op 2-0 (wederom via Van Min, red.) en toen was het over voor ons.”

De trainer was niet onder de indruk van de tegenstander, maar staat nog wel met lege handen. ,,Ik vond het een matige tegenstander, maar dan moet je het zelf wel beter doen en dat is ons niet gelukt. Dan heb je dus geen reden om te klagen over de teleurstellende uitslag.”

Basisopstelling UVS: De Groot, Maaskant, Hogenboom, Van Rest, Van der Voort, Van der Weijden, Smit, Hermenet, Van der Plaat, Mink, Van Vliet.