Tweede klasse C (zaterdag)- Na ruim een maand zonder zege is het UVS weer gelukt om na de laatste midweekse overwinning bij en op GHC (1 oktober, red.) drie punten te mogen bijschrijven. In Waddinxveen werd Be Fair met 0-1 verslagen en blauwwit slaakte na afloop een zucht van verlichting. Een driepunter was niet enkel hard nodig om weer wat te stijgen op de ranglijst, maar ook was de wedstrijd niet bepaald om over naar huis te schrijven geweest. Inpakken en wegwezen.

,,Het was ronduit slecht. Van beide kanten. Het werd een fysieke strijd en in het verleden liepen dit soort gevechten voor ons dikwijls verkeerd af. In dat opzicht kunnen we hier uiteindelijk wel een positieve draai aan geven. Maar dat het beter moet, mag duidelijk zijn”, sprak doelman Niels van den Burg hoofdzakelijk opgelucht.

Van den Burg is terug tussen de palen na een voor hem allerbelabberdste start van de competitie. ,,Praat me er niet van. Het openingsduel tegen RCL was net gestart of ik kon al gaan douchen. Ik vond die rode kaart heel zwaar gestart. Een penalty en een gele kaart had volstaan. In plaats daarvan werd de bal buiten de zestien gelegd en werd ik heen gezonden. Dat terwijl de overtreding op zeker binnen de lijnen werd gemaakt. Daarna was ik mijn plaats kwijt aan Danny de Groot en moest ik in het tweede gaan keepen.”

Van den Burg was allerminst blij met de keuze van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen. ,,Ik had de tweestrijd gewonnen voor de competitiestart en ging er wel vanuit dat ik na mijn schorsing weer terug zou keren. Dat gebeurde niet en daar heb ik wel vragen over gesteld, ja. Op dat moment vonden de trainers dat het goed liep met Danny en dus moest ik mijn hernieuwde kans weer afwachten. Dat was voor mij wel slikken, want het tweede elftal speelt reserve derde klasse en dat is, met alle respect gesproken, toch wel een ander niveau. Ik ben er echter de persoon niet naar om de handdoek te werpen en dus heb ik getracht me er overheen te zetten. Danny was nu op vakantie en ik denk dat ik mijn kans heb gegrepen. In dat opzicht is het natuurlijk ook lekker dat we de nul hebben gehouden.”

Hoe de toekomst eruit ziet voor wat betreft de positie van doelman in de kikkerpolder, moet worden afgewacht. Van den Burg weet wat hij moet doen in elk geval. ,,Ik moet het simpelweg zelf bewijzen. Ik weet wat ik kan en ik ben teruggekomen voor het eerste elftal, dat lijkt me duidelijk. O nee, spijt heb ik er zeker niet van. Dit is toch wel ‘mijn’ club. Dan spreek ik niet enkel over 1, maar ook over allerlei mensen binnen de club. Dat alles voelt prima aan. Bij GHC was het een aflopende zaak en het is goed om de keuze te hebben gemaakt om terug te keren naar UVS.”

Hoe UVS moet worden ingeschaald in 2C is nog steeds lastig te bepalen. Met twee overwinningen op rij in 2C is het zomaar mogelijk om tien plaatsen te stijgen binnen een week. Of het gaat juist de andere kant op. ,,Alles zit inderdaad heel dicht bij elkaar. Aan de bovenkant springen SVC’08 en Westlandia er wel bovenuit en KMD en GHC bengelen onderaan de ranglijst. Daartussen zijn de verschillen verschrikkelijk klein. Om die reden is de zege op Be Fair dan ook heel belangrijk. Zoals gezegd zal het wel beter moeten, want het was dit keer niet om over naar huis te schrijven. Wel was de goal die we maakten (Ferry Kort was het eindstation, red,) het gevolg van en fraaie aanval. Maar voor het overige maar snel vergeten.”

UVS speelde dit keer zonder Thomas van Rest en Cenny Scheffer. Beide spelers waren geblesseerd. Bart van der Weijden speelde met pijnstillers, maar kon uiteindelijk wel zijn steentje bijdragen. William van Vliet, vooral spelend op de linkerflank voorin, werd dit keer benut als ervaren centrale verdediger. Hij vormde een blok met Jeroen Boogmans.

Basisopstelling UVS: Van den Burg, Maaskant, Van Vliet, Boogmans, Van der Voort, Van der Weijden, Mink, Westdorp, Smit, Kort, Van der Plaat.