DUNO is de tegenstander die UVS in twee keer negentig minuten voetbal gaat proberen de weg naar de tweede klasse te versperren. Een grote onbekende voor de Leidenaars, al zullen Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk ongetwijfeld hun huiswerk hebben gedaan.

 

De Hagenaars eindigde het reguliere seizoen, net als UVS in 3A, als runner-up. Waar de blauwwitten de uiteindelijke kampioen, SEV, tot het einde toe in de nek hijgden, keek DUNO in 3B echter op gepaste afstand toe hoe KMD zich op de platte kar hees. De ploeg van Jan Linkerhof mocht, als winnaar van de derde periode, echter wel deelnemen aan het toetje. Daaraan begon het voortvarend, want in de eerste ronde werd Floreant over twee wedstrijden aan de kant gezet. Na de 0-0 op Haagsche Dynamiek, zoals de prachtige naam van het sportpark van de in 1923 opgerichte residentieclub luidt, knokten de groenhemden zich in Boskoop met een portie Haagse bluf en een flinke dosis onverzettelijkheid naar een 0-1 overwinning.

 
UVS, dat al drie maanden ongeslagen is, rekende op zijn beurt overtuigend af met MVV ’27. Na de 3-1 thuiszege, mede dankzij twee vroege kopgoals van Bart Jan Neuteboom, lieten de Leidenaars er ook in Maasland geen twijfel over bestaan wie de beste was: 1-2. Hoewel het de ingevallen jongeling Tolga Karpuz, die deze zomer de overstap maakt naar GHC, was die er pas in de slotseconden voor zorgde dat UVS ook dit tweede duel winnend afsloot. En daar was niets aan gestolen.

 
Verwacht mag worden dan UVS ook over meer kwaliteit beschikt dan DUNO, maar de Haagse traditieclub zal dat ongetwijfeld trachten de compenseren met een enorme strijdlust. Trainersduo Van Leeuwen/Overdijk zal er dan ook op hameren om komende zaterdag, in de eigen Kikkerpolder, het verschil al te maken. Want om het nou op de return van een week later aan te laten komen. Op Haagsche Dynamiek kan het ongetwijfeld behoorlijk spoken.

 
Als UVS het tweeluik tot een goed einde weet te brengen, betekent dat – na het kampioenschap van vorig seizoen in de vierde klasse – de tweede promotie op rij. Bovendien is de club dan nog maar één stapje verwijderd van het niveau waarop het acteerde voordat er afgelopen zomer afscheid genomen werd van het prestatievoetbal op zondag en gekozen werd voor de zaterdag als vaste speeldag.