Derde klasse A (zaterdag)- UVS rekende overtuigend af met Floreant (1-5), een tegenstander waar eerder nog van werd verloren. De blauwwitten klommen naar een gedeelde tweede plaats samen met Koudekerk, dat in de andere topper verloor van SEV (2-1). ,,Dat resultaat was voor ons niet gunstig en reëel gezien mag je verwachten dat SEV nu kampioen wordt en wij de nacompetitie in zullen gaan.”

 
De Boskopers openden sterk en UVS kende een moeizame openingsfase. Al rap moest Danny de Groot de bal uit het net halen en even later voorkwam hij de 2-0. Ook Kris Menken was van waarde voor UVS, door een bal van de doellijn af te halen. Vervolgens schoot UVS wakker en kreeg het meer grip op de confrontatie, ondanks dat Floreant de wind in de rug had. Toch was het lange tijd wachten op de gelijkmaker. Die kwam zeven minuten voor rust tot stand via spits Ferry Kort, die daarvoor Tim van der Voort mocht bedanken.

 
Vier minuten later bepaalde Van Vliet de ruststand op 1-2, na een prima inspeelpass. Kort na rust kon Bas Smit de score naar 1-3 tillen, maar die goal bleef uit. Floreant krabbelde op en een gelijkspel hing in de lucht. Zover kwam het niet. UVS pakte de handschoen op en volgens trainer Hans van Leeuwen zorgde zijn manschappen in het laatste halfuur voor een ware demonstratie. Kenneth Maaskant, bijna als vanzelfsprekend uit een vrije trap, bracht de marge op twee goals en daarmee was het verzet gebroken van de koploper van het eerste uur. Opnieuw Kort vond het net en tegen sluitingstijd bracht Rob van der Plaat een Boskoper het hoofd op hol en werd de eigen doelman gepasseerd voor de eindscore.

 
Leen van Steensel, de ex-prof en nu trainer van Floreant was onder de indruk van UVS, zo meldde Van Leeuwen. ,,Hij vond dat we ze uit de broek hebben gespeeld en was benieuwd hoe wij zouden spelen op kunstgras als het nu al voetballend in orde was. Ik heb hem toen aangegeven dat er kunstgras komt bij UVS, dus wat dat betreft heeft hij veel vertrouwen in ons. Maar dat vertrouwen groeit ook bij ons, hoor.”

 
Ook Van Vliet was van mening dat UVS sterk voor de dag kwam. ,,We spelen al langer goed en misschien had de uitslag zelfs nog hoger uit moeten vallen. De vorm neemt toe en de manier van spelen bevalt me absoluut. Ik was eerder in het seizoen al linksbuiten, maar toen speelden we te ver van de goal van de tegenstander. Nu zetten we hoger druk en kan ik in aanvallende zin veel meer uitrichten. Het is nu prettiger om voorin aan de zijkant te staan en zo kan ik ook meer mijn aandeel hebben.”

 
UVS, dat speelde zonder de geblesseerde Bart Jan Neuteboom en de absente Joeri Onderwater, zette Floreant dus gedecideerd aan de kant en dat geeft hoop voor het slot van de competitie. ,,We moeten blijven winnen en hopen dat SEV nog wat laat liggen. Zij hebben natuurlijk de beste papieren, maar spelen nog wel een aantal lastige potten uit. Ik ben realist genoeg om te zien dat we het verre van in eigen hand hebben, maar uiteindelijk worden de prijzen pas aan de finish uitgedeeld. Ze spelen nog tegen twee degradatiekandidaten en een kat in het nauw maakt rare sprongen. En ze krijgen ook Kagia nog en daar win je niet zomaar van. Het is in elk geval zaak voor ons om de vorm te behouden zodat we, als SEV geen fouten maakt, klaar zijn voor de nacompetitie. We blijven met een schuin oog kijken naar Leidschendam in elk geval.”

 
Basisopstelling UVS: De Groot, Maaskant, Menken, Hogenboom, Van der Voort, De Vrind, Smit, Hermenet, Van der Plaat, Kort, Van Vliet.