woensdag, april 24, 2024
HomeBekerGretig en scherp Valken fileert Wateringse Veld/GONA

Gretig en scherp Valken fileert Wateringse Veld/GONA

-

Op sportpark ’t Duyfrak stond zaterdagmiddag de districtsbekerwedstrijd Valken’68 versus Wateringse Veld/GONA op het programma. Die club speelt in de eerste klasse zondag van district West 2 samen met o.a. FC Boshuizen en SJC. Het was voor de nieuwe trainer Gerard de Geus het eerste echte meetmoment waar Valken’68 staat. Met een aantal nieuwe spelers in de basis (nieuwkomer Mathijs de Mooij haakte in de warming-up geblesseerd af) en een wat aanvallender concept, de punt naar achteren, wilde trainer De Geus met name een positieve ontwikkeling zien in het benutten van kansen. Hij werd in de eerste bekerwedstrijd dan ook op zijn wenken bediend.

Corstiaan Paap deed de tegenstander drie keer pijn

In de 10e minuut werd een vrije trap van John van Rijn door de keeper na de zijkant getikt, waar een attente Sven Boonstoppel de bal oppikte, voorzette en Corstiaan Paap de kans gaf zijn eerste doelpunt te scoren(1-0). Na nog een aantal kansjes voor Valken was het Sven Boonstoppel die op de rechtervleugel de achterlijn wist te halen en met een voorzet de met een halve volley scorende Corstiaan Paap wist te bedienen(23e 2-0).
Een loepzuivere hattrick van Corstiaan kon in de boeken in de 37e minuut na een uitstekende steekpass van Dico Schaap op de voor zijn man komende Corstiaan(Rust 3-0).
De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Veel kansen voor Valken, weinig kansen voor het 4-4-2 spelende Wateringse Veld tegen een goed georganiseerde Valkenverdediging. In de 49e minuut werd het 4-0. Een corner van John van Rijn werd voorbij de tweede paal door Mark van der Plas teruggekopt voor het doel, waarbij Arjan Haasnoot van dichtbij de bal tegen de touwen kon koppen.

Sander van Duijn kon de lol wel inzien van de 5-0..

Volgens kenners was het een zondagsschot, volgens de 5-0 scorende Sander van Duijn zelf een “bewussie”. Een crosspass van John van Rijn belande bij de tegen de rechterzijlijn, op 35 meter vanaf de goal, staande Sander. Zijn schot sloeg over de keeper bij de tweede paal in de kruising binnen. De hardwerkende rechtsbuiten Rens van Klaveren had met zijn eigen doelpogingen weinig geluk maar de assist op Dick van der Toorn (6-0) karakteriseerde de teamgeest die we vanmiddag te zien kregen. Attent verdedigen, goed vleugelspel en kansen benutten maakte duidelijk dat er progressie is geboekt in de afgelopen weken van trainingsarbeid.. Volgende tegenstander in deze districtsbekerpoule is volgende week zaterdag Quick Boys, 14.30 uur op het Duyfrak.

Scoreverloop Valken’68 – Wateringse Veld GONA: 6-0 (3-0). 10. Paap 1-0, 23. Paap 2-0, 37. Corstiaan Paap 3-0, 49. A. Haasnoot 4-0, 60. S.Van Duijn 5-0, 80. Van der Toorn 6-0 .

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel, Dico Schaap (46. Dylan Guijt), Corstiaan Paap (75. Dick van der Toorn), John van Rijn, Rens van Klaveren.

Auteur: Casper Paauw