donderdag, maart 28, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten’97 bindt ook HVC’10 aan de zegekar en dat is zes!

Voorschoten’97 bindt ook HVC’10 aan de zegekar en dat is zes!

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Na een zeer zwak begin van de competitie mocht de groen-gele formatie uit Voorschoten zich lange tijd ernstig zorgen maken over een verblijf in de eerste klasse. Inmiddels is Voorschoten’97 bezig aan een meer dan indrukwekkende opmars op de ranglijst. Onder leiding van interim-coach Paul van der Zwaan werden maar liefst vijf wedstrijden op rij gewonnen tot aan afgelpen zaterdag en lijfsbehoud behoort weer tot de mogelijkheden.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd op Sportpark Adegeest tegen HVC’10 uit Hoek van Holland op het programma. Een zesde zege op rij zou meer dan welkom zijn en was het afwachten wat de concurrentie zou doen. Wederom kon de Voorschotense formatie drie punten bijschrijven. Het werd 2-0. Voor het eerst sinds de aanvang van de competitie bevindt Voorschoten’97 zich nu niet meer bij de laatste vier.

Qendrim Gashi is zijn tegenstander te snel af

De groen-gelen begonnen de wedstrijd vol strijdlust. Met het mes tussen de tanden wilden de mannen van Van der Zwaan en assistent Ronald van Delft de tegenstander vroeg onder druk zetten. Zo kwamen er wat kleine kansen voor Virgil Tjin-Asjoe en Steven Knijnenburg. In de tegenstoot was de promovendus regelmatig gevaarlijk. Met name buitenspeler Jurgen Warbout wist met dynamisch spel de verdediging van de thuisploeg in verlegenheid te brengen.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de ploeg uit Hoek van Holland een licht veldoverwicht. De tweede bal op het middenveld was met name voor de bezoekende ploeg die net wat agressiever de duels aan gingen en de slag aldaar dan ook wonnen, alhoewel het spelbeeld erg rommelig was van beide kanten. Een druk coachende Van der Zwaan wist zijn ploeg in de eerste helft van een tegentreffer te behouden en zal wellicht een donderspeech hebben gegeven in de rust.

Jim van der Krogt zoekt Shemiel Constancia

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. De equipe uit Voorschoten nam direct het heft in handen. Kort na de onderbreking gaf Shemiel Constancia een goede voorzet en een halve omhaal van Tjin-Asjoe werd maar net gestopt door HVC- doelman Daniel van der Knijff. Ook uit een corner kon Voorschoten kort daarna op voorsprong komen. De afvallende bal werd door de thuisploeg strak ingebracht en er hoefde eigenlijk alleen maar iemand tegen aan te lopen. De bal werd door HVC evenwel met wat geluk uitverdedigd.

De mannen van Van der Zwaan bleven erin geloven en wonnen de slag op het middenveld meer en meer in tegenstelling tot de eerste helft. Halverwege de tweede helft werd de sterk spelende Tjin-Asjoe met een splijtende pass weggestuurd en oog in oog met de vijandelijke keeper twijfelde hij niet en mocht aantekenen voor de gewenste voorsprong. HVC probeerde hierna op zoek te gaan naar de gelijkmaker, Daar waar Voorschoten de eerste helft veelal de lange bal hanteerde, was dat nu de enige oplossing voor de bezoekers. De verdediging van Voorschoten gaf echter geen krimp en verdedigde eigenlijk simpel uit.

Virgil Tsin Asjoe was van grote waarde voor Voorschoten'97
Virgil Tsin Asjoe was van grote waarde voor Voorschoten’97

De supporters van de thuisploeg mochten een kwartier voor tijd nogmaals juichen. Vanuit het niets werd Constancia weggestuurd en had de bal voor het intikken. HVC verdediger Jeroen Rensen trachtte de bal nog weg te werken en bij deze poging werkte hij de bal achter zijn eigen doelman Van der Knijff. Direct na de aftrap kreeg Tjin-Asjoe de kans om de score op te hogen. Zijn inzet belandde echter in de handen van de HVC sluitpost.

Het restant van de wedstrijd werd beheerst uitgespeeld en Voorschoten-doelman Matthijs Keemink behoefde zich in de tweede helft nauwelijks in te spannen. Bij een paar corners, waar de goalie goed bijzat, daargelaten. Zo pakte Van der Zwaan en de zijnen wederom drie punten en kan er geen sprake meer zijn van een toevalstreffer. De opgeleefde Voorschotenaren gaan nu over Valken’68, dat verloor van ARC, heen op de ranglijst. Gezegd kan worden dat de Voorschotenaren de ranglijst behoorlijk op zijn kop hebben gezet met deze onnavolgbare serie. Volgende week ontvangt Voorschoten Nootdorp en kan wellicht handhaving definitief worden veiliggesteld afhankelijk van de resultaten van de directe concurrentie. Wordt het aankomend weekend zege nummer zeven op rij en kan men spreken van een ware zevenklapper?

Hier kijken de Hoek van Hollanders de bal nog naast, twee keer lukte dat niet

Voorschoten-verdediger Steven Knijnenburg, al tijden in zeer goeden doen, over het verloop van de wedstrijd: ,,De eerste tien minuten begonnen we sterk. Daarna verloren we de grip en met name de tweede ballen waren voor de tegenstander. Toen maakten we het onszelf onnodig moeilijk en hadden we moeite met hun fysieke spel. Uiteindelijk gingen we met een gelijke stand de rust in, wat qua wedstrijdbeeld ook wel terecht was.”

Knijnenburg vervolgt: ,,In de rust was ons op het hart gedrukt dat we compacter moesten gaan spelen en dat de linies dichter op elkaar moesten zitten. We moesten ons herpakken en uit onze slaap komen. Dat deden we en kwamen op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval. Vervolgens verdubbelen we de score doordat zij in eigen doel schoten. Al ben ik ervan overtuigd dat Constancia die bal er uiteindelijk ook wel in gelegd had. Geluk heb je soms nodig. Volgende week tegen Nootdorp gaan we voor de zevenklapper. We zijn echt goed bezig en moeten scherp blijven!”

Van der Zwaan: ,,Natuurlijk mogen we weer even genieten, maar een blik op de ranglijst zegt genoeg. Het staat boven op elkaar en als je nu verzaakt, ben je gezien. We hebben nog niets, maar dit smaakt wel naar meer.”

Opstelling Voorschoten’97: Matthijs Keemink, Ahmed Faridi Blazquez, Frank Guijt (Sjoerd de Vries), Kasper Michel, Steven Knijnenburg, Virgil Tjin-Asjoe, Bas Beijersbergen, Qendrim Gashi (Robin Diets), Shemiel Constancia (Bilal Karasahin), Jim van der Krogt, Lars Verlaan.

Foto’s: met dank aan Wilco Devilee