Derde klasse A (zaterdag)- Kagia heeft zich gerevancheerd voor twee mindere optredens tegen Gouda en WDS, waarin slechts een punt kon worden toegevoegd aan het totaal. De ploeg van Anton Wijsman was thuis te sterk voor BSC’68. Het werd 4-2 aan de Kikkerbeetstraat in Lisserbroek.

Halverwege leidde de naar de vijfde plaats opgeklommen ploeg van Wijsman al met 2-0. De gastheer liep vervolgens soepeltjes uit naar 4-0, maar liet BSC’68 door laconiek handelen terugkomen tot 4-2. De trainer: ,,Op zich is de boodschap overgekomen bij de spelers. Er is gespeeld met het hart en bij vlagen was het okay. Eigenlijk moeten we na de eerste helft al wel voor staan met 4-1 of 5-1, maar na rust gaven we alsnog meer cachet aan de verhoudingen op het veld. Dan vind ik echt jammer en bovenal kwalijk dat ze er nog twee bij ons in het mandje krijgen. Absoluut onnodig en daar baal ik van als trainer. Dat zou elke trainer doen, want als je je tegenstander pijn kan doen met een grote uitslag moet je dat niet nalaten.”

Paal en lat stonden meer Kagiaans succes in de eerste helft in de weg voor een grotere voorsprong, maar dat de thuisploeg zou winnen stond wel vast. ,,Zij hanteerden de lange bal, terwijl wij zoals altijd kozen voor de voetballende oplossing. Eigenlijk hebben we ze geen moment in de wedstrijd laten komen. Deze zege was wel nodig, want we hebben teveel punten in de sloot gegooid in de voorbije weken. Zonde. Doodzonde.”

Toch is het begin van de derde periode dus goed te noemen voor Kagia en wellicht een opstart voor wat moois. Wijsman is daar echter verre van mee bezig. ,,Het is eerst zaak om je in veiligheid te spelen. Je krijgt nu de raarste uitslagen en is het zaak dat je zelf wegblijft uit de donkere hoek. Dat had echter al eerder gestalte moeten krijgen. Met vijf punten meer van Gouda en WDS zag het plaatje er veel beter uit. Ik kijk nu absoluut niet naar de derde periode. Laten we eerst maar eens continuïteit laten zien, daarna zien we wel verder. Ik ben een trainer die overal rekening mee houd. Dat verwacht ik ook van mijn spelers. Dus laten we ons vooral niet rijk rekenen. UVS uit is nu de volgende uitdaging.”

Wijsman zag Dirk-Jan Ligtenberg (2), Rens Lamboo en Niels Ganzevles de trekker overhalen.

Opstelling Kagia: Goudriaan, Timmermans, Van der Lans, Thissen, Mahli, Clemens, Robelus, Van Beek, Lamboo, Ganzevles, Ligtenberg.