Derde klasse A (zaterdag)- Roodenburg heeft sinds 22 november 2014 geen punt meer bij kunnen schrijven. De laatste zege dateert zelfs van de eerste wedstrijddag. Niet toevallig staat de ploeg van Patrick Heijmans en Henk Buyn er per week minder florissant voor. Drie weken terug verloor de ploeg uit Leiden-Noord ten onrechte van Koudekerk in een inhaalduel (0-1). Zaterdagmiddag troffen de teams elkaar weer en wederom trok de titelkandidaat aan het langste eind: 2-1.

IMGP1076

In de eerste helft werd duidelijk waarom Koudekerk zo hoog en Roodenburg zo laag staat. De thuisploeg prikte tweemaal raak en deed zichzelf daar mee tekort. Na de pauze kreeg de formatie van Alex Redel ook nog kansen, maar lieten de bezoekers eindelijk ook de tanden zien. Erwin Verkuylen verkleinde de achterstand naar 2-1 en daardoor werd het in de slotfase nog even vrouwen en kinderen eerst voor de withemden. De gelijkmaker bleef uit en daardoor verdwijnt er steeds meer blauw aan de lucht voor de Leidse derdeklasser.

Doelman Mike Armitage keepte een sterke wedstrijd en hield zijn ploeg lange tijd in de race. Uiteindelijk bleek het niet genoeg te zijn voor ook maar een puntje. Armitage had er juist nog zoveel vertrouwen in gehad om nu wel te verrassen tegen de huidige lijstaanvoerder.

,,Dat klopt. In eigen huis domineerden we en deden we onszelf dik tekort. Koudekerk won, maar vertrok min of meer met de staart tussen de benen. Die wedstrijd was nog maar kort geleden en dat goede gevoel namen we mee naar Koudekerk. Daarnaast verloren zij vorige week en we hadden het idee dat er wel wat te halen zou zijn.”

IMGP1111

Niets bleek minder waar. Armitage was bij de eerste goal betrokken. ,,Bij een voortzetting gleed ik ongelukkig weg en die bal bleef hangen op onze helft en opgepikt door een speler van Koudekerk. Vervolgens werden we afgetroefd in het duel en werd de bal doorgespeeld en de vrijgekomen speler klopte mij. Helaas viel de tweede er ook vlot in, een soort vanuit de kluts. Ons plan was daarmee in duigen gevallen en je weet dat je dan een hele lastige wedstrijd speelt. Gelukkig kon ik een paar keer reddend optreden en bleef het bij 2-0. Erwin Verkuylen kreeg voor ons nog een kans en Abdel Elbaroudi had een keer de pech dat de bal net op stuiterde anders wordt het voor rust wel 2-1.”

Na de pauze toonde Roodenburg meer verbetenheid. ,,We maakten veelal het spel, hoewel ze er wel een paar keer goed uitkwamen. Ik kon een paar keer redding brengen. Met 3-0 is het wel over natuurlijk. Na onze 2-1 van Erwin zat het er zeker nog in. Dan zie je ook dat we echt wel kwaliteit in huis hebben. Het blijft wel de vraag waarom we dat zo vaak maar een helft kunnen opbrengen.”

Armitage baalt, maar weigert te geloven dat Roodenburg straks vierdeklasser is. ,,Het is twee voor twaalf of misschien zelfs een fractie later. We hebben nog tien duels te spelen en hebben de potten tegen de toppers nu achter de rug. We zullen nu achter elkaar moeten gaan winnen om niet direct te gaan degraderen. Wat dat betreft wordt CVC Reeuwijk volgende week van het grootste belang. Op die ploeg staan we negen punten achter dus dat wordt erop of eronder. Als het gat twaalf punten wordt dan is het bijna niet meer te doen. Het is eigenlijk ongelooflijk hoe snel het kan gaan met een club. Vorig jaar speelden we nog mee in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. Dan zouden we de tweede club van Leiden zijn geweest op zaterdag. En nu hebben we zes punten. Dat doet me veel pijn.”

IMGP1174

Armitage had dus zelf een ongelukkig moment, maar kreeg alle lof van zijn trainer. ,,Leuk en aardig, maar we hebben er weer geen punt(en) bij. Ik win liever eens met 4-3 en dat ik daarbij drie keer blunder. Ik heb me al meer dan eens geschaamd als ik de kantine in kwam bij Roodenburg. Dit is Roodenburg onwaardig en ook naadje voor alle op en top Roodenburgers. Voor nu moeten we een streep zetten onder deze wedstrijd. Er komt een zes-punten-wedstrijd aan. We kunnen niet anders dan er vanaf de eerste minuut staan.”

Basisopstelling Roodenburg: Armitage, Smit, Rhioues, Van Kooperen, Hooidonk, Koelink, M.Bouchnafa, Khalid, Ochan, Verkuylen, Elbaroudi.