Kagia raakt een sterkhouder kwijt. Ben van der Lans, centrale verdediger, verkast na dit seizoen naar Ter Leede. Vorig seizoen knipoogde FC Lisse al naar de vaste waarde van toen nog het elftal van Jerry Ubink, maar Van der Lans besloot nog een seizoen te blijven. Ondertussen geeft de twintigjarige speler aan toe te zijn aan de volgende stap. Anton Wijsman was op zich niet blij met het nieuws dat hij zijn pupil gaat verliezen, maar begreep de stap en gunde het Van der Lans meer dan toen hij dat recent te horen kreeg als de trainer van dit talent.

Kagia_2014_2015_Ben vd Lans

 

Van der Lans over hoe de aanstaande overstap tot stand kwam. ,,Voor mezelf was ik er al wel uit dat ik op een zeker moment omhoog wilde. Dat kon al eerder, maar op dat moment was ik van mening dat ik er nog niet aan toe was. Ik wilde me dit seizoen verder ontwikkelen en bij Kagia kan dat uitstekend. Veel jonge spelers zijn hier gegroeid of nog steeds groeiende. Ik maak veel speelminuten en dan krijg je ook de kans om jezelf te verbeteren. Nu we bijna aan het einde van het seizoen zitten, kan ik wel zeggen dat ik me heb door ontwikkeld en dat ik de stap aan durf en ook kan. Een week of drie terug kwam Ter Leede en heb ik een proeftraining meegedraaid. Voor de club was dat een reden om aan te geven mij er bij te willen hebben. Ik heb daar vervolgens een nachtje over geslapen en vervolgens de knoop doorgehakt. Uiteraard heb ik ook meteen Kagia, de trainer en de spelers verteld dat ik zou vertrekken. Ze gunnen het mij allemaal heb ik het idee, hoewel ze het ook prima hadden gevonden wanneer ik zou zijn gebleven.”

De verdediger geeft aan dit seizoen weer veel geleerd te hebben. ,,Daar ben ik de club dankbaar voor. Ik ben weer sterker geworden en wil nu voor mezelf kijken waar mijn plafond ligt. Al met al heb ik zo’n slordige drieënhalf jaar in het eerste gestaan, ook al omdat ik snel ben overgeheveld uit de A-jeugd. Ik merk aan mezelf dat ik niet altijd meer de honderd procent uitdaging heb op de training en in de wedstrijden en dus vind ik dat het moment daar is. Bij Ter Leede zal er veel concurrentie zijn, maar het is aan mij om te laten zien dat ik het aan kan. Het lijkt me geweldig om straks te mogen acteren op hoofdklasse-niveau. Deze kans wil ik met beide handen aangrijpen. Niet verder nadenken, gewoon doen.”