vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBizarre wending bij SJZ tegen GOL Sport

Bizarre wending bij SJZ tegen GOL Sport

-

Derde klasse A (zondag)-Van revanche voor de zware 5-2 nederlaag in de uitwedstrijd tegen het Leidse GOL Sport kwam het zondagmiddag niet. De ploeg van SJZ trainer Rob van den Wijngaard bleef op het stormachtig sportpark Haasbroek steken op een 1-1 gelijkspel en deed zichzelf daarmee tekort.

Doelman Yacizi had het er maar druk mee, maar bleef tot de voorlaatste tel overeind..Enkel niet hier op de foto.

Vooral in de eerste helft deed de thuisclub zijn uiterste best om niet te scoren. Een handvol honderd procent kansen werden door de Zoeterwoudenaren om zeep geholpen. Al in de achtste minuut verscheen Hans Coret na een vrije doortocht van de onzekere laatste linie van de gasten alleen voor de goed keepende Oguzhan Yazici. Kort daarna kon aan een uitstekende actie van Niels Slingerland geen passend vervolg worden gegeven en vervolgens miste Caleb van der Helm alleen voor de doelman door naast te schieten.

Hetgeen trainer van den Wijngaard deed opmerken: als de voetbalwet maar niet gaat gelden. De woorden van de coach waren niet koud uit de mond of de bezoekers sloegen in de 36ste minuut verrassend genoeg toe uit de eerste de beste mogelijkheid. Centrale verdediger Onur Ortak schoot laag raak langs goalie Van Diemen. GOL Sport, dat in de tweede seizoenshelft in een vrije val is beland, had het twee minuten later erger kunnen maken voor de Sint Jeroens club Zoeterwoude door een opgelegde kans te verzilveren.

Kunst-en vliegwerk voor het doel van de Leidenaren

Na de thee ging SJZ letterlijk en figuurlijk stormachtig op zoek naar de gelijkmaker. GOL Sport kwam mede door de aanzwellende wind nauwelijks meer van eigen helft. Slingerland had de pech dat een vrije trap in de 60ste minuut via de paal in de handen van Yazici belandde. En vijftien minuten later voorkwam hij met de voet een verdiende gelijkmaker. De gastheren leken ook in de tweede rondgang niet te kunnen scoren. Vlak voor tijd zat het de thuisclub evenwel niet mee. Een schot van Daan Hoogbruin trof de paal en caramboleerde wederom in de handen van Yazici.

De onzichtbare Mohamed Achahbar kreeg het in de 80ste minuut aan de stok met de Turkse scheidschrechter Durgunsu uit Vlaardingen. De buiten zinnen geraakte en heftig protesterende aanvaller moest tien minuten voor tijd door zijn eigen teamgenoten tot kalmte worden gemaand en zelfs door doelman Yazici buiten de lijnen worden gedragen. De Leidse ploeg had in de slotminuten zelfs nog de 0-2 op de schoen maar Houdaifa Achghaf wist geen raad met dit buitenkansje.

SJZ heeft een chronisch probleem: teveel kansen nodig om te scoren

Ver in blessuretijd kregen de Haasbroekbewoners waar ze meer dan recht op hadden. Aanvoerder Kevin Bos schoot van pakweg 30 meter snoeihard de gelijkmaker binnen. De arbiter liet daarna niet meer aftrappen. Beide ploegen schoten weinig op met de remise en zullen de komende vijf wedstrijden nog vol aan de bak moeten om boven de veilige streep te eindigen.

Voor aanvoerder Bos was de uitslag een teleurstelling. ,,We waren veel en veel beter dan die gasten en kregen in de eerste helft kans op kans om te scoren. Maar we hadden vandaag het geluk niet aan onze zijde. Hoewel, als het vlak voor tijd 0-2 was geworden, waren we gezien. En wat mijn doelpunt betreft; de bal kwam lekker voor mijn rechterschoen. We hebben nog twee cruciale wedstrijden voor de boeg waar we de winst moeten pakken. Ik ben er overigens van overtuigd dat we ons rechtstreek zullen handhaven.”

De uitblinkende doelman van GOL Sport Yazici baalde hevig na de gelijkmaker in de slotseconde. ,,We zijn na rust teveel achteruit gaan lopen, maar zijn gezien de kansen van SJZ goed weg gekomen. Onze ploeg mist wel wat beleving en we zijn conditioneel ook niet top. We moesten vandaag gezien de stand voor de volle winst gaan.”

Met een puntje schoten beide ploegen nauwelijks iets op. Of is het puntje straks toch goud waard geweest?

SJZ trainer Rob van den Wijngaard was enorm teleurgesteld. ,,Dit is gewoon schandalig als je ziet hoeveel kansen we hebben gemist. Toch moeten we blij zijn dat we de gelijkmaker nog binnen schieten. We hebben onszelf in de voet geschoten en hadden de punten gewoon in eigen huis moeten houden. Ik ben verder wel tevreden hoe we gevoetbald hebben want we speelden zeker niet onaardig, alleen waren we niet doeltreffend. Het verhaal van het seizoen, mogen we wel zeggen.”

Basisopstelling SJZ: Van Diemen; De Goede, Van der Hoeven, Bos, Van Rijt, Willemse, Coret, Sleijser, Van der Helm, Hoogbruin, Slingerland.

Basisopstelling GOL Sport: Yazici; Bukuru, Ortak, S.Achghaf, Ajar, De Vlugt, Achahbar, Van der Reijden, Saber, Moutaiussut, H. Achghaf.