Al langer stond Bob den Hollander op de nominatie bij diverse clubs om hogerop te gaan voetballen. Na een moeilijk seizoen bij Oegstgeest, dat zich maar net handhaafde in de derde klasse A, gaat Bob zijn heil zoeken bij zaterdag eersteklasser Voorschoten’97. Onze verslaggever Sergio Rademakers nam contact op met hem over de beweegredenen van de bewuste overstap.

Den Hollander vertelt:,,Ik ben vanuit de jeugd van Quick Boys teruggekeerd naar Oegstgeest. Ik ben mijn voetballoopbaan begonnen in Oegstgeest en heb de keuze gemaakt om daar terug te keren vanuit mijn Quick Boys tijd. Indertijd speelde Oegstgeest tweede klasse en dat was voor mij een acceptabel niveau en ik kon weer met mijn oude maten spelen.”

Het talent vervolgt:,,Dit seizoen heb ik zo weinig gespeeld. Door meerdere omstandigheden heb ik mijn wedstrijden moeten missen. Onder andere heb ik geworsteld met een onterechte lange schorsing van maar liefst acht wedstrijden. Mijn grootste verlies was het overlijden mijn vader, wat voor Oegstgeestenaren een waar clubicoon was. Daarvan heb ik toch wel een een terugslag gehad, zo’n gebeurtenis grijpt nogal in. Met name de hele ziekenhuisperiode van mijn ouwe heer was echt zwaar.”

Bob is tevreden met zijn besluit:,,Ik ben benaderd door Voorschoten’97 en dat leek me op mijn leeftijd nog wel een mooie stap. Na een goed gesprek met de technische leiding heb ik de knop doorgehakt. Ik wil graag een bepalende en belangrijke speler worden. Ik moet mijn voeten laten spreken. Het gevoel is goed bij de club. Ik neem met heel veel pijn in mijn hart afscheid van Oegstgeest. Ik heb er een geweldige tijd gehad en hoop ook vurig dat ze volgend seizoen weer echt gaan meedoen.”

Tenslotte nog de cijfers van Oegstgeest dat het vege lijf redde via de nacompetitie. VVSB werd tweemaal verslagen. Oegstgeest blijft derdeklasser.

Oegstgeest in cijfers:

Totaalstand: 26-26-38-50 (11e)
Resultaten thuis: 13-12-14-20 (12e)
Resultaten uit: 13-14-24-30 (9e)
Beste periode: 9-10-15-19 (periode 2, 10e)
Grootste thuisoverwinning: Roodenburg (3-1)
Grootste thuisnederlaag: Gouda (1-3), Koudekerk (1-3)
Grootste uitoverwinning: Roodenburg (2-5), LSVV’70 (0-3)
Grootste uitnederlaag: SEV (5-0)
Laatste thuisoverwinning: Roodenburg (3-1, 28 maart)
Laatste thuisnederlaag: SEV (1-2, 9 mei)
Laatste uitoverwinning: LSVV’70 (0-3, 7 maart)
Laatste uitnederlaag: Gouda (3-1, 2 mei)