Derde klasse A (zondag) – Mocht de noodklok nog niet geluid hebben, dan wordt dat nu de hoogste tijd. Door andermaal verlies moeten de Leidenaren alle zeilen bijzetten om behoudt in de derde klasse te realiseren. Na een krappe voorsprong, werd in de tweede helft de wedstrijd uit handen gegeven. Zoals het een ploeg in de hoek waar de klappen vallen betaamt, viel de overwinningstreffer van de opponent in de slotminuten van de wedstrijd. Tot ongenoegen van de groenwitte equipe ziet het, dankzij de 2-1 nederlaag tegen de directe concurrent ASC, diezelfde ploeg op een gelijk aantal punten komen. Het ontlopen van een p/d-plek leek door een forse achterstand op SJZ al onhaalbaar. Nu moet de ploeg oppassen dat de schade niet nog erger wordt.

 
Zoals wel vaker dit seizoen, werd dus een voorsprong uit handen gegeven. Doelman Oguzhan Yazici wist het na de wedstrijd tegen SJZ, twee weken geleden, nog te wijten aan conditie. Ditmaal leek hetzelfde het geval. De ploeg ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer achteruit hangen. Toch begon de ploeg van de Boshuizerkade goed aan de wedstrijd. Gedurende de eerste 30 minuten van het eerste bedrijf was het louter GOL Sport dat de klok sloeg.

 
Het eerste echte gevaar kwam rond de dertigste minuut. Na een knappe actie van Adil Moutaoussut werd zijn voorzet op waarde geschat door Narin Batuhan. Via het hoofd van een ASC’er moest de lat uitkomst bieden. De rebound bleek minder gevaarlijk en werd door de Oegstgeestenaren tot corner verwerkt. GOL Sport floreert niet in het winnen van kopduels en doelpunten worden evenmin zelden met het hoofd gescoord. Toch is er één uitzondering op deze constatering in het elftal, in de persoon van: Rodrigue Muhizi. Hij is de langste binnen de selectie en wist met zijn lengte vandaag boven de verdediging van ASC uit te stijgen. Met een, technisch, knappe kopbal werd de bal tegen het net gekopt.

 
Op het zeer slechte veld van ASC, dat bij het uitdelen van de titel zandbank vermoedelijk eerste in de rij zal zijn, is het niet verwonderlijk dat er via de lucht kansen gecreëerd en gescoord moesten worden. Hetzelfde gold voor ASC, want zij kregen niet veel later een gelijkwaardige kans op de gelijkmaker. Voor hen bleek het een lastigere opgave om tot scoren te komen, de bal werd ongeveer een meter naast het doel geplaatst.

 
Vlak voor rust kwamen de kadebewoners nog met de schrik vrij, maar in de tweede helft voelde je de gelijkmaker in de lucht hangen. Eerst was het verdediger Bayram Erhan die goed wegkwam nadat hij het neerhalen van een doorgebroken speler licht bestraft zag worden met geel en een vrije trap. Enkele minuten later bleek de lucht om het Leidse doel nog steeds niet geklaard. ASC drukte meer en was sterker. Dit leidde tot een ongelukkige goal. Een schot vanaf het zestienmetergebied werd andermaal van richting veranderd, dit keer echter in het voordeel van de mannen uit Oegstgeest. De aan de grond genagelde Yazici zag de bal stijf in de kruising terechtkomen en heeft, naar alle waarschijnlijkheid, de bal alleen maar gehoord.

 
1-1, niets aan de hand voor GOL Sport, zou je zeggen. Niets bleek minder waar. De ploeg kon geen veerkracht bieden na de tegenslag en ging tegen zichzelf voetballen. Beide ploegen schoten niets op met een gelijkspel en daardoor brak de wedstrijd volledig open. ASC was iets gevaarlijker met het creëren van kansen. GOL Sport was meer met de scheidsrechter bezig. Het gevoel tegen twaalf man te spelen heerst nog al eens in het Leidse kamp, ware het niet dat de scheidsrechter dit keer een aantal curieuze beslissingen op het conto geschreven mag worden. Vele gele kaarten volgden zich op, en bijna alle waren niet voor een overtreding, maar voor herhalend klagen tegen de leidsman. Moutaossut zag dit rond de tachtigste minuut zelfs nog met rood bestraft worden.

 
Met tien man bleef GOL Sport nog redelijk ver naar voren staan en het punt werd duidelijk niet gekoesterd. Begrijpelijk aangezien de stand van de ranglijst ons leert dat beide ploegen met één punt geen zoden aan de dijk zouden zetten. ASC bleek dit duel de gelukkigste. Diep in de officiële speeltijd van de wedstrijd kon een tegentreffer niet meer worden voorkomen. Na simpel balverlies op het middenveld, was het de spits van ASC die na een goede slalom, de tevergeefs uitgekomen Yazici kon passeren en de bal eenvoudig tegen de touwen kon schieten.

 
Opnieuw averij dus voor GOL Sport, waar sterspeler Mo Achahbar vanwege een schorsing vanuit de club ontbrak. Er is nog niets verloren, maar met nog drie wedstrijden te spelen wordt het nog een hele kluif om te voorkomen niet direct te degraderen naar de vierde klasse. Volgende week zal de Groot Oost Leiden formatie tegen MMO in de polder, de eerste kurken in het zinkende schip moeten steken. Wil het voorlopig lijfsbehoud veilig stellen, dan moet daar gewonnen worden. Anders wordt de vrees groot om na een verblijf van 1 seizoen de derde klasse alweer te verlaten.

 

Opstelling GOL Sport: Yazici; Isik, Bayram, Muhizi, Cazy Mazian; Mrani, Van der Reijden, Saber; Batuhan, Moutaousssut, Bayrak.