Derde klasse A (zaterdag)- Woest was Anton Wijsman geweest na het vorige treffen met LSVV’70 (21 maart j.l.), waarin Kagia niet verder kwam dan een gelijkspel (2-2). De trainer had dat zijn groep duidelijk gemaakt en de manschappen mochten tegen CVC Reeuwijk bewijzen dat het een ‘bedrijfsongevalletje’ was geweest. Kagia herstelde zich met een nuttige zege op de andere laagvlieger en klom een plekje en is nu zesde, pal achter WDS.

Kagia schoot als een komeet uit de startblokken. Binnen vier minuten was het al 0-2, waarbij eerst een Reeuwijker mocht worden bedankt vanwege een eigen doelpunt en daarna was het de beurt aan Dirk-Jan Ligtenberg om Kagia te helpen aan een droomstart.

Wijsman: ,,We wisten dat het rommelde bij de thuisploeg, want de trainer was daar afgelopen donderdag ontslagen (Frank Kooiman, red.). Daarnaast schijnen er spelers weggestuurd te zijn en aan de warming-up van hen kon ik al merken dat er wat te halen zou zijn. Dan is het natuurlijk mooi meegenomen dat je zo snel op 0-2 staat. Sterker nog, binnen tien minuten had het ook al 0-4 kunnen zijn en dan ben je natuurlijk binnen.”

Zover was het echter nog niet, omdat Kagia de teugels wat liet vieren. CVC, dat op dit moment in zwaar weer zit met een p/d-plek, moest komen en kwam halverwege de eerste helft op 1-2. Na de rust was de ploeg uit Lisserbroek weer niet bij de les en opeens was de voorsprong weg. ,,Daarna is de ploeg opgestaan en werd duidelijk dat wij echt wel beter waren. We hebben er voor moeten knokken, maar de driepunter kwam ons zeker wel toe”, oordeelde Wijsman.

Kagia_2014_2015_Dirk Jan Ligtenberg

Ligtenberg werd uiteindelijk de meest besproken speler. Met zijn tweede en derde treffer bleek hij van groot belang voor Kagia. De aanvaller ontkende dat ook niet. ,,Daar kan ik moeilijk omheen met drie goals, maar we doen het als ploeg. Ik heb aanvoer nodig en als ik die niet krijg sta ik ook machteloos.”

De maker van de drie goals haalt zijn doelpunten nog even terug. ,,Bij de 0-2 namen we snel een inworp, waarna Niels Ganzevles de diepte in kon gaan. Ik kwam naar de eerste paal bij zijn voorzet en kon de bal verlengen in de verre hoek. Bij de 2-3 was er een afgeslagen aanval, die uiteindelijk toch weer in mijn voeten uitkwam. Met een steekbal werd ik in de zestien gebracht en met een stift ging de bal het doel in. De 2-4 was ook een stift, na een prima pass van Andy van Beek. Nu was het net buiten de zestien. Ik ben blij dat ik zo van waarde kon zijn.”

Dat was de ex-verdediger niet voor het eerst deze jaargang. ,,Ik ben dit seizoen er voor het eerst bij, eigenlijk via medespelers Timo Sluymer en Rens Lamboo. In principe was ik hiervoor verdediger, maar die gasten hadden aangegeven dat ik wel wat kon met een bal en zo heeft de trainer mij voorin gezet en ondertussen heb ik er dertien in liggen. Ik ben er lang uit geweest. Zo ongeveer anderhalf jaar, dit vanwege knieklachten. Nu kan ik weer lekker mijn gang gaan en probeer ik Kagia aan zoveel mogelijk doelpunten te helpen.”

Ligtenberg had bij 2-2 even het idee dat het weer mis zou gaan, maar die angst nam hij dus zelf grotendeels weg. ,,We hebben al een keer of vijf punten verspeeld in de slotfase of eerder in de wedstrijd. Telkens onnodig. Tel die punten erbij op en we zouden veel korter staan op de topploegen uit deze klasse. Tegen LSVV ging het laatst ook fout in de gong en na de gelijkmaker van CVC had ik even het idee dat we alweer de bietenbrug op zouden gaan. Ik denk dat we als team ons daarna goed hebben herpakt.”

Ook volgend seizoen kan Kagia op zijn diensten rekenen. ,,Ik sluit niks uit voor de toekomst als er een andere club komt, maar daar ben ik nu niet mee bezig. Ik moet nog veel leren hier en Kagia is een ronduit leuke club. Ik ben al lang blij dat ik weer speel en met dit team kunnen we meer bereiken dan we soms laten zien. We moeten net even wat slimmer worden. Als dat lukt de komende weken gloort er misschien nog wat. We hebben kwalitatief gezien genoeg in huis. Er is veel veranderd sinds de eerste wedstrijd, die zeperd tegen SEV (7-1, red.). ,,Toen stond ik nog achterin en zag het team er op een hoop plaatsen anders uit. Maar wat ik zeg, het blijft jammer dat we zoveel gemorst hebben onderweg.”

Kagia zou uiteindelijk wel eens scherprechter kunnen worden in het slot van de competitie, zo meent Wijsman. ,,We krijgen titelkandidaten SEV en Koudekerk achter elkaar thuis, dus dat kan nog interessant worden. We hebben eerder tegen de toppers bewezen dat we mee kunnen. In principe kunnen we vrijuit spelen en dan zien we wel waar we staan na de beslissende reeks. De nare smaak van LSVV’70 is in elk geval uit de mond.”