maandag, maart 27, 2023
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS kan vrijuit gaan spelen na winst op LSVV’70

DoCoS kan vrijuit gaan spelen na winst op LSVV’70

-

Derde klasse A (zaterdag)- Voor LSVV’70 stonden er dit weekend twee stadsderby’s op het programma. Tegen Roodenburg werd het 2-2 en lagen er winstkansen (zie eerder geplaatst verslag, red.), maar tegen DoCoS werd met 0-2 verloren. Door dat resultaat kan LSVV’70 volgende week degraderen, een toekomstig beeld welke al maanden werd voorzien door de manschappen van Freek Jansen. DoCoS hoeft zich geen enkele zorg meer te maken over lijfsbehoud en zal het seizoen uit kunnen spelen voor een plek tussen de nummer vijf en tien.

lsvv-docos 014
Het treffen in de Kikkerpolder haalde de geschiedenisboeken niet. Goed voetbal was simpelweg niet mogelijk op het erbarmelijke veld en de acteurs hadden de grootste moeite elkaar te vinden. Lange tijd leek de tweestrijd af te stevenen op een brilstand, maar in de laatste fase toonde DoCoS meer raffinement en moest Thomas Waasdorp tweemaal passen. Eerst bij een inzet van Chris van Empel en even later na een opmars van linksback Rowin Peet, die de eindstand bepaalde met zijn solo.

lsvv-docos 011
Freek Jansen wacht nog op de eerste zege, maar is tevreden over het optreden van zijn ploeg in de laatste weken. ,,We worden absoluut niet van het kastje naar de muur gespeeld. Zo hadden we meer verdiend tegen SEV en Roodenburg en nu hielden we het ook zeventig minuten vol. Dat wij al lang gezien zijn weet iedereen, maar we proberen het seizoen zo waardig mogelijk af te sluiten. Dat lukt aardig, hoewel we vooralsnog niet verder zijn gekomen dan vijf punten.”

lsvv-docos 017
Jansen speelde zelf mee tegen Roodenburg en DoCoS en de coaching werd waargenomen door de nimmer verzagende Wim Mugge. ,,Het was slecht van twee kanten en er zat weinig verschil tussen de twee ploegen. We kregen met Stijn Kalsbeek en Shander de Vries wat kansen en juist toen we dachten dat we richting een voorsprong zouden gaan, werd het 0-1. En de 0-2 viel er meteen overheen. Overigens heeft de wedstrijd nog even stil gelegen. De scheidsrechter raakte geblesseerd. Er was geen vervanger en daarop besloot de scheidsrechter maar door te gaan en te fluiten vanuit de middencirkel. ,,Ach, dat kon allemaal. Het was uitermate sportief onderling. We maken er nog het beste van en dan gaat er een frisse wind waaien richting volgend seizoen. Dan willen we weer meedoen in de top van de vierde klasse.”

lsvv-docos 119
Nico van der Salm was de voorbije weken voorzichtig. DoCoS had nog wel wat punten nodig, want de klad zat er behoorlijk in, meende de trainer. ,,Het was ook nu niet denderend, maar de overwinning brengt opluchting. Het moet nu wel heel gek lopen. Of eigenlijk, we zijn wel veilig. Het is nu zaak om beter te gaan voetballen en zo leuk af te sluiten.”

lsvv-docos 046
Note redactie: beelden van de wedstrijd volgen spoedig

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read