Derde klasse A (zaterdag)- Hazerswoudse Boys was zo vriendelijk om gehoor te geven aan het verzoek van DoCoS om de voor aanstaande zaterdag geplande wedstrijd eerder te spelen. Vanwege de feestfestiviteiten in Leiden speelden de teams gisteravond al tegen elkaar en de ploeg van Nico van der Salm liet het Leidse feest al enigszins beginnen. Zonder al teveel moeite won de thuisploeg met 3-0. Mitchel van Abswoude, doelman bij de winnaars, en Leo de Ruiter, spits bij de verliezers blikken kort terug.

De Ruiter: ,,Dit was voor ons onbegonnen werk. We kwamen al heel snel met 1-0 achter en daarna bleek er niets te halen te zijn voor ons. Ik kan daar heel moeilijk over doen, maar DoCoS was simpelweg veel beter en dat is een ploeg die bovenin gaat meedraaien. In dit soort duels komen we tekort. Of misschien moet ik zeggen nog tekort. DoCoS is tot nu toe veruit de beste ploeg waartegen we hebben gespeeld. Ook beter dan bijvoorbeeld DWO, waartegen we eerder speelden. Dus over de uiteindelijke 3-0 zit ik niet in zak en as.”

Al na zes minuten was het raak voor de gastheer. Na een prima actie van Rob van Noort prikte spits Chris van Empel de 1-0 binnen. De aanvalsleider was ook de afmaker van de tweede goal, op een prima dieptepass van Joshua Overvliet. Na de rust deed Danny Maaskant het boek definitief dicht voor de Boys met een kopbal uit een hoekschop.

,,We hebben een paar hele kleine kansjes gehad, maar dat mag geen naam hebben. Zij voetbalden heel soepel en vonden het wel welletjes bij 3-0. Het was dus niet zo dat zij er zeven of acht hadden kunnen maken, maar over de winnaar bestond al heel snel geen twijfel. Dit zijn duidelijk niet de ploegen waartegen wij punten moeten halen. Dat had bijvoorbeeld wel tegen BSC’68 gekund afgelopen zaterdag. Het zal voor ons sprokkelen worden, maar ik heb het geloof dat dit wel komt. Echt zwakke ploegen bevinden zich niet in 3A. Deze klasse is voor ons een stapje hoger en dan weet je nu eenmaal dat het lastig wordt. We zijn nu door de gewenning heen en nu wordt het tijd voor de puntjes. Maar zoals gezegd; in Leiden zat dat er van geen kant in”, stelt De Ruiter vast die zijn hele voetballeven al uitkomt voor de zwartwitten.

Doelman Mitchel van Abswoude had slechts eenmaal echt handelend moeten optreden. ,,Ik heb wel wat meegevoetbald en terugspeelballen gehad, maar gevaarlijk werden ze niet. Ik heb welgeteld 1 schot op doel gehad. Ik vind dat Hazerswoudse Boys wel de intentie had om te voetballen, maar het kwam er niet echt uit. Bij ons gaat het wel steeds beter lopen. Was ook wel nodig, want we hebben in de voorgaande twee thuiswedstrijden punten laten liggen. Tegen een overigens goed Lugdunum verspeelden we een voorsprong en gingen er met 2-3 vanaf en tegen Kagia kregen we in de slotminuut een in mijn ogen omstreden pingel tegen. Dat werd daardoor gelijk.”

DoCoS pikt nu aan bij de koplopers en als het aan Van Abswoude ligt dan gaat zijn team ook niet wegzakken. ,,Ik ga niet zomaar even roepen dat we kampioen worden of promoveren, maar we hebben wel een prima groep staan. Tot nu toe liep niet alles op rolletjes met onder meer drie rode kaarten in vijf wedstrijden. De selectie is wel breed en we kunnen wat opvangen, maar die kaarten waren niet altijd even slim. Het zou prachtig zijn als we de stap naar de tweede klasse kunnen nemen, maar laten we eerst maar een vervolg geven aan de pot tegen Hazerswoudse Boys. We misten nu nog wat jongens (onder meer Michael van Voorthuijzen en Tom Henzing bleven uit voorzorg aan de kant, red.), maar geleidelijk aan krijgen we alles aan boord. Dus we moeten nog sterker kunnen worden.”

De Ruiter baalt niet lang na: ,,Dat heeft geen zin. Ik ga in elk geval zelf ook even feesten in Leiden en daarna moeten we met de Boys lering trekken uit dingen die nu nog fout gaan. Ik ben blij dat ik weer speel en ik ben zo zoetjes aan ook weer fit. Ik heb een reis van maanden achter de rug naar Zuid-Oost Azië en Australië en lag daar veel op strand en deed verder weinig. Dus ook ik heb moeten wennen aan het niveau. In de vierde klasse kon je nog wel eens een kans weggeven, maar dat straffen de tegenstanders nu af.”

DoCoS – Hazerswoudse Boys 3-0 (2-0). 6. Chris van Empel 1-0, 24. Chris van Empel 2-0, 49. Danny Maaskant 3-0.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Rico Bouwmans, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Nils Slingeland, Wim de Bolster (73. Mark Ouwerkerk), Melvin Zweinstra, Melvin van Gent, Rob van Noort, Chris van Empel en Joshua Overvliet (80. Niels van der Linden).

Opstelling Hazerswoudse Boys: Van Dijk, Van Meurs, Van Leeuwen, Moerland, Plaisier, Van Aalst, Kastelein, Louwers, Meijer, De Ruiter, Windhorst.