HomeZaterdagDerde klasseDoCoS pas in tweede helft langs hekkensluiter Rohda ‘76

DoCoS pas in tweede helft langs hekkensluiter Rohda ‘76

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de 9-0 bekerzege bij vierdeklasser WIC was het vertrouwen erg groot bij DoCoS. Degradatiekandidaat Rohda ’76 zou dan ook geen probleem moeten zijn voor de mannen van Nico van der Salm. De eerste helft zag er evenwel anders uit. De morschbewoners kwamen in de eerste helft niet door de Bodengravense defensie. Pas in het tweede bedrijf werd het verschil ruim gemaakt.

In een saaie eerste helft was DoCoS slordig in de passing. De opening werd niet gevonden en spits Chris van Empel kon niet in stelling worden gebracht. ,,Ze speelden op de counter’’, aldus Van Empel. ,,Met veel man stonden ze tegen de zestien aan en daar was moeilijk doorheen te komen. We kregen nauwelijks een kans. Het veld was ook vrij smal, waardoor er weinig ruimte lag.’’ Pas na de pauze kwamen de bezoekers op stoom.

Tim Gonlag brak de ban uit een corner, vijf minuten na de thee. Daarna waren het de rood-witten die profiteerden van het opportunistische spel van Rohda. Nota bene twee invallers beslisten het duel in Bodegraven. Eerst was het Nils Slingerland die uit een afgeslagen corner raak schoot, vanaf buiten de zestien. Het slotakkoord was voor Rob van Noort met een schot – buitenkantvoet – van buiten de zestien.

Het was voor Door Combinatie Sterk het zesde duel op rij zonder verlies. Pas één keer dit seizoen werd verloren, destijds van Lugdunum. Maar ook in die wedstrijd lagen genoeg kansen volgens Van Empel. ,,We stonden in die wedstrijd 2-0 voor en uiteindelijk gaven we die voorsprong weg.’’ In drie duels werd gelijkgespeeld. ,,Maar ook in die potten hadden we genoeg kansen om te winnen. We zijn geen enkele keer weggespeeld.’’

Daarom staat DoCoS terecht op een derde plaats, zo vindt Van Empel. ,,We proberen verzorgd voetbal te spelen, maar dat is soms lastig tegen fysiek sterke tegenstanders. Onze kracht is dat we daarbij ook nog strijd leveren. We gaan tot het uiterste en we spelen als een team.’’

Binnen de selectie wordt nu al regelmatig gesproken over eventuele promotie. ,,We willen graag naar de tweede klasse, want daar is het voetbal over het algemeen meer verzorgd. Ik denk ook zeker dat een plek in de nacompetitie erin zit. We hebben gewoon een goede selectie. Maar we moeten dit wel vol blijven houden.’’

Trainer Van der Salm sprak van een terechte overwinning, maar vond net als de speler dat het niet eenvoudig ging. ,,Dit soort wedstrijden zouden we vorig seizoen niet hebben gewonnen. In dat opzicht zie ik meer en meer vooruitgang, maar in deze klasse win je niet zomaar even een wedstrijd. Of een tegenstander nu hoog staat of laag. Langzamerhand is de selectie groter aan het worden, maar nog steeds missen we wat jongens. Het is nu zaak om in de buurt van de koplopers te blijven.

Aanstaande zaterdag ontvangt de ploeg van Van der Salm Zwammerdam, dat afgelopen weekend NSV ’46 met 8-1 oprolde. Desondanks staat het elftal van Rob de Lange slechts tiende met zeven punten, terwijl DoCoS er tot dusver vijftien verzamelde. B

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Gonlag, Maaskant, Overvliet, De Bolster, Van der Pot, Ravensbergen, Klein, Van Empel, Van Gent.