DoCoS kan vanaf volgend seizoen beschikken over twee nieuwe spelers. Melvin Zweistra en Mark Ouwerkerk maken de overstap van zondag derdeklasser UDO naar de Leidse zaterdagderdeklasser. Daarmee haalt coach Nico van der Salm de nodige ervaring binnen.

,,Ik wil bovenin meedraaien met DoCoS. Van wat ik heb gezien staat er een leuke en jonge groep met veel potentie”, reageert middenvelder Zweistra (27) op zijn overstap. ,,Ik heb een fantastische tijd gehad bij UDO, het voelt daar echt als thuiskomen. Toen ik bij UDO kwam spelen, dacht ik het te zien als tussenstapje. Maar die club is zo warm en gezellig dat ik er niet meer ben weggegaan. Voor een vereniging die bestaat uit vrijwilligers is het fantastisch geregeld. Ik heb ook niet echt een reden om daar weg te gaan, behalve dat ik graag op zaterdag wil spelen.”

Melvin Zweistra geeft sturing. Nico van der Salm ziet hem dat ook graag doen bij DoCoS straks.
Melvin Zweistra geeft sturing. Nico van der Salm ziet hem dat ook graag doen bij DoCoS straks.

De controleur, die ook in de belangstelling stond van FC Boshuizen en VV Oegstgeest, speelde in de jeugd bij UVS, ADO Den Haag, Ajax en Feyenoord. Tot een doorbraak in het profvoetbal kwam het niet. Zeven jaar geleden verruilde de linkspoot Quick Boys voor UDO, waar destijds Nico van der Salm trainer was. Diezelfde Van der Salm bleef Zweistra volgen en polste hem in het verleden al voor een overgang naar UVS en Meerburg. ,,Nico is echt een hele goede trainer, waar ik veel van geleerd heb in mijn eerste jaar bij UDO. Eigenlijk heb ik altijd wel gezegd dat ik graag nog een keer onder hem zou willen spelen. Dit is denk ik het perfecte moment”, aldus Zweistra.

De 26-jarige Mark Ouwerkerk is geen onbekende op Sportpark Morskwartier. De verdediger annex middenvelder speelde jarenlang in het roodwitte tenue alvorens de overstap te maken naar Voorschoten ’97. Daarna werd hij vaste waarde bij GHC in de verdediging en maakte daar menig succes mee. Afgelopen zomer streek hij neer op de Voscuyl bij UDO, maar dat avontuur houdt de Leidenaar dus na één seizoen voor gezien.

Mark Ouwerkerk keert het zondagvoetbal eveneens de rug toe en gaat weer op zaterdag ballen.
Mark Ouwerkerk keert het zondagvoetbal eveneens de rug toe en gaat weer op zaterdag ballen.