Derde klasse A (zondag)- Het had afgelopen zondag voor de mannen van Ron de Roode een wedstrijd moeten worden om wat te stijgen op de ranglijst. Tegenstander DOSR uit Roelofarendsveen had namelijk voor aanvang van de wedstrijd net zoveel punten als de Zoeterwoudenaren (22) vergaard, maar had daar weliswaar één wedstrijd minder voor nodig gehad.

Wie verder naar de statistieken kijkt, ziet dat een makkelijk scorend Meerburg (40 doelpunten voor) tegenover een sterke DOSR-defensie (zeventien tegen) zou komen te staan. Tel daarbij op dat verleden week als start na de winterstop door Meerburg gewonnen werd en het mag duidelijk zijn dat de verwachtingen hooggespannen waren aan Zoeterwoudse zijde. Trainer Ron de Roode had in zijn voorpraatje, volgens Barry Verboon,  niet gerept over de uitnederlaag vorig jaar tegen deze tegenstander. ,, De trainer houdt zich niet specifiek bezig met de tegenstander, wij moeten van ons eigen spel uitgaan en van de eigen mogelijkheden. Winnen is het enige doel.”

Dat zat er helaas deze middag niet in. ,, Min of meer tegen de verhoudingen in kwamen wij door een van richting veranderde bal met 0-1 achter. Maar dat had geen probleem mogen zijn als wij de laatste minuut voor de rust niet de toegekende strafschop hadden gemist. Nu gebeurde dat wel omdat Joep van Vuren de bal naast schoot. Zit die bal dan ga je anders de rust in.”

De tweede helft werd van tactiek gewisseld door achterin 1-op-1 te gaan spelen. Het mocht niet baten. Erger nog, Barry Verboon zelf was het die ook een strafschop veroorzaakte. Gelukkig voor hem werd deze door de ‘Veenders’ ook gemist, zodat alles nog mogelijk bleek. De jeugdige Meerburg-invaller Levi Paulides had nog wat moois in petto door de bal op de lat te mikken. Volgens Barry Verboon wordt dat een goede speler. ,,Hij wordt iemand waar we in de toekomst nog heel veel plezier aan gaan beleven.”

De bezoekers daarentegen loerden op hun kans en die kregen ze dan ook. DOSR mikte eenmaal in de roos en daarmee was het pleit wel beslecht. Het was over en uit voor Meerburgers. Barry Verboon vond dat zijn team niet alles gegeven had. ,, Ik vond het een lastige wedstrijd waar meer in had gezeten, maar doordat wij vanmiddag niet echt als team gespeeld hebben was dit een terechte nederlaag. Ik ben echt teleurgesteld, maar wil die teleurstelling snel vergeten. Ik heb vanavond nog een verjaardag te vieren en hoop dat mijn gemoedstoestand daardoor wat beter wordt.”

Meerburg is nu zevende en heeft een riante voorsprong op de clubs die gaan uitmaken wie de derde klasse straks gaan verlaten via de achterdeur. Dat kan uiteraard ook nog via promotie, maar voorlopig maakt de wit-zwarte brigade weer  pas op de plaats. Opmerkelijk gegeven; vorig seizoen versloeg Meerburg DOSR tweemaal. Dit seizoen zijn de bordjes verhangen. Meerburg bleef op nul staan na ontmoetingen met de ploeg van Erwin van der Zee.

Opstelling Meerburg: Bom; B. Verboon, Brandsma, Candido, J. Verboon (Van der Voort); K. de Jong, Weijers, Van Vuren; J. de Jong, Van der Poel, Van Wetten (Paulides).