zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDuel der middenmoters eindigt onbeslist: 3-3

Duel der middenmoters eindigt onbeslist: 3-3

-

Derde klasse A (zaterdag)- Een stand van 3-3 stond er uiteindelijk op het scorebord na de wedstrijd DoCoS tegen Oegstgeest. DoCoS-speler en tweevoudig doelpuntenmaker Christiaan van Empel kon er niet blij mee zijn. ,,Met de rust staan we met 2-0 voor en later met 3-1. Dat mag je gewoon niet laten lopen. We lieten ons te veel zakken en dan roep je het onheil over je af. Ik moet toegeven dat Oegstgeest goed voetbalde; ze hebben echt stappen gemaakt sinds wij bij hun speelden.”

De wedstrijd begon spectaculair. Na een minuut stond Van Empel oog in oog met keeper Kevin Sip die hij met een ragfijn lobje het nakijken liet: 1-0 voor de roodwitten. Nog geen 35 seconden later had het 1-1 kunnen, en misschien moeten, staan. Een vrijwel identieke situatie aan de andere kant werd echter niet met een doelpunt afgerond; Mario Gianfiglio schoot gehaast en hard over.

docos-vvO 019

Daarmee was de koek wat betreft kijkspel een half uur lang over. Oegstgeest voetbalde zich vooral via korte combinaties richting het doel van de tegenstander. Te vaak verzandde dit in een fout passje of een voet van de tegenstander onderbrak de goede bedoelingen. Een veldoverwicht leidde niet tot uitgespeelde kansen, hoewel er wel fraaie acties te zien waren van onder andere Joep Zenden. DoCoS zocht het meer in de lange bal hetgeen te begrijpen was gezien de wind die verraderlijke dingen deed met het leer. Zo’n uitval leverde een verdubbeling van de voorsprong op. Rob van Noort vond op zijn eerste inzet Sip op zijn weg, maar benutte de rebound: 2-0.

docos-vvO 026

Ongelooflijk maar waar, weer kreeg Oegstgeest in dezelfde minuut de kans zelf te scoren, maar opnieuw ontbrak de koelbloedigheid. Dit keer was het invaller Steven Gijselman die de bal niet tussen de palen wist te krijgen. Van Empel: ,,Tot twee keer toe staan we na ons doelpunt gewoon te slapen. De scherpte ontbreekt bij ons op ongelegen momenten. Ook communicatief kan het bij ons soms beter. Voor hetzelfde geld staat het 2-2 met de rust.”

Een schoolvoorbeeld van de door Van Empel genoemde tekortkomingen was het doelpunt van Oegstgeest direct na rust. De bal belandde ergens tussen de verdediging en keeper van de thuisclub. Beide partijen wachtten tot de ander zou ingrijpen. ,,Mooi,” zo leek Roy Dijkstra te denken, ,,Jullie niet, dan ik wel. Hij pikte de bal op en rondde keurig af. Dijkstra: ,,Ik zag de aarzeling en daar kon ik van profiteren. Zo’n kans laat ik niet liggen.”

docos-vvO 007

Oegstgeest gooide er nog eens een schepje bovenop en DoCoS bleef niet achter. Er ontstond een pittige, maar sportieve pot voetbal in inmiddels vallende slagregen. Waar Oegstgeest op weg leek naar de gelijkmaker was het toch de ploeg van Nico van der Salm die scoorde middels Christiaan van Empel. ,,Ik kon met mijn lichaam de bal afschermen en de bal met een halve volley inschieten. Die 3-1 zou beslissend zijn zo dachten we. Mis dus. Door eigen fouten wordt het toch nog gelijk.”

Eerst was het Guido Leugering die een corner met het hoofd tot een doelpunt promoveerde en vlak voor tijd was het dezelfde Leugering die Gijselman een kans bood via een voorzet. Gijselman maakte zijn fout van voor de rust goed, door beheerst en knap de bal met de binnenkant van de voet binnen te werken. Met de 3-3 kregen beide ploegen in ieder geval loon naar werken, want op de inzet was niets aan te merken. Van Empel: ,,Spijtig dat we op het laatste moment de overwinning mislopen. Een vijfde plek op de ranglijst is ons einddoel voor dit seizoen. Het kan nog.”

Bij Oegstgeest is er minder ambitie volgens Roy Dijkstra. ,,We gingen nog voor de derde periode. Die is nu wel uit zicht verdwenen, het zij zo. Achteraf ben ik nog blij ook met dat ene puntje. We staan twee keer met twee doelpunten verschil achter en als je dan nog een gelijkspel pakt moet je wel tevreden zijn. Daar hadden we het in de rust ook over: het resultaat staat vandaag voorop. Wij waren vandaag de betere ploeg denk ik. Die 3-1 was dan ook een tik. Gelukkig kwam op tijd de aansluitingstreffer. Het geloof kwam terug. Als de bal in de laatste tien minuten gelukkig valt kun je nog winnen ook. Het was teveel geweest denk ik.”

Dijkstra toont zich realistisch over de rest van het seizoen. ,,Er staat niets meer op het spel. Volgend seizoen met kunstgras is het een heel ander verhaal. Iets om naar uit te kijken.”

DoCoS-Oegstgeest 3-3.   2. De Bolster 1-0; 41. Rob van Noort 2-0; 47. Roy Dijkstra 2-1; 65. Van Empel 3-1; 69. Leugering; 82. Gijselman 3-3

DOCOS: Van Abswoude, Schiebroek, Peet (56. Boers), De Jong, Overvliet, De Bolster, Van Empel, Van Gent (69. Klein), Van der Pot (Van der Linden), Van Noort, Sjaardema.

Oegstgeest: Sip, Gilliams, Tetteroo, Dylan Dijkstra (46. Schadde ven Dooren), Hachmang, Leugering, Roy Dijkstra, Reus, Zenden, Gianfiglio (83. Noordhuis), Leeuwenburg (39. Gijselman).

Scheidsrechter: Wigleven. Toeschouwers: 100.