Derde klasse A (zondag)- Op 3 mei van dit jaar smaakte UDO voor het laatst het zoet van de overwinning. In het vorige seizoen werd Kickers’69 in de voorlaatste speelronde verslagen. Dit seizoen speelde de ploeg van Erik van Manen wel al drie keer gelijk, maar proosten op een driepunter zat er nog niet in. De laatste plaats was een logisch gevolg tot nu toe. Zondagmiddag was het echter eindelijk zover. Bernardus werd met 1-2 verslagen en daarmee kwam UDO en passant op gelijke hoogte met de ploeg van Ronald Rosdorff. Op doelsaldo werd de rode lantaarn zelfs overgedragen.

Spits Jeffrey den Elzen sprak van een feestje na afloop. ,,Ja joh, heerlijk dit. Vorige week was het natuurlijk drie keer niks tegen avv Alphen en we wisten dat we hier simpelweg wel moesten winnen om de ploegen boven ons in het vizier te houden. Daarnaast leefde ook het idee dat het sowieso een keer moest gebeuren, want in veel wedstrijden zijn we niet weggespeeld en kwamen we ook telkens dicht bij een resultaat. Wat dat betreft was het een genot om nu eens met 0-2 voor te komen, want normaliter lopen wij achter de feiten aan.”

Rick Koeckhoven

Harm-Jaap Boerma was de maker van de 0-1 en het jeugdige talent liet met die goal weer eens zien een belangrijke pion te zijn in Oegstgeest. UDO kwam zelfs op 0-2 door Rick Koeckhoven (foto boven, in duel) en Bernardus had weinig verweer. Na de rust bleef de harde wind het duel parten spelen en moest de brigade van trainer Rosdorff meer risico’s gaan nemen. Dat leverde niet enkel de 1-2 op vanuit een stafschop van Stef Schinagl, maar even later ook nog een rode kaart voor UDO-doelman Michael Nijnatten na gekrakeel bij het uit het net halen van de bal. Nick Bakker moest daardoor tussen de palen, omdat UDO al drie keer gewisseld had. Bernardus bleef gevaarlijk en het regende onder meer corners. Bakker liet echter zien ook over keeperskwaliteiten te beschikken en zo kwam er geen verandering meer in de score.

Den Elzen: ,,Uiteraard kijken wij ook naar de stand en we wisten dus dat Bernardus een zwakkere broeder is in deze klasse. Daarbij komt dat we in de laatste wedstrijden voor de winterstop ook afsluiten met een lastig programma dus die overwinning moest er komen. Na afloop hebben we het wel even gevierd, ja. Het was ook de verjaardag van Daniel Glas dus de slingers en de taart kwamen er ook aan te pas.”

Nijnatten

Over de rode kaart van de doelman van UDO kan Den Elzen weinig zeggen. ,,Juist op dat moment was ik geblesseerd geraakt en ik strompelde naar de kant. Er was een opstootje begreep ik, maar het viel allemaal reuze mee is mij verteld. Het zou natuurlijk bijzonder zuur zijn geweest wanneer we met tien man alsnog een puntendeling hadden moeten toestaan, zeker na een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk smaakte deze overwinning nog beter vanwege de heroïek. Sowieso vond ik ons sterker en gingen wij beter om met de lastige omstandigheden.”

Den Elzen snapt eigenlijk ook niet waarom UDO onderin bivakkeert. ,,Wij hoeven echt niet zo laag te staan. We hebben al diverse keren pech gehad en wij moeten in staat zijn diverse ploegen onder ons te houden. Je moet er ook niet aan denken om terug te vallen naar de vierde klasse. Vergeet ook niet dat wij in het hele seizoen al te maken hebben met spelers die zelden hebben kunnen spelen. Voor Daniel was het bijvoorbeeld ook pas zijn tweede wedstrijd. En wat te denken van de Frankens, Vergeer en Bayram. Ik denk dan ook dat we in staat zijn om weg te komen bij de onderste ploegen. Tot aan de winterstop is elk puntje nog welkom, maar dit is een eerste belangrijke stap.”

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl