Derde klasse A (zondag)- UDO wacht nog op de eerste zege, maar trainer Erik van Manen was van mening dat die eerste driepunter gestalte had moeten krijgen in Hoogmade. Zover kwam het niet, want het treffen tussen MMO en UDO eindigde zoals het begonnen was. UDO is nu twaalfde met twee punten, terwijl de formatie van Pascal Verschoor nu achtste is met vier punten uit even zoveel wedstrijden.

In een zonnige Hoogmadese polder werd afgelopen zondag, volgens UDO trainer Van Manen, vooral een mooie wedstrijd voor het publiek gespeeld. Ondanks de uitslag viel er genoeg te beleven en bleef de spanning tot de laatste minuut aanwezig. UDO moest, door blessures bij het vaste centrale verdedigersduo, aanvangen in een nieuwe organisatie. Mede door het fysiek sterke MMO en het formeren van het nieuwe centrum, had UDO een minuut of twintig nodig om goed in de wedstrijd te komen.

Na de rust besloot trainer Van Manen tot een wissel over te gaan en bracht Koos Habraken in. Deze wissel bleek duidelijk het verschil te maken. De Oegstgeestenaren kregen meer en meer grip en de thuisploeg werd in verlegenheid gebracht. De rust aan de bal, toch één van Habraken’s sterke kanten, zorgde ervoor dat UDO in een hoger baltempo kon gaan spelen en er beduidend minder fysieke duels plaatsvonden dan in de 1e helft.

Waar MMO slechts tot 1 schot op de goal kwam, die prima gehouden werd door keeper Michael van Nijnatten, kwam UDO tot drie prima kansen voor respectievelijk Pascal Franken, Patrick Vergeer en Koos Habraken. De ingebrachte speler was niet ver voor het eindsignaal het dichtst bij een treffer,  maar was niet in staat om Albin van Wieringen te kloppen. Het bleef dus bij eenmaal aftrappen voor de beide teams.

Trainer Van Manen kijkt met tevredenheid terug op het functioneren van zijn ploeg in de nieuwe, noodgedwongen organisatie: ,,We hadden op basis van de 2e helft zeker recht op 3 punten. Maar goed; het zit eraan te komen. Nu dan maar tegen Altior, dat de komende wedstrijd liever niet uitgesteld zag worden in verband met het Leidse feest, waar spelers van ons uiteraard ook van de partij zullen zijn.”

Overigens was Verschoor het allesbehalve eens met de woorden en zienswijze van Van Manen: ,,Van UDO moeten wij kunnen winnen en de kansen daartoe hebben we ook voldoende gehad. Wij waren gevaarlijker en UDO mag zich in de handen wrijven met dit punt.”