Derde klasse A (zondag)- Het beloofde een interessante middag te gaan worden als nummer negen, FC Rijnland, op bezoek ging bij nummer acht Stompwijk. Uiteindelijk bleven de drie punten in Stompwijk, maar minder makkelijk dan in minuut zestig werd gedacht. Toen stond de ploeg namelijk met 3-0 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Wie had voorspeld dat er uiteindelijk een 4-3 eindstand op het scorebord zou staan was voor gek verklaard.

Vorige week wist Rijnland met 3-1 te winnen van MMO en zondagmiddag wilde de formatie van Paul Pikaar die lijn graag doortrekken. Door die overwinning klom de promovendus naar een mooie plek in de middenmoot, iets waar het ook graag aan het einde van het seizoen zou staan. Zover is het natuurlijk nog lang niet, eerst maar eens Stompwijk goed partij proberen te bieden.

Dat leek in het begin van de wedstrijd alleraardig te lukken, sterker nog Rijnland begon veel sterker aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Dit leidde tot enkele mooie combinaties, maar niet meteen tot grote kansen. Dit kwam vooral omdat de gastheer er elke keer nog net een been of ander lichaamsdeel voor kreeg. Grote kansen waren er aan de andere kant wel, maar keeper Mario van der Pluym zorgde er persoonlijk voor dat Stompwijk niet in het eerste kwartier al op voorsprong kwam.

Niet veel later was het echter toch raak voor Stompwijk. Na een afgeslagen corner kreeg Martijn Droog de bal voor zijn voeten op de zestien. Hij kreeg alle tijd om de bal aan te nemen en in de verre hoek achter Van der Pluym te plaatsen(1-0). Nick Ammerlaan kreeg luttele minuten later de kans om Stompwijk al snel op een grotere voorsprong te zetten.  Na een schitterende pass van Joeri van der Salm lobde Ammerlaan de bal over de Rijnland-keeper. De bal belandde echter op de lat en zo moesten de thuissupporters nog even wachten met juichen.

Niet heel lang, want nadat Rijnland in de persoon van Jeffrey Smeele nog dichtbij de gelijkmaker was gekomen, was het weer Stompwijk dat tot scoren kwam. Spits Van der Salm verschalkte Van der Pluym met een tergend traag rollertje in de verre hoek(2-0). Ook na rust was het Stompwijk dat zich meteen liet zien. Rijnland-doelman Van der Pluym haalde John Onderwater onderuit in het strafschopgebied wat hem een gele kaart en een penalty tegen opleverde. Dat buitenkansje werd benut door uitblinker Ammerlaan die daarmee Stompwijk op een 3-0 voorsprong zette.

Dit was het teken voor Rijnland om gas te geven en vol op de aanval te gaan spelen. Zo loste Giovanni Koelink een vlammend schot waar Stompwijk keeper Jordi Bennis nog maar net een hand tegenaan kreeg. Niet veel later hielp de scheidsrechter de bezoekers een beetje. De door hem toegekende strafschop werd door Danny Kromwijk verzilverd(3-1). Even later kreeg de comeback nog meer gestalte; invaller Mark Cerdijn schoot kalmpjes de 3-2 binnen na slim terugleggen van Arjan Kluivers.

Met nog een kwartier te gaan was de hoop op een goed resultaat weer helemaal terug bij de spelers van Rijnland. Het zat de bezoekers ook niet tegen toen voor de tweede maal die middag een doelpunt van Stompwijk werd afgekeurd. Hierna nam Rijnland weer het heft in handen, wat zowaar tot nog een doelpunt leidde. De defensie van Stompwijk stond te slapen waardoor Rijnland-spits Boudewijn Kamphues alleen op Bennis afkon. Hij wist wel raad met deze mogelijkheid en zorgde voor een gelijke stand, laat in de tweede helft(3-3).

Dit werkte als een wekker voor de in slaap gedommelde spelers van Stompwijk, want ze begonnen zowaar weer goed te voetballen. Het spel golfde in de laatste tien minuten heen en weer met een paar verschrikkelijke grote kansen voor beide elftallen. Toch was het de thuisclub die nog eenmaal de trekker kon overhalen. Enrico Gues kreeg de bal achterin de zestien uit een corner en nam hem mee met zijn borst voordat hij de bal snoeihard in de linkerbovenhoek schoot. Zo stelde de buitenspeler de overwinning voor Stompwijk veilig en dropen de spelers van Rijnland teleurgesteld af.

,,Dit is heel rot. Keer op keer krijgen we weer doelpunten tegen uit dode spelmomenten en dat moet er echt uit”, vertelt Drost lichtelijk geïrriteerd tegenover leidenamateurvoetbal.nl. ,,Veel uitgespeelde kansen heeft Stompwijk niet gehad. We begonnen eigenlijk heel goed, maar na een tijdje begonnen we meer en meer tegen onszelf te voetballen. Dan kom je uiteindelijk nog terug tot 3-3 en krijg je weer een doelpunt uit een standaardsituatie om je oren. Erg frustrerend.”

Toch kijkt Dros nog vol goede moed naar de rest van het seizoen. ,,De bedoeling was eigenlijk om in de middenmoot te eindigen, maar dan moeten we wel wat meer punten gaan pakken. We hebben nu nog te vaak dat we onnodig punten laten liggen. Wij hoeven sowieso niet bang te zijn dat we degraderen want daarvoor voetballen we gewoon veel te goed. De betere ploegen hebben wij heel aardig partij kunnen bieden, maar tegen mindere tegenstanders zoals vandaag spelen we zelf ook gelijk slechter. Als we constanter worden gaan wij nog genoeg punten pakken”, sluit de verdediger vol zelfvertrouwen af.

Basisopstelling FC Rijnland: Van der Pluym, De Groot, Heemskerk, Mink, Dros, Smeele, Kluivers, Koelink, Distelvelt, Kamphues, Van der Pompe.