Derde Klasse A (zondag)- Na het gelijkspel bij de nummer twee Alphen, kon FC Rijnland met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Altior. Zoals al vaker dit seizoen blijkt FC Rijnland een sterke ploeg op het eigen sportpark. Met twee noodgedwongen wijzigingen, Leonardo Ramirez was geschorst en Mario van der Pluim geblesseerd, begon FC Rijnland scherp aan de wedstrijd.

Middenvelder Giovanni Koelink (foto) hierover: ,,Scherpte ontbrak de laatste weken in de beginfase nog wel eens. Dat was vandaag gelukkig anders.” De attente start wierp meteen zijn vruchten af; na vijf minuten kon Patrick Oomen de 1-0 laten aantekenen na een afgemeten corner van Koelink. FC Rijnland was heer en meester op het veld en Altior kon daar weinig tegenoverstellen. Na nog geen twintig minuten spelen werd er een overtreding gemaakt door Altior en kon Koelink aanleggen vanaf 25 meter. Via een onbekend been vloog de bal in het doel. ,,Soms moet je daar een beetje mazzel mee hebben. De bal lag niet goed om voor te geven, dus ik besloot maar gewoon op doel te schieten”, licht de ex-Roodenburger toe.

Giovanni Koelink (Small)

Het was een ongekende weelde voor FC Rijnland toen binnen een half uur de derde van de middag tegen de touwen vloog. Ditmaal was het Kamphues die na een goede voorzet van Oomen de bal kon aannemen, zijn directe tegenstander uitkappen en de bal tegen de touwen schieten. Hiermee tekende Kamphues voor zijn zesde treffer van het seizoen. Met een comfortabele 3-0 voorsprong kon de Leidse ploeg aan de thee op sportpark de Morsch.

Koelink: ,,In de rust hebben we het vooral gehad over scherpte vast houden en zo doorgaan.” Na een klein uur spelen was het opnieuw Koelink die van afstand kon aanleggen en de 4-0 maakte. Rijnland zat op rozen en wist dat de drie punten binnen waren. Het centrale duo van deze middag werd gewisseld net als de goed spelende Oomen. Het laatste kwartier hanteerde thuisploeg meer de lange bal en werd Altior nog een keer gevaarlijk uit een corner wat resulteerde in de eindstand: 4-1. Vooraf was duidelijk dat Altior een gevaarlijke man had in de linksbuiten. Paul Pikaar had daar een passend antwoord op in de persoon van Pablo Luiten.

Koelink: ,,Hij speelde werkelijk een fantastische wedstrijd. Hij schakelde die speler volledig uit.” Met de drie punten kan FC Rijnland omhoog kijken. De komende weken speelt de formatie van Paul Pikaar tegen lager geklasseerde tegenstanders met als uitzondering SJZ , dat op dit moment de vierde plek bezet in de derde klasse A. FC Rijnland heeft als doelstelling een langer verblijf in de derde klasse, een verblijf waar ze maar liefst 25 jaar op hebben moeten wachten.  Met elf punten na negen wedstrijden is de juiste weg ingeslagen. De komende vijf wedstrijden hoopt de formatie van Pikaar in ieder geval twaalf punten te halen. Mocht dat lukken dan kunnen er mooie dingen gebeuren in de tweede seizoenshelft. De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Dat is die van volgende week tegen Nicolaas Boys.  Koelink afrondend: ,,Met de inzet en scherpte van vandaag moet een overwinning zeker mogelijk zijn.”

FC Rijnland: Smeele, Drost, Mink (60. Heemskerk), Groot (75. Verhoogt), Luiten, Kluivers, Koelink, Oomen (81. Bleijenberg), Cerdijn, Kamphues, Kromwijk.
Auteur: Erik Bakker