Derde klasse A (zondag)- Het was even wennen aan de derde klasse voor FC Rijnland, maar ondertussen is de Leidse ploeg niet of nauwelijks meer te stoppen. Op het kunstgrasveld aan de Agaatlaan werd ASC met 4-1 verslagen. Doordat WVC verloor van avv Alphen steeg de ploeg van Paul Pikaar naar de zesde plaats. De achterstand op de nummer drie, Teylingen, is nog slechts vier punten. Waar FC Rijnland aanvankelijk de doelstelling had om zich te handhaven, lijkt de lat veel hoger gelegd te kunnen worden.

Het duel tegen de formatie van Raymond Noordam was ronduit vermakelijk. Dat had absoluut niet alleen te maken met de daadkracht van FC Rijnland. ASC werd allerminst weggespeeld en het sierde de ploeg dat het bleef proberen om de aansluitingstreffer te maken na een 3-1 tussenstand. Daar kreeg het ook de nodige kansen voor, maar doelman Mario van der Pluym was voor de pauze enkel kansloos op een inzet van Ruben Dutrieux. Na de pauze voorkwam hij meerdere treffers van de roodzwarten.

ASC kwam uitstekend uit de voeten op het kunstgras en de vraag is dan ook hoeveel punten de Oegstgeestenaren zouden hebben behaald tot nu toe als er op het eigen complex op een dito ondervloer zou worden gespeeld. ASC combineerde soepel en liet zien dat er in de derde klasse weldegelijk een idee achter het spelletje kan zitten. Dat compliment gaat ook al langere tijd uit naar Pikaar’s mannen. Hoewel de eindstand geflatteerd was, mochten de treffers van Daaf Mink, Jeffrey van der Pompe, Giovianni Koelink en Mike de Rooij er zeker zijn.

Na afloop kwamen doelman Van der Pluym en trainer Pikaar aan het woord namens de Leidenaren, die hun geluk amper op kunnen gezien de imposante reeks prima resultaten.