Derde klasse A (zondag)- FC Rijnland heeft voor de derde keer op rij gewonnen. Waar achtereenvolgens Bernardus en SJZ met groots machtsvertoon opzij werden gezet, ging het tegen UDO een stuk minder eenvoudig. Niet zozeer door het geweldige spel van de thuisploeg, maar vooral door het povere spel van de Leidenaren zelf. Na tachtig minuten lieten de bezoekers alsnog zien de betere ploeg te zijn en daardoor stond er na negentig minuten een 0-2 eindstand op het scorebord.

Foto 1 Vergeer (Small)

Door 5-0 en 5-1 overwinningen op respectievelijk Bernardus en SJZ zat het vertrouwen er goed in bij het team van Paul Pikaar. Met een wedstrijd tegen nummer voorlaatst UDO op het programma, rekende niemand op een moeilijke middag. De promovendus stond voor de wedstrijd al keurig in de middenmoot, maar kon bij een overwinning opklimmen naar een zevende plek. De spelers van Rijnland leken echter niet doordrongen van het feit dat er weer goede zaken gedaan konden worden. De Leidenaren begonnen namelijk bijzonder slap aan het duel. UDO daarentegen vocht voor wat het waard was, maar kon ook niet tot grote kansen komen. Dit zorgde voor een slaapverwekkende eerste helft, waarbij de fans slechts eenmaal wakker schrokken. Dit toen Rijnland spits Boudewijn Kamphues de bal mooi meegaf aan Jeffrey Smeele. De laatste, de voorbije weken nog tussen de palen als vervanger van Mario van der Pluym, faalde echter oog in oog met UDO-doelman Patrick Noort.

Na rust viel er meteen al meer te beleven dan in de gehele eerste helft. Eerst dacht UDO de score geopend te hebben, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Meteen hierna was Rijnland met een kopbal op de lat dichtbij de openingsgoal. Het spel was niet veel beter dan in de eerste 45 minuten, maar er waren in ieder geval kansen over en weer. Zo kreeg Kamphues de bal op een presenteerblaadje aangeboden na een goede actie van Danny Kromwijk, maar hij wist de bal naast te krijgen van binnen de vijfmeter. In de slotminuten was het alsnog raak voor de aanvoerder. Hij draaide knap weg op de rand van het strafschopgebied en schoot met zijn mindere rechtervoet de 0-1 op het scorebord. Met nog twee minuten op de klok werd het alles of niets voor UDO. Dit liet enorme ruimtes voor de aanvallers van Rijnland, waar Kromwijk van profiteerde. Na een mooie steekbal van Kamphues kon de buitenspeler alleen op het doel af. Hij omspeelde eerst de goalie en de enige achtergebleven verdediger voordat hij de bal in het lege goal mikte (0-2). Zo werd het dus niets voor UDO en alles voor Rijnland op een tegenvallende voetbalmiddag.

Foto 2 (Small)

Door de overwinning vindt Rijnland zichzelf nu terug op plaats zeven, met 21 punten uit dertien wedstrijden. Aankomend weekend komt nummer elf ASC op bezoek bij Rijnland. UDO blijft door het verlies steken op de veertiende positie en gaat volgend weekeinde op bezoek bij Graaf Willem II VAC.

UDO: Noort, Lichtenbeld (71. Van der Spek), Van Buul, Bayram, Franken(77. Neuteboom), Nieuwenburg, Gras, Koeckhoven, Bakker(80. Van Wamel), Habraken, Boerma.

FC Rijnland: Van der Pluym, De Groot, Mink, Van Leeuwen, Dros, Smeele, Koelink, Van der Pompe, Kamphues, Cerdijn (60. Kluivers), Kromwijk.

Foto’s: www.lichtenbeldfoto.nl