Derde klasse A (zondag)- Dat FC Rijnland de favoriet was in de thuiswedstrijd tegen Bernardus, daar was iedereen het wel over eens. Maar dat er zo makkelijk gewonnen ging worden had helemaal niemand verwacht. Na negentig minuten stond er maar liefst een 5-0 eindstand op het scorebord en daarmee mochten de bezoekers nog in hun handen knijpen. De Leidenaren namen daarmee afstand van de staart van de competitie. De promovendus mag nu als een aanwinst worden beschouwd voor de derde klasse A.

De ambitie van Rijnland is in elk geval om te overleven in de derde klasse. Gelet op de eerste reeks wedstrijden lijkt dat een zekerheidje te worden. Bij een overwinning op Bernardus kon er afstand worden genomen van de onderste regionen. Bernardus had voorafgaand aan de tweestrijd al zes punten minder op de teller staan. De thuisploeg wist dus dat er gewonnen moest worden om weer meer lucht te krijgen. Met die gedachte begon Rijnland aan het duel, wat meteen resulteerde in een doelpunt. Terwijl de fans zich nog langzaam rondom het veld opstelden zette Joop Oomen de thuisclub al op voorsprong.

Bernardus wist niet wat het overkwam want een minuut later had Arjan Kluivers de 2-0 op zijn schoen, een schitterende zweefduik van Bernardus-goalie Devlin Harkes voorkwam dit echter. Ook dit schudde Bernardus niet wakker, want luttele minuten later kon Mark Cerdijn alleen op de doelman af. Die kreeg de bal wel langs Harkes, maar niet langs Tom van der Zon die op de doellijn redding wist te brengen. Hierna ging de storm voor het doel van de ploeg van Ronald Rosdorff enigszins liggen en liet Rijnland de bezoekers het spel maken. Toch was het de formatie van Paul Pikaar dat weer tot scoren wist te komen. Na een heerlijke steekbal van Cerdijn kon Danny Kromwijk de 2-0 binnenschieten. Rijnland vond het hierna wel prima en liet Bernardus de bal hebben. Dit resulteerde tot geen enkele kans voor de ploeg uit Hazerswoude, wat de offensieve onmacht goed weergaf.

Toen beide teams aan de thee zaten, brak de hemel open. Het had zelfs zo hard gehageld dat de lijnen moesten worden schoongeveegd aangezien deze niet meer zichtbaar waren. Na enige discussie over het wel of niet doorgaan van de tweede helft besloot de scheidsrechter dat er gewoon gevoetbald ging worden, hetgeen de spelers van Rijnland het meeste leek te bekoren. In de tweede helft liep het namelijk uit naar een 5-0 eindstand, geheel verzorgd door het duo Kromwijk en Boudewijn Kamphues. Waar Kromwijk in de eerste helft zelf scoorde, was hij in de tweede helft driemaal aangever. Vooral de 5-0 was van grote schoonheid. De rechtsbuiten omspeelde drie man voordat hij hem precies op maat bij Kamphues afleverde. De spits wist wel raad met deze buitenkans en schoot zijn derde van de middag binnen.

Zo eindigde de wedstrijd waar die begonnen was, met een goal van Rijnland. De thuisploeg was werkelijk veel te sterk voor Bernardus. Door deze overwinning klimmen de Leidenaren naar plaats acht en kan het misschien zelfs voorzichtig naar boven gaan kijken. Dan moet er allereerst worden gewonnen van  SJZ. De nummer vijf van de ranglijst komt volgende week op bezoek.

Na afloop kwam uitblinker Kromwijk voor de microfoon.