HomeZaterdagDerde klasseFC Rijnland zakt na rust door het ijs

FC Rijnland zakt na rust door het ijs

-

Derde klasse A (zondag). Rijnland kon zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Van Nispen geen vervolg geven aan de eerste driepunter vorige week tegen WVC. De Leidse ploeg moest vooral na de pauze buigen voor de dadendrang van De Zilkers.

De ploeg van Paul Pikaar ging in een slecht gespeelde tweede helft  met 2-0 onderuit na een 0-0 ruststand. Rijnland doelman Mario van der Pluym wond er na afloop geen doekjes om: ,,We zijn in de tweede helft gewoon zoek gespeeld. Zeker na de 1-0 lieten we de koppies hangen.” De doelman, die zelf kon terug zien op een goede wedstrijd, behoedde zijn ploeg voor een grotere nederlaag. Van der Pluym vervolgde: ,,Als wij er niet voor de volle honderd procent of meer tegenaan gaan, behoren we tot één van de zwakste ploegen in de derde klasse.”

Toch startten de Leidenaren met de goed en gedreven spelende Arjan Kluivers prima en was in het eerste kwartier de betere ploeg. Van der Pluym hield in de goede openingsfase van Rijnland zijn ploeg nog wel op de been. De doelman voorkwam in tweede instantie een honderd procent kans van Zilkenaar Bart van Eeden door tijdig in te grijpen. Een minuut later kregen de bezoekers de kans op de 0-1, nadat Kluivers onderuit was gehaald binnen de beruchte lijnen. Boudewijn Kamphues, die vorige week nog tweemaal trefzeker was, faalde vanaf de stip.

De spits schoot kogelhard via de lat over. Misschien was de gemiste strafschop wel de reden voor het matige optreden van Kamphues deze middag. De thuisclub herstelde zich  en was er sprake van een open duel. Coach Pikaar moest al snel gedwongen wisselen. Mike de Rooij moest geblesseerd het veld verlaten, Robert Dros was in de 25e minuut zijn vervanger. Vlak voor rust was het alweer Van der Pluym die zijn ploeg andermaal voor een achterstand behoedde.

Na rust had Pikaar gehoopt dat windvoordeel een beter Rijnland zou laten zien, maar hij kwam bedrogen uit. ,,Na rust speelden de linies te ver uit elkaar waardoor het veld te groot voor ons werd.” De Rijnland doelman redde nog eens, dit keer met de voet. Het was echter uitstel van executie, niet lang daarna was hij kansloos op een prachtige lob van Jelle Vleugel 1-0.

De Leidse ploeg kon geen vuist meer maken en speelde vanaf dat moment feitelijk een verloren wedstrijd. Nadat de Leidse goalie nog een aantal malen handelend moest optreden, was hij tien minuten voor tijd machteloos op de schuiver van  Van Eeden; 2-0.

De ploeg van Pikaar had zich allang gewonnen gegeven en mocht zich gelukkig prijzen dat het vizier van de gastheren niet op scherp stond. De Leidse oefenmeester na afloop: ,,Misschien was het missen van de pingel wel de oorzaak van het motivatieverlies. Voor Rijnland begrippen deden we het in de eerste helft zeker niet slecht, het was alleen niet voldoende vandaag. We speelden zeker in de eerste helft goed mee. Van Nispen was in ieder geval vanmiddag verder dan mijn ploeg. Er is zeker geen reden tot paniek, we hebben tenslotte een zwaar programma achter de rug. Volgende week tegen MMO moet het maar weer gaan gebeuren.”

Van Nispen-Rijnland 2-0. 58. 1-0 Jelle Vleugel, 80. Bart van Eeden 2-0.

Opstelling FC Rijnland: Mario van der Pluym,  Pablo Luiten,  David Mink,  Jan de Groot,  Joop Omen,  Jeffrey Smeele,  Mike de Rooij (25. Robert Dros),  Giovanni Koelink,  Boudewijn Kamphues,  Arjan Kluivers,  Danny Kromwijk.