Eerste klasse B (zaterdag)- Zo kan de wereld er ineens weer heel anders uitzien. Waar degradatie een aantal weken geleden nog onontkoombaar leek, gloort er inmiddels weer volop hoop voor GHC. Na de 4-0 overwinning op Deltasport, was dit weekend HVC’10 slachtoffer van de dadendrang van de Leidenaren.

 

Aan de eigen Vliet werden de bezoekers overtuigend met 5-1 huiswaarts gestuurd. Nog altijd bevinden de mannen van scheidend trainer Dennis Olman zich onder de streep voor directe degradatie, maar het gat met de plekken voor nacompetitie is inmiddels geslonken tot slechts twee punten. ,, We gaan weer helemaal meedoen,’’ sprak vleugelverdediger Michael van Voorthuijzen treffend. HBOK werd inmiddels gepasseerd.

 
Via doelpunten van Elroy Lammers, Tim Gonlag, Jeffrey Rutten en twee keer Martijn van Leeuwen liep GHC uiteindelijk uit naar een grote score. De eerste helft verliep echter nog stroef volgens Van Voorthuijzen. ,, De eerste helft was nog lastig. Het was een moeilijk veld, al heeft de tegenstander daar natuurlijk ook last van. De wind speelde ook een grote rol, die hadden we tegen in het begin. Daardoor kwamen we er af en toe moeilijk uit en was het niet makkelijk voetballen voor ons.’’ Desondanks wist de thuisploeg op voorsprong te komen, maar wist het deze helaas niet vast te houden en ging men met een 1-1 stand aan de thee.

 
Na rust had GHC, zonder de geschorste Soufiane Boukhidous, letterlijk en figuurlijk de wind mee en denderde het over de gasten uit Hoek van Holland heen. Van Voorthuijzen: ,, De tweede helft hadden we de wind mee en konden we ze makkelijk vast zetten. We gingen ook hun opbouw zo verstoren dat ze via links moesten, waar hun zwakte lag. Op een gegeven moment ging het heel snel en liepen we makkelijk uit naar 5-1. Zij kwamen er totaal niet meer aan. In voorgaande wedstrijden hebben we vaak ook goed voetbal gespeeld, maar zat het toch vaak tegen. Met tegengoals in de laatste minuten enzo, dat soort wedstrijden. Nu zit het eindelijk ook een beetje mee.’’

 
Zo heeft GHC opeens weer uitzicht op een positief slot van het seizoen, waar het daar lange tijd niet meer naar uit heeft gezien. Van Voorthuijzen is één van een behoorlijk aantal spelers dat GHC gaat verlaten na dit seizoen – hij keert terug naar zijn oude club DoCoS – maar volgens hem is er voor iedereen alles aan gelegen om de Leidenaren te behoeden voor degradatie.

 

,,Iedereen die weggaat wil het seizoen goed afsluiten. We staan nu twee punten achter op DSO en die krijgen we zelf nog, dus we hebben alles in eigen hand. Zij hebben ook nog een heel lastig programma. Dat ons programma makkelijk is wil ik natuurlijk niet zeggen, maar op papier zitten er wel mindere ploegen tussen.’’

 
Volgende week wacht GHC opnieuw een thuiswedstrijd. Het kan de borst natmaken, want nummer drie Haaglandia komt op bezoek, waar in de uitwedstrijd ruim met 4-1 van werd verloren. Van Voorthuijzen heeft in ieder geval vertrouwen. ,, Die uitwedstrijd waren we kansloos. Daar speelden we ook op kunstgras en dat is voor die gasten beter dan de knollentuin waar ze volgende week komen te voetballen. Het zijn allemaal gasten die graag in de kleine ruimte willen spelen. Ik zie dus zeker wel mogelijkheden voor ons.”

 
Opstelling GHC: Van den Burg, Sloos, De Roode, Maaskant, Van Voorthuijzen, Van der Weijden, Van Leeuwen, Lammers, Narcisio, Gonlag, Rutten.