dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseGHC heeft bijna het lek boven na tweede zege

GHC heeft bijna het lek boven na tweede zege

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het zat GHC een keertje mee. Dat was de enige verklaring voor de 1-4 uitzege op SC Monster. Eindelijk kwam de ploeg van Roberto Escudero als eerste op voorsprong. Binnen negen minuten had Prins Sandhu de bal al tegen de touwen liggen. ,,We kregen nu eindelijk flink wat kansen’’, aldus invaller Bilal Karasahin, die in tweede helft verantwoordelijk was voor twee treffers.

Na de 0-1 was het de thuisploeg dat nog in de eerste helft opportunistisch ging spelen. ,,Voor ons was dat ideaal’’, stelt Karasahin. ,,Wij kregen meer ruimte om te voetballen. Dat is dan toch het voordeel als je een snelle voorsprong pakt.’’ De 0-2 voor rust bleef echter uit. Aan de andere kant van het veld werd Monster nog een keer gevaarlijk, maar ook die kans werd niet benut.

Na de pauze gingen de gastheren nog verder vooruit spelen. Dat leidde tot nog meer ruimte voor de aanval van GHC. Geprofiteerd werd er in eerste instantie nog niet, toen Tolga Karpuz een penalty miste. Maar even later was het ex-UVS’er Karpuz die alsnog de 0-2 liet aantekenen en zo’n ruime voorsprong hadden de ‘tricolores’ dit seizoen nog niet meegemaakt. Intussen was Karasahin al ingevallen. De aanvaller begon op de bank, omdat hij afgelopen week slechts één keer had getraind. ,,Ik had het druk afgelopen week in verband met de opening van mijn nieuwe café. Het was dus logisch dat ik op de bank moest beginnen.’’ Het inbrengen van Karasahin bleek een goede zet van Escudero. De speler gooide het duel definitief op slot door de derde treffer binnen de schieten.

Monster kreeg vervolgens even hoop na de 1-3 een kwartier voor tijd. Ook kwam de ploeg uit het Westland nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar het was Bilal die met zijn tweede treffer voor het slotakkoord zorgde. ,,We hebben met z’n allen knap gestreden voor deze overwinning’’, vertelt Karasahin. ,,We kregen in deze wedstrijd veel meer kansen dan in de voorgaande duels. Ik had wel verwacht dat die tweede zege er zou komen, maar je weet nooit hoelang zoiets duurt.’’

Ondanks de zege blijft GHC onderaan bungelen in 2C. De ploeg krijgt wel weer wat meer lucht, want het gaf de rode lantaarn over aan KMD en de aansluiting met de overige ploegen in het rechterrijtje is weer gevonden. Over twee weken staat een thuisduel tegen nummer zeven, DSO, op het programma. Escudero heeft dan weer de beschikking over zijn broertje Ramon, Shurdien Narcisio en Michael de Roode, die na een schorsing van zeven wedstrijden weer terugkeert.

Met name de terugkeer van de ervaren De Roode en de sterke centrale verdediger Narcisio geeft trainer Escudero wat meer mogelijkheden. ,,Met die spelers er weer bij worden we alleen maar sterker’’, besluit Karasahin.

De mening van trainer Escudero was niet veel anders dan die van de succesvolle aanvaller. ,,We speelden niet eens echt goed, maar we maakten in de tweede helft wel goed gebruik van de gaten die er vielen. Ik denk dat SC Monster ons heeft geholpen door heel snel te willen forceren. Dat speelde ons in de kaart. In alle andere duels kwamen wij op achterstand en nu konden wij een keer reactievoetbal spelen. Verdedigend hebben we heel weinig weggegeven dus je ziet al dat het steeds beter gaat. Zoals ik al eerder zei hebben we flink moeten improviseren met de posities, maar geleidelijk aan gaat het beter met de gewenning. En er komen weer spelers aan dus we zijn hoopvol gestemd. Hoewel we nu weer Martijn van Leeuwen geblesseerd zagen raken. We moeten het nog even afwachten, maar onze fysio vreest voor een scheurtje in de enkelbanden. Komende week hebben we meer duidelijkheid. In elk geval is deze overwinning wellicht de basis voor de ommekeer. We werken er hard genoeg voor.”

Basisopstelling GHC: Verhoef, El Idrissi, Boot, Segaar, Blazgues, Mouchih, Sandhu, Van Leeuwen, De Haas, Karpuz, Demirbas.