Tweede klasse C (zaterdag)- GHC is blijven steken op zes punten en zag het gat als de nummer dertien oplopen naar vier punten ten opzichte van de twaalfde positie. De ploeg van Roberto Escudero en Kees van Tongeren redde het op eigen veld niet tegen DSO. Na een 0-2 ruststand werd het 1-3 aan de Vliet.

Assistent-trainer Van Tongeren had twee invalshoeken ten opzichte van de nederlaag. ,,Ik ben er niet de man naar om te mopperen over de scheidsrechter, want vaak is dat een zwaktebod. Maar ik kan er dit keer niet omheen te stellen dat de leidsman een aantal beslissingen nam in ons nadeel. En dat op zijn zachtst gezegd. We gaan rusten met een 0-2 achterstand, waarbij beide goals gescoord werden in buitenspelpositie. Aan de andere kant moet ik meteen stellen dat er bij ons teveel spelers niet in goede doen staken. DSO vond ik een matige ploeg, maar als je dan eraf gaat is de conclusie ook dat wij nog matiger waren. Wanneer de gehele ploeg er had gestaan, was de uitslag op zeker anders geweest.”

GHC-DSO_2570_011115

Bij de Leidse ploeg was Michael de Roode eindelijk beschikbaar nadat de routinier (39) een schorsing had uitgezeten. Daar stond tegenover dat nu Martijn van Leeuwen weer ontbrak vanwege een in de vorige wedstrijd opgelopen blessure. ,,Het is uiteraard prettig dat De Roode weer terug is. Hij kan het team aan de hand nemen, maar het is ook logisch dat hij er niet zomaar even staat. Hij heeft wel veel meegetraind, maar het gaat ook om wedstrijdritme. Voor ons is overduidelijk dat we iedereen hard nodig hebben om onszelf staande te kunnen houden in deze klasse.”

Even voor het eerste halve uur werd het 0-1 uit een vrije trap. ,,Daarbij was de dekking niet goed aan onze kant, maar het was ook simpelweg buitenspel dus dan hoort die goal te worden afgekeurd. Vier minuten voor rust kwamen ze op 0-2. Nadat een corner was afgeslagen kwam de bal bij dezelfde speler die de hoekschop nam en die stond eveneens buitenspel. Vervolgens komt daar die goal uit en dan is het dus vechten tegen de bierkaai.”

GHC-DSO_3323_011115

Met de moed der wanhoop probeerde GHC er na de rust nog wat van te bakken. Bilal Karasahin valt in en ‘streept’ een kwartiertje voor tijd de 1-3 binnen. ,,Eigenlijk een bal voor een linkspoot, maar hij ging er lekker in. Daarna moeten we wat mazzel hebben dat er een bal goed valt, maar in een tegenstoot kreeg onze keeper de rode kaart (Michael Verhoef, red.). Dat was tien minuten voor tijd. Uit de counter werd het nog 1-3 en als zij wat scherper zijn dan vallen er nog twee goals binnen. Gelukkig bleef die schade ons beperkt.”

Ook de grensrechter van GHC moest de vlag nog neerleggen en het duel werd kort voor tijd zelfs stilgelegd. Na een korte afkoelingsperiode kon het treffen worden uitgespeeld. En zo eindigde een middag met fraai weer in een niet vrolijk stemmend gevoel bij de Groene Hart Combinatie. ,,We hebben niet hetzelfde kunnen brengen als tegen SC Monster en van onszelf verloren. Wij moeten ons het snot voor de ogen lopen om punten te pakken. Doen we dat niet met zijn allen dan hebben we een opzichtig probleem. Het zou erg lekker zijn geweest om twee keer op rij te winnen, want dan hadden we tal van ploegen weer in het zicht gehad. Die kloof mag niet te groot worden, maar daar zijn we ook zelf bij.”

Basisopstelling GHC: Verhoef, El Idrissi, Boot, Segaar, Mouchih, Sandhu, De Roode, Faridi Blazques, De Haas, Karpuz, Demirbas.

GHC-DSO_3272_011115