Tweede klasse C (zaterdag)- GHC verliet als nummer laatst de eerste klasse B in het voorbije seizoen. Degradatie was onafwendbaar. De Leidenaren spelen nu in de tweede klasse en na zes wedstrijden is de Vlietploeg vooralsnog alweer hekkensluiter. Afgelopen zaterdag werd met 2-0 verloren van VDL. Trainer Roberto Escudero en jongeling Sami Mouchih blikten terug op de vijfde nederlaag.

Allereerst trainer Escudero met zijn commentaar. ,,We hebben het naar behoren gedaan. Met een beetje geluk hadden we op 0-1 gekomen en dan speel je een andere wedstrijd. Het scoren gaat ons nog niet erg makkelijk af. Daarna werd VDL de gevaarlijkste ploeg en kwamen we regelmatig goed weg. Helaas voor ons passeren we twee keer onze eigen doelman. Dat is exemplarisch voor de situatie waarin we zitten. Toch heb ik ook nu weer aanknopingspunten gezien en ik weet dat we straks absoluut weer sterker gaan worden.

Escudero moet momenteel roeien met de voor handen zijnde riemen en dat zijn er niet al teveel. ,,We hebben tegen onder meer Westlandia geoefend destijds en speelden gelijk. Dat is echt een goede ploeg en wij waren beter. Toen waren we echter nog compleet. Daarna kwam het verhaal van die kleine negertjes en we kampen nu al langere tijd met personele problemen. Dat is balen, maar we maken er het beste van. Iedereen doet zijn stinkende best. Ik kan het jongens niet kwalijk nemen dat ze misschien niet alles goed doen, maar dat dit als reden heeft dat ze op een totaal andere positie moeten spelen dan dat ze gewend zijn. Het is improviseren. Dat zal binnenkort minder ernstige vormen aannemen, maar we weten ook dat er wat spelers langere tijd nodig hebben om terug te kunnen keren.”

Michael de Roode, kapitein en vormgever aan de Vliet, moet nog een duel ‘ brommen’ , maar zal na SC Monster volgende week weer aansluiten. Shurdien Narcisio wordt ook node gemist met zijn snelheid en was vorig seizoen steevast basisspeler bij GHC. Jerrel Blikman is op de weg terug, terwijl Ramon Escudero, broer van, ook weer meetraint. ,,Helaas moeten we Brian Verhage langere tijd missen en Sem Overvliet kampt met een enkelbreuk. Dat alles is even teveel van het goede, maar we moeten door en zeker niet het hoofd in de schoot werpen. We kunnen sterker uit deze situatie komen en daar geloven we ook in.”

VDL had niets van doen met de personele problemen aan Leidse kant en viel regelmatig gevaarlijk aan. Escudero: ,,Elke dieptebal was gevaarlijk zo ongeveer. Niet dat we overlopen werden of dat het kansen regende voor VDL, maar we liepen wel veelal achter de feiten aan. Dan is het zuur dat je ze ook nog onbedoeld helpt met twee eigen goals.”

Sami Mouchih, linkervleugelverdediger, vond dat GHC voetballend gezien eigenlijk wel beter was. ,Het stokte enkel telkens voorin. We konden de bal niet vasthouden en dan moet je dus iedere keer weer terug. Het zou hebben geholpen als we op 0-1 zouden zijn gekomen. Koos de Haas had een prima steekbal op Tolga Karpuz en dan moet je een beetje geluk hebben. Dat ontbeert ons tot nu toe. Als je dan ziet hoe die 1-0 valt dan zakt de moed je wel een beetje in de schoenen. Het was een misverstand tussen Davey Boot en Chris Verhoef. Dat kan je niemand kwalijk nemen. Het is allemaal wat onwennig. Die 2-0 viel pas heel laat dus we hebben zeker nog wel kunnen hopen op een gelijkspel, maar VDL was en bleef eigenlijk wel gevaarlijker. De gaten waren heel groot en het was voor ons moeilijk te belopen.”

De 17-jarige (!) verdediger doet het tot nu toe erg goed volgens zijn trainer. ,,Sami verzaakt niet. Ik kende hem langer en wilde hem graag naar GHC halen. Hier kan hij zich in de kijker spelen. Een linkspoot die het spelletje goed door heeft. Maar wat ik zeg; iedereen doet zijn stinkende best en dat moet ons houvast geven.”

Mouchih is blij met de woorden van zijn trainer. ,,Ik heb een deel van mijn jeugd bij ADO gespeeld. Dat was van de E2 tot en met D2. Dan speel je dus tegen allemaal BVO’s en daar heb ik veel geleerd. Daarna kwam Alphense Boys op mijn pad en daar was het verhaal eigenlijk niet anders. Die ervaring heb ik meegenomen en na gesprekken met de trainer heb ik voor GHC gekozen. Natuurlijk hebben we het nu zwaar, maar ik merk dat we steeds beter worden. Wij staan nu wel laatste, maar we gaan zeker binnenkort meer winnen. Spelers komen terug en we boeken progressie met zijn allen. Ik vind het leuk dat ik vertrouwen krijg en dat ik speel. Als je dan ook compliemnten krijgt dan wordt het alsmaar leuker. Maar het zegt genoeg dat ik op dit moment eigenlijk de enige echte verdediger ben. Ik speelde voorheen ook wel op het middenveld, maar vind deze plek prima om te spelen.”

De verdediger is klein van stuk, maar lijkt zich moeiteloos te handhaven. ,,Nou, ik moet er wel een hoop voor doen hoor. Maar dat vind ik prima. Ik weet zeker dat we straks gaan knallen met dit team. Let maar eens op onze tweede periode. Al die tegenslagen keren ook een keer om.”

Basisopstelling GHC: Verhoef, El Idrissi, Boot, Segaar, Mouchih, Blazgues, Mechram, Demirbas, De Haas, Karpuz, Van Leeuwen